Hogy tudom feldolgozni egy olyan barát halálát (öngyilkosság) akivel nincs közös ismerősünk, nem tudom átbeszélni a dolgokat?
Pár hónapja történt az eset, de még mindig hihetetlen, hogy ő már nincs, lehet hülyeség, de mikor nehéz pillanatban vagyok úgy érzem "velem" van...
Hiába beszéltem ezzel kapcsolatban pl anyámmal, de nem olyan, mert kb ha egyszer találkoztak. Nem voltak közös ismerőseink, mivel elég messze laktunk egymástól, véletlen folytán tudtam meg, hogy mi történt. Annyi kérdés fogalmazódik meg bennem "tényleg nem látott más kiutat", "miért hagyott itt", "gondolt előtte rám", "gondolt arra, hogy itt hagy engem?" stb... tudom ezekre a kérdésekre soha nem fogok választ kapni.
Annyira hiányzik, annyira fáj, hogy nem voltam, voltunk elég neki akik szerették. Történtek után másnap írtam rá, de már nem érkezett válasz... már soha nem fog.Soha nem fogom elfelejteni mikor azt írta "szükségem van rád"....
Részvétem.
Nem tudhatod, hogy miért tette. Az önhibáztatás teljesen normális része a gyásznak.
Pszichológust ajánlok, és amikor úgy érzed, hogy veled van, akkor azt ne tekintsd tévedésnek. Igenis, veled van, csak másként, mint eddig.
Őszinte részvétem.
Tudod valakinek a hiánya miatti fájdalom, egy önző érzés, hisz nekünk fáj, nem az eltávozottnak. Majd az idő kiszépíti. A lényeg, ne hibáztasd magad, hidd el, sokkal később jutott el a végső döntésig, miattad de, ha száz ilyen barátja lett volna, akkor is megteszi, csak picivel még később.
Pszichológus tudna Neked segíteni, van SZTK-s, családsegítőkben, iskolákban, nem muszáj fizetőshöz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!