Normális, hogy még nem készülődik ki a baba
megszületni?
Figyelt kérdés
Menses szerint május 2-án "jár le" a 40 hét, bár a dokim szerint annál "később készült" a baba, mert a 12. heti genetikai ultrahangon a Czeizel Intézetben május 13-at állapítottak meg a szülés várható időpontjának. Ma voltam CTG és UH vizsgálaton is, jelenleg még nincsenek fájások, a méhlepény is csak I. fokban érett. Jósló fájásaim sincsenek egyáltalán. A méhszáj teljesen zárt. Se a nyákdugó nem távozott, sem magzatvíz szivárgást nem tapasztaltam. Ugyanakkor az UH szerint a méretei már bőven 40 hetesnek felelnek meg, ha még tovább nő, akkor felmerül a téraránytalanság esete is (fejátmérő már most 10 cm; súlya 3500 gramm, jómagam viszont 154 cm vagyok...). Mennyire normális az, hogy jelenleg még semmilyen előjele nincs annak, hogy a baba meg akarna születni? Ha még 2 hétig bent lesz, akkor sajnos tuti császár lesz belőle, mert a fejátmérőre már így is azt mondták a kórházban, hogy necces, hogy menne-e magától, és ugye még tovább is nőhet...
Egyik az, hogy a 12hetes uh a mérvadó, simán megvarhatja még ezt a 2 hetet.
A másik, hogy lehet este szülsz már. Én fiammal reggel voltam nst-n. Megvizsgáltak, teljesen zárt voltam. Semmi fájás, semmi jósló. Nyákdugó sem távozott. Nekem is első fokban érett volt a lepény, azt mondták.
Hazamentem, semmi bajom nem volt. Majd este 6kor 5perces fájasokkal kezdtem. 10fele mentünk be a kórházba, hajnali 2re lett meg a fiam.
2021. ápr. 30. 14:22
2/8 anonim válasza:
Szia. Én 42.hétre szültem a kislányom úgy,hogy kétszer próbáltak méhszáj tágítást kézzel. 40-42.héten.(Angliában történt ). Mégsem akart megszületni. Indított szülés lett belőle. 27-8óra vajúdás után természetes úton jött világra. Szóval alapvetően nem probléma ,ha még nem akar kijönni. Szebb és formásabb lesz. Viszont figyelni kell nyilván a magzatvizet és a pici mozgását is folyamatosan. 😊 Ne aggódj! Jönni fog. Baba még nem maradt benn,bár az én lányom is benn akart . :D
2021. ápr. 30. 14:33
3/8 anonim válasza:
Egyik percről a másikra beindulhat a szülés, nem készülődnek kifelé a babák napokig.
Én 40+3 naposan 10perces fájásokkal keltem és már 4cm-re ki voltam tágulva. Előtte nap még semmi jele nem volt, hogy ki akarna bújni. Se jósló, se nyákdugó, se semmi... Ha a méhlepény ellátja a babát, akkor nincs min aggódni.
Azon meg teljesen felesleges aggódni, hogy császár lesz-e. A fiam nagy fejjel természetesen született.
A méretéhez meg annyit, hogy az uh nem mérvadó, súlyban is akár fél kilót is tévedhet, és cm-ben sem megbízható.
2021. ápr. 30. 14:48
4/8 anonim válasza:
Ez semmit nem jelent. Én 39+0 hetesen mentem orvoshoz, semmi jele nem volt a szülésnek, azt mondta a doki, hogy akár még két hetet is húzhatom. Másnap elkezdődtek a fájások, megszületett a kisfiam ❤️
2021. máj. 1. 07:52
5/8 anonim válasza:
Nekem kiírt nap előtti napon mondta az orvos, hogy nemhogy aznap, de napokkal utána sem valószínű. Aztán éjjel mégis csak pukkant a burok.
2021. máj. 1. 13:39
6/8 anonim válasza:
Végül mikor született, természetesen vagy császárral?
2022. aug. 29. 17:59
7/8 A kérdező kommentje:
Császároztak május 4-én. Végül kiderült, hogy még nagyobb volt a fejátmérő, 10.6 cm. Több orvos is megerősítette, hogy nem tudtam volna megszülni.
2022. aug. 30. 12:41
8/8 anonim válasza:
De a lényeg hogy meglett akkor. Kisfiú vagy kislány?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!