Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom feldolgozni egy...

Hogy tudom feldolgozni egy olyan barát halálát (öngyilkosság) akivel nincs közös ismerősünk, nem tudom átbeszélni a dolgokat?

Figyelt kérdés

Pár hónapja történt az eset, de még mindig hihetetlen, hogy ő már nincs, lehet hülyeség, de mikor nehéz pillanatban vagyok úgy érzem "velem" van...

Hiába beszéltem ezzel kapcsolatban pl anyámmal, de nem olyan, mert kb ha egyszer találkoztak. Nem voltak közös ismerőseink, mivel elég messze laktunk egymástól, véletlen folytán tudtam meg, hogy mi történt. Annyi kérdés fogalmazódik meg bennem "tényleg nem látott más kiutat", "miért hagyott itt", "gondolt előtte rám", "gondolt arra, hogy itt hagy engem?" stb... tudom ezekre a kérdésekre soha nem fogok választ kapni.

Annyira hiányzik, annyira fáj, hogy nem voltam, voltunk elég neki akik szerették. Történtek után másnap írtam rá, de már nem érkezett válasz... már soha nem fog.Soha nem fogom elfelejteni mikor azt írta "szükségem van rád"....

nov. 16. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem.

Nem tudhatod, hogy miért tette. Az önhibáztatás teljesen normális része a gyásznak.

Pszichológust ajánlok, és amikor úgy érzed, hogy veled van, akkor azt ne tekintsd tévedésnek. Igenis, veled van, csak másként, mint eddig.

nov. 16. 19:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Magányában, fájdalmában, megnemértettségében sokszor gondol ilyenre az ember.
nov. 17. 05:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem.

Tudod valakinek a hiánya miatti fájdalom, egy önző érzés, hisz nekünk fáj, nem az eltávozottnak. Majd az idő kiszépíti. A lényeg, ne hibáztasd magad, hidd el, sokkal később jutott el a végső döntésig, miattad de, ha száz ilyen barátja lett volna, akkor is megteszi, csak picivel még később.

Pszichológus tudna Neked segíteni, van SZTK-s, családsegítőkben, iskolákban, nem muszáj fizetőshöz menni.

nov. 17. 09:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Valóban, lehet önzőség, de közbe tudom, hogy mindig ott voltunk a másiknak a bajban, bármikor ha szüksége volt rám hozzám fordulhatott, tök mindegy volt ha előtte X ideig nem beszéltünk, annyi sz@ron mentünk keresztül együtt, főleg párkapcsolati szinten, de együtt kimásztunk belőle.De most nem...
nov. 17. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom. Természetes amit érzel. Adj időt magadnak és neki is.
nov. 23. 22:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Hidd el van az élethelyzet, amikor minden annyira elviselhetetlenné válik, hogy már csak a feladás mikéntjén gondolkozol és nem érdekel a külvilág. Sokan elítélik az öngyilkosokat, de csak azért, mert nem látnak bele a gondolataikba, hogy min mentek keresztül. Őszintén sajnálom a barátodat, hogy már nincs többé, a gyászon, mint folyamaton végig kell menned a magad módján. Esetleg keress valami kreatív formátumot, ahol kiadhatod az érzelmeid. /írás, festés, rajz stb./ Ne okold magad, mert sokszor hiába a támogató közeg, ha a rossz érzés mindennek ellenére csak erősödik.
nov. 27. 10:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Próbálom olyan szinten nem okolni magam, hogy látnom kellett volna az előjeleket...
dec. 1. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!