Miért olyan sok mostanában az indított szülés? Miért nem “akarnak” megszületni a babák maguktól?
Egeszsegugyiskent (nem Magyarország) azt látom, hogy:
1.tulhordas miatt. Valamennyit várnak, hátha beindul, de a tulhordasnak vannak veszélyei, többek között halva születés, nyilván ezt senki sem akarja kockáztatni
2. Errefelé nem elterjedt, hogy az orvosod éjjel meg akármikor bejon a kórházba, mert te éppen szülsz. Inkább úgy működik, hogy előre megbeszéltek, hogy ha addig nem születik meg, akkor ezen a napon befekszel és beinditja a szülést (természetesen a bettot 38.het után). A kórházi papírokba nem tudom milyen indikáciot írnak, de sokszor elofordul, hogy azért születik a gyerek pl pénteken, mert szombattól a doki akinél szülni akarsz, nyaralni megy. Nekem ez kicsit sem szimpatikus, csak válaszoltam a féltett kérdésre.
De hát nem is lehet már dokit fogadni.
Az ismerőseim 90%-a, aki nemrég szült, indítás volt a vége. Dokitól és várostól függetlenül, de konkrét okot senki se mondott. Egyikőjük túlhordásos volt egy nappal, de minden eredmény tökéletes volt pl. és nem is saját dokinál szült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!