Miért szokás kihúzni a lepényt? Miért nem hagyják magától "megszületni"?
Elvileg a lepény normálisan megszületik magától.
Ha nem, akkor kell kivenni.
Ha valami bent marad belőle, azt pedig ott, azonnal észre kell venni.
Nekem a szülés után a második legrosszabb élményem az volt amikor szó szerint kitépték belőlem a lepényt:(
Amikor képes lettem arra, hogy beszéljek, és fogyeljek is arra amit mondanak akkor megkérdeztem miért kellett kitépni, ők azt válaszolták, hogy olyan mértékben repedt szét a méhem és a hüvelyfalam, hogy indokolt volt a mihamarabbi kivétel, hogy nekikezdhessenek varrni.
Az első szülés után nekem finoman cibálták csak a zsinórt tényleg csak úgy lassan, kicsit, és mikor már engedett- ez kb 20perccel volt szülés után, akkor nagyon finom mozdulatokkal kimasszírozta belőlem a szülésznő a lepényt és egyátalán nem fájt.
2-szorra már egy másik szülésznő szülés után szabályosan beletenyerelt a hasamba, iszonyú szarul esett, el is toltam a kezét, de mondta, hogy jajajajaja- meg kell szülni és ha nem nyomhatja ő ki, akkor nyomjak. Nyomtam egy tökpicit- és ki is csúszott- szóval nem értettem én sem, hogy mi a francnak mászott bele a gyomromig a hasamba.
3szorra meg szülés után mikor már fürdették a kicsit, a dokim jött oda és mondta, hogy sietve vegyük ki a lepényt is, mert a harmadik szülés... nem tudom mi volt az összefüggés. És ő tenyerelt belém, de ő lassan indított és egyre jobban nyomta. Már marhára fájt, akkor ő is elkezdte mondani, hogy akkor nyomjak egyet. Nyomtam és szintén szépen egydarabban ki is csúszott.
Hát nem tudom miért nem lehet várni, vagy valami normális módon "kiráncigálni" a lepényt onnan, ha már ők nem tudnak várni. Minek kell az ember hasába úgy beletenyerelni, mikor olyan rohadtul érzékeny még akkor, és tényleg nagyon fáj. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!