Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen szakember gyógyít...

Milyen szakember gyógyít extrém lustaságot?

Figyelt kérdés

A lustaságom miatt megbuktam mint felnőtt és muszáj visszakecmeregnem a szülői házba. Hajléktalan még sem lehetek mert akkor kb. első nap meghalnék. (Tudom ez vadidegen embert nem hat meg, mert hullon a férgese, természetes szelekció, erősebb kutya ba$zik, én adómból ne élősködj és társai ugye..)

Lusta vagyok dolgozni, lusta vagyok tanulni, lusta vagyok takarítani, lusta vagyok főzni, lusta vagyok mindenhez. Ha tehetem, napi 12-14 órákat alszom. Pszichológushoz járok ezzel kn. 8 éve, többnél ism megfordultam de csak rosszabbodott mindig a helyzet fejben. Pszichiáterek olyan gyógyszereket írtak fel mindig amik úgy kiütöttek, hogy 3 napig egyhuzamban aludtam egy szemtől és tompították az agyam durván. Környezetváltás nem motivált, a hajléktalanság és éhenfagyás veszélye nem motivált. Pályaorientációs szakemberek nincsenek párhuzamban a valósággal és mindig olyan dolgokat ajánlottak, amire nincs piaci kereslet és egy vasat nem tudnék vele keresni.

Valami más szakember létezik aki erre van specializálódva?

okt. 19. 17:41
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Hajlamos vagyok sajnos néha depresszív és szorongós lenni . Plane akkor jön elő ha nincs mit csinálnom. Ha elfoglalom magam, edzek, dolgozom, tanulok sokkalta jobban vagyok. Még ha közbe netán fáradt is leszek, és mondjuk szombaton pihenek. Nem elfoglalnia magát ilyen embernek sztem nem szabad.
okt. 23. 18:01
 42/46 anonim ***** válasza:

Egyetértek azon előttem szólóval, aki azt írta, hogy persze, hogy szenvedsz, ha olyat tanulsz, amit nem szeretsz.

Miért nem váltasz szakot?

Tudod, hogy mit szeretnél igazán csinálni? Videókat tényleg gyárthatsz arc nélkül is, pl. rajzolva vagy animálva vagy akár csak podcastot csak a hangoddal, ha van miről beszélned, de ezt is érdemes tanulni, hogy sikeres legyél.

Hogy kerültél oda, ahol most vagy épp, pont arra a szakra?

Az teljesen rendben van, ha érdekesnek tűnt, aztán feltűnt, hogy mégsem neked való. Mégis az lenne a leglogikusabb, hogy előbb a jelenlegi oktatási intézményedben nézz körül, hogy van-e olyan, ami jobban érdekel, és legalább nem szenvednél!

Azon előttem szólóval is egyetértek, aki azt írta, hogy nincs olyan, hogy megbuktál felnőttként! Nincs felnőttmérce és ne hasonlítgatsd magadat másokhoz, és tényleg igaz az is, hogy az a ritka ember manapság, aki az első választott szakmájában talál munkát és onnan is megy nyugdíjba, ennek a világnak már vége, már nem a szoc-kom.ban élünk.

Én is abban nőttem föl, hogy azt hallottam otthon, hogy mindegy, hogy mit tanulsz, csak legyen egy egyetemi diplomád - aha, mert a szüleink generációjában ez így ment. Ma már Magyarországon sem így megy és máshol sem. Ma már valósítsd meg önmagad világ van, szerintem. Én is külföldön élek és én is küszködöm a megéléhetéssel, de én legalább szeretem az országot és a nyelvet, ahol élek, mert beszélem is a helyi nyelvet, és szeretem a munkámat is, még ha minimálbéren ki is használnak, mint hülye bevándorlót, migránst, haha... Én is tudok érvelni a végtelenségig azzal, hogy milyen szerencsétlen az életem és hogy én milyen is milyen lusta vagyok, de én tudom, hogy ez csak és kizárólag rajtam múlik, ahogy az is, hogy kupi és kosz van nálam, mert lusta vagyok rendet rakni meg takarítani, sőt, éhes vagyok és főzni is lusta vagyok, de tudom, hogy mindez rajtam múlik, és minden a renddel és a tisztasággal kezdődik, aztán jön minden más, és a hála tényleg szent dolog, sokat segít! Meg a közösség is!

Örülök, hogy van némi szociális hálód, nekem is kb. ez van, kollegák, egy-két barát, de tudom, hogy ez is rajtam múlik, barátot bármikor lehet újat szerezni, csak ki kell moccanni és ismerkedni.

A sport is nagyon igaz, hogy milyen szinten alapvető szükséglet, de szerintem már írtam korábban is: ha semmilyen sport nem érdekel, akkor legalább gyalogolj naponta sokat, az inaktivitás is depressziót okoz, márpedig az inaktivitás definíciója vmi olyasmi, hogy heti ötször húsz percnél kevesebb közepes intenzitású testmozgásnál vagy heti háromszor másfél óra intenzív testmozgásnál kevesebb, az inaktivitás és nem csak mentális gondokat okoz, mint depresszió és motiválatlanság, hanem kismillió testi tünete is lesz később, hiszen a testünk mozgásra lett teremtve, és az ülés a legrosszabb póz neki, mégis főleg ülünk manapság sajnos.

okt. 23. 18:39
 43/46 A kérdező kommentje:

"Miért nem váltasz szakot?" Mert nem szakot akarok váltani, hanem nem akarok tanulni egyáltalán. Meg egyetemi szakok közül az égvilágon semmi sem tetszik.

"Tudod, hogy mit szeretnél igazán csinálni?" Streamelni és Youtube videókat csinálni egy olyan témáról, ami a lőtéri kutyát sem izgatja magamon kívül. Mást nem.

"Hogy kerültél oda, ahol most vagy épp, pont arra a szakra?" Mert van egy összecsalt alapdiplomám. Nem, nem tanultam ezt sem hanem összecsaltam a DUE-n, ami Magyarország viccegyeteme, egy papírgyár kvázi elvárások nélkül. Aztán mivel a papír megvan, ide felvettek mert más elvárás nem volt ide. Nem tartottam érdekesnek egyáltalán, már akkor is gyűlöltem amikor jelentkeztem rá.

"van-e olyan, ami jobban érdekel" Fix nincs. Nem érdekel semmi ami tanulás és/vagy rendes munka.

okt. 23. 18:49
 44/46 anonim ***** válasza:
Akkor nem áldozathibáztatás céljából kérdezem, hanem teljesen őszintén kíváncsian csak, hogy miért mentél oda egyáltalán, ha akkor sem érdekelt, amikor jelentkeztél...?
okt. 23. 18:57
 45/46 A kérdező kommentje:
#44 Mert ki akartam költözni ide és csak az lebegett a szemem elől, hogy elhagyom orbánisztánt és elhagyom a toxikus, bántalmazó családi légkört. Reménykedtem, hogy majd nylvtudás nélkül és szakmai tudás nélkül egy összecsalt papírral majd találok valamit vagy majd az állam itt eltart egy darabig.
okt. 23. 19:00
 46/46 anonim ***** válasza:

És sikerült?

Amúgy miről streamelnél?

Honnan tudod, hogy senkit nem érdekelne ha nem csinálod?

okt. 29. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!