Akik tipikus nagyon toxikus családba születtek, van itt olyan akinek mégis nagyjából normális az élete? Illetve miért vonzza ennyire a bajt egy ilyen családba megszületett gyerek?
Tudom lehetett már 1000 ilyen kérdés, de pár napja olvastam az ezo kategóriában hogy a mentális beteg emberek amúgy sem élnek sokáig és ezt többen is írták hogy megérzik, azóta nagyon lent vagyok minden nap
2 éve kezdtem el pszichológiával és ezoteriaval foglalkozni és azóta minden világos.
Sok beteg családba született embertől olvastam és mindig ugyanaz a séma:
Idegbeteg szülők, orditas verés otthon
Majd iskolai bántalmazás, gimiben folytatódik
Majd munkahelyi veszekedések,
Majd párkapcsolati bántalmazás….
Miért kell ennek mindig ilyen tankönyvszerűen történnie?
Tudom hogy ez a karmám, de besokalltam és már nem bírom, azt hogy ez velem is mind megtörtént…
Az anyám beszuletett a pokolba, alkoholista féreg apa, majd teherbe esett a nem diagnosztizált, de MINDEN betegségből tüneteket hozó apámtól
4 even keresztül iskolai bántalmazás, majd gimiben folytatódott
Munkát nagyon nehezen találtam mindig és folyton kinéznek, veszekednek velem minden munkahelyen
Senkinek nem adtam oda magam, de több tipikus nárci viselkedesu férfivel is összehozott a sors
Többször is értek fogdosások, beszolasok, most már azt is tudom hogy a bántalmazó családnak köszönhetem…
Hogy lehet így élni?
Hogy ne rettegjek hogy mi lesz még?
Az emberek honnan tudjak hogy milyen családból jövök?
Bocsi, de erre már nem lehet mit mondani. Akkor sajnáld magad, ülj a posványban, legyél biztos az elcseszett életedben, úgyis tökmindegy, mit írunk ide, ugyanazt a kört futjuk újra meg újra.
De tudod mit? Akik szarban vannak, tehát alkoholisták, hajléktalanok, azok nagy része is kb. azért jutottak oda, mert állandóan a kifogásokat keresték arra, hogy miért szar az életük, a felelősséget meg hárították. Szóval ja, ilyen felfogással jó úton haladsz te is efelé.
"Annyi vigasztal hogy volt egy platoi szerelmem, akinek még sokkal durvábban tönkrement az élete mint nekem, ebből merítek valamennyi erőt."
Szóval a lelked is hányadék, mert a bosszúállás éltet. Hát gratulálok.
"Bocsi, de erre már nem lehet mit mondani. Akkor sajnáld magad, ülj a posványban, legyél biztos az elcseszett életedben, úgyis tökmindegy, mit írunk ide, ugyanazt a kört futjuk újra meg újra."
Úgyis ezt fogja csinálni, mert ő a tévedhetetlen szegény mártír, akivel az egész világ kicseszett. Hogy magába keresse a hibát, fel se merül. Kár is a szádat jártatni.
22 mondjuk azok után hogy így kiadtam magam a lelked is hanyadek komment nem biztos hogy jót tesz
Amúgymeg elég nagy az eselye annak hogy akár hanyadek lesz a lelke, ha ilyen családból jön mint én.
De totál félreérted amit a platoi szerelmemrol irtam
Nem karorvendo vagyok, hanem arra gondolok minden nap hogyha meg nem halt bele abba ami vele történt, akkor talán én is életben tudok még maradni.
De a te lelked nagyon szépnek tűnik ha ilyen empatikus vagy.
Sajnos nem vagytok ti benne abba a helyzetbe, hogy tudjatok hogy milyen amikor a családod olyan mint egy horrorfilm
Nem, itt senki nem élt még át traumákat, senkinek nem toxikus a családja, csak neked, különleges vagy!:))) Te igazából magadban beszélsz. Észre sem veszed, hogy van, aki itt segíteni akart, nyilvánvalóan olyan is van, aki maga is megtapasztalta a mérgező családi környezetet, te viszont minden egyes megszólalásodban csak magadat sajnálod és másokat hibáztatsz a szar életedért. Erre írtam, hogy tökmindegy, mit mondunk itt neked, mert nem érdekel téged, csak ide jöttél ventillálni. Nem tudsz magadba nézni, nem hallasz meg semmilyen tanácsot, nem is érdekel az egész.
Ismerek olyat, akinek az apja alkoholista és ő maga is tovább vitte a függőséget, ismerek olyat, akinek több öngyilkos volt a családjában, mint amennyi barátja életében, nem beszélve a mindenféle függőségről (alkohol, gyógyszer). Ő maga is szuicid hajlamú, szorongásos. Tudod mit csinálnak minden nap ezek az emberek? Küzdenek és mennek tovább. Minden egyes nap. Persze ehhez az is kellett, hogy kilépjenek az áldozat- és gyerekszerepből, hogy ne azzal teljen minden egyes napjuk, hogy a szar gyerekkorukkal magyarázzák az esetlegesen balfasz döntéseiket. Felelősségvállalás meg miegymás, mert az ember már bizonyos időn túl ezt vagy abbahagyja, vagy valóban olyan lesz, mint a családja, mert viszi tovább a jól betanult mintát. A különbség csak az, hogy van, aki belátja, hogy nem kötelező tovább vinni.
"Nem, itt senki nem élt még át traumákat, senkinek nem toxikus a családja, csak neked, különleges vagy!:))) Te igazából magadban beszélsz. Észre sem veszed, hogy van, aki itt segíteni akart, nyilvánvalóan olyan is van, aki maga is megtapasztalta a mérgező családi környezetet, te viszont minden egyes megszólalásodban csak magadat sajnálod és másokat hibáztatsz a szar életedért. Erre írtam, hogy tökmindegy, mit mondunk itt neked, mert nem érdekel téged, csak ide jöttél ventillálni. Nem tudsz magadba nézni, nem hallasz meg semmilyen tanácsot, nem is érdekel az egész."
Pontosan erről van szó! Ha tudná a kedves kérdező, én mennyi szaron mentem át, csak nekem nagyobb annál a büszkeségem mint hogy telelocsogjam az internetet a szar életemmel vagy problémáimmal. Ha én nem bírom, inkább hallgatok és legyűröm egyedül, vagy elmegyek terápiába, esetleg elmondom egy bizalmasomnak, de ezek már nagy szavak, ha valakit erre "méltónak" találok, az azt jelenti hogy megbízok benne, amit akár a legnagyobb kitüntetésnek is vehet tőlem!
Hat annyira szar biztos hogy nincs mint az enyém mert akkor empatikusak lennétek és nem támadnátok tovább…
Ahogy elkezdtem olvasni a témával kapcsolatban egyből rájöttem hogy olyan a “család” mintha egy kísérlet lenne hogy mennyi rossz minta és mentális betegség keveredhet egy családban.
Most is egy roham közben vagyok azért menekultem megint a gyakorira.
Gondolom pánik… most is
Olvasottak alapján ahhoz all a legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!