Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valóban szégyen vagyok amiért...

Valóban szégyen vagyok amiért bentfekvős pszichiátriára kerültem, mert nem tudtam több mint egy év alatt feldolgozni, hogy megcsalt és elhagyott a párom?

Figyelt kérdés
többen mikor megtudták elfordultak tőlem, a családom sem áll mellettem, hogy nem igaz nem tudom a hisztizést abba hagyni és tovább lépni mint egy normális ember. sajnos egyre rosszabb lett hiába a pszichológus, a végén már olyan mélyen depressziós lettem, hogy kirugtak a munkahelyemről is, az ágyból alig tudtam kikelni és folyamatosan öngyilkossági gondolataim voltak és a pszichiáter egyből beutalt
okt. 7. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem szégyen, de tudod az öngyilkosság nem játék, ha ilyeneket mondasz a dokinak akkor még szép, hogy beutalnak egy időre. Kiengedtek már egyébként? És most hogy vagy? Hol tartasz a feldolgozásban?
okt. 7. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú, hogy a környezeted ennyire érzéketlen és primitív.

Együttérzés, támogatás helyett lesöpör.

Nyilván adottság a túlérzékenységed, a depresszióra való hajlamod.

Ezért történt, hogy ez a trauma, megrázkódtatás megviseli a lelkedet, nem tudod feldolgozni. Idegösszeroppanást kaptál.

A kórházban megkapod a megfelelő kivizsgálást, terápiát, beállítanak, s ebből ki lehet jönni.

De akarni kell! Ne hagyd el magad!

Elment, ezen változtatni már nem tudsz, de ne is akarj.

Viszont az orvosok akkor tudnak segíteni, ha te is akarod.

Ahhoz az kell, hogy mint Münchausen báró, te is a “saját hajadnál fogva” próbáld kihúzni magad az állapotodból. 😁

Tudatosítsd magadban, hogy

-több olyan kapcsolat volt/van, amely hasonlóan zárul, nem te vagy az első a világtörténelemben;

- te nagyon értékes ember vagy, csinos, helyes, nincs okod magad alul értékelni;

-az a jó, hogy ha az ő szempontjából nem működött, el is ment; mert így nem lopta az idődet, energiádat;

-az élet tele van lehetőségekkel; akkor jönnek szembe, ha az életünket hagyjuk tovább folyni, nem zárkózunk el;

Ez persze idő kérdése, de mindenből van kiút.

Tartogat valakit az élet számodra, s később örülni fogsz, hogy ez a kapcsolat nem maradt fenn.

Most az a feladat, hogy vegyél aktívan részt a gyógyulásodban.

Ne gondolj vissza se a szép, se a csúnya történésekre.

Nyilván szedálni fognak ( nyugtatni). Pihenj, ne hallgass meg rémtörténeteket, olvass derűs könyveket, hallgass pozitív, téged érdeklő zenéket, mindent, ami megnyugtat.

Ha segít, írj ki magadból mindent, ami nyomaszt, aztán gondolatban azzal zárd is le.

Meg kell tisztulni, hogy legyen mire építened.

Tarts ki! Sikerülni fog!

👍🌻🌷

okt. 7. 20:58
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Én egy ilyet nem tudnék feldolgozni azt hiszem, így ebben nem tudok tanácsot adni. Esetleg azt, hogy találj valami elfoglaltságot, ami eltereli a figyelmedet.

De annyit elmondhatok, örülök, hogy van még benned annyi érzés, hogy a másik ember számodra nem egy pótolható tárgy.

okt. 7. 21:47
 4/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
81%
A szüleidet nem értem, bár részleteket nem írtál, hogy ők hogyan nem tudják elfogadni. Az emberek első reakciója ilyenre mindig az, hogy ne hisztizz már, meg nyugodj már meg, felejtsd el, jobbat érdemelsz, stb. Inkább azt gondolom, hogy ilyenkor az emberek megijednek, hogy pszichiátria kórházban, stb., az már akkor komoly mentális probléma lehet, de ezzel az emberek 95%-a nem tud mit kezdeni, nem ért hozzá, nincs tapasztalat, nem tudja kezelni, a pszichiátria eleve nem egy egzakt tudomány. Adj nekik időt és ha valóban szeretnek, akkor idővel el fogják tudni fogadni és meg fogják tudni érteni. Arról beszéljetek, hogy a kórházban mik azok a dolgok, amik neked jót tesznek, mik azok, amiket csináltok, az benned mennyire fejt ki pozitív hatást, hogy teszi könnyebbé neked ezt a traumát, úgy könnyebb lesz a környezetednek is. A másik meg, hogy tudod ez egy szülőnek valahogy kudarc is, mert ők nem tudják megoldani veled, neked ezt is meg kell értened. Sajnos, aki pszichiátriai problémával küzd, annak mind ezekkel is meg kell küzdenie, vagy pont innen indul a probléma.
okt. 8. 06:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szégyen, ugyanúgy mintha mondjuk tüdőgyulladás miatt lennél ott, az se lenne szégyen. A betegségek bármilyen szervet érinthetnek, az idegrendszert is. Az agy nem kevésbé szerv, mint a tüdő.
okt. 8. 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szó szerint ezt akartam én is írni, mint az előttem lévő: egy betegség mióta szégyen? Ki tehet róla? Az a családtagod, barátod és ismerősöd szégyellje magát, aki kihátrált mögüled lelki válság idején, és ahelyett, hogy támogatott volna feltétel nélkül, még külön bántott is!
okt. 14. 06:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem szégyen. Az a szégyen, hogy csak annyit tudtak mondani, hogy ne hisztizz ahelyett, hogy melletted álltak volna, segítettek volna átlépni ezt a nem könnyű időszakot.

Öngyilkosság meg ne forduljon meg a fejedben soha, csak egy életed van, vannak hullámvölgyek, hol a csúcson vagy, hol a nyakadba hullik minden sz*r (bocsánat a kifejezésért), de ki tudsz belőle láballni mert erős vagy. Én nem szakításon estem át, hanem pánikbetegségen, megkaptam sokszor, hogy csak vergődök, ne hisztizzek. De kijöttem belőle, mert elhittem magamról, hogy erős vagyok, le tudom győzni.

Remélem azóta már jobban vagy, és hazamehettél. Szorítok neked, hogy sikerüljön.🤞😊

Küldöm a virtuális ölelést😊

okt. 14. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:
89%
Én azt gondolom,hogy önmagában is lehetett valami lelki problémád, és a pároddal való kapcsolat megszakadása csak rontott a helyzeten. Nagyon sajnálom, hogy ennyire mélyre kerültél, de bízom benne, hogy mindig ki lehet keveredni a bajból, ha az ember igazán akarja és tesz érte. Én is voltam oltári mélyen, és bár van egy viszonylag normál életem, sajnos vannak emlékek, érzések, amiket semmivel nem tudok elmúlasztani. Szerintem az, hogy bekerültél a pszichiátriára nem szégyen, inkább legyen számodra egy komoly figyelmeztetés. Ha szükséged van gyógyszerre, pszichiáterre, akkor természetesen fogadd el, viszont mellette én járnék pszichológushoz is. Ne csak a gyógyszer segítsen, és ha lehet, akkor ne azon kelljen élned, hanem valóban segíts a lelkeden is. Akinek az izületei fájnak, ő reumatológushoz megy, akinek magas a vérnyomása, kardiológushoz. Akinek pedig a lelke fáradt el, ő pszichológushoz és pszichiáterhez megy. Semmi szégyellnivaló nincs benn! Kitartást kívánok és erőt az újrakezdéshez, az életed újra építéséhez sok szeretettel! Találd meg azt, ami Te vagy, és minden napban találj valami apró örömöt! :) ❤️🌷
okt. 23. 10:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem szégyen, inkább sajnálni való.

Én is éreztem már úgy, hogy végem a fájdalomtól, amikor az ember, akit tiszta szívből szerettem könnyedén dobott.

Több év volt, mire kicsit rendbe jöttem lelkileg.

Ha érzékenyebbek vagyunk, és/vagy túl nagy csalódás ér, szerintem természetes, hogy eltörünk", de próbáld nem elhagyni magad, mert állítólag (legalábbis vannak, akik szerint:) még várhat rád az életben valami jó.

Ne add fel a reményt!

okt. 23. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!