34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?
Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!!
6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban.
Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elő. Előfordulhatnak problémák az éretlen tüdő miatt is.
Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdőérlelőt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne.
Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!