Szülés után 4-5 hónappal teherbe esni mennyire
biztonságos? Hallotattok-e olyat, hogy emiatt vetélt el az
anyuka vagy emiatt lett koraszülött a baba?
Vetélésről hallottam. Egyébként a 9 hónap című műsor egyik része ezzel foglalkozott. Czeizel prof azt mondta hogy minimum 9 hónap kell a regenerálódáshoz, de ha előbb jön a baba akkor sem baj ha oda van figyelve.
Az én véleményem hogy sem testileg sem lelkileg nem túl egészség
2012. júl. 30. 08:19
Jobb várni, hogy pihenni, regenerálódni tudjon a szervezet. De hozzáteszem, mikor még nem volt ennyire fejlett a tudomány, akkor is sorra jöttek a babák, mint az orgonasíp :) Én januárban születtem és még ugyanabban az évben decemberben megszületett az öcsém is makk egészségesen! Ennek 35 éve.
2012. júl. 30. 09:45
állítólag jobb várni, de pl.a férjem és az öccse között 11 hónap van, és van olyan barátnőm, akiknél közte és a nővére között csak 10 hónap... Szerintem a természet tudja a dolgát, ameddig nem kész a szervezeted, úgysem sikerül, ha pedig igen, akkor nem hiszem, hogy gond lehetne belőle.
2012. júl. 30. 11:11
4/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Azért szeretnék ilyen hamar ismét teherbe esni,mert a kisbabám sajnos meghalt születése után.Tudom,hogy nemcsak testileg,de lelkileg is regenerálódnom kell.azt gondolom lelkileg sokat segítene egy új baba.
Szia! Sajnálom ami történt. Biztosan sokat segítene lelkileg egy új baba érkezése, viszont ha netán probléma lenne az új terhességgel, akkor gondolom az még rosszabb lenne, mint a mostani állapot. Szerintem egy icipicit még várjál. Van egy ismerôsöm, akinek koraszülött lett a babája, majd pedig meghalt. Viszont 6-7 hónappal késôbb teherbe esett és egészséges babája született. Szerintem tehát várj még egy kicsit. Sok sikert és kitartást!
2012. júl. 30. 17:24
Szia, harmadik vagyok. Nagyon sajnálom, ami történt. Remélem hamarosan sikerül a baba, sok boldogságot kívánok!
2012. júl. 31. 08:12
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságokat! Még várunk 2-3 hónapot,aztán remélem megfogan a baba,aki egészségesen születik és él!
Nagyon sajnálom azt ami Veletek történt! A szülészeten ismertem meg egy anyukát. 9 napot élt a babája és meghalt. Ráadásul ez a kapcsolatukat elködösítette. 3 hónap múlva ismét terhes lett és ragaszkodott hozzá, mert félt, hogy ha ezt most megszakítja, talán nem is lehet újabb esélye. Annak ellenére, hogy a férje ott hagyta ezek után, vállalta a terhességet amiről hamarosan kiderült, hogy ikrek! Igaz, hogy veszélyeztetett terhes volt, nagyobb odafigyeléssel, de komplikáció-mentes terhessége és szülése volt. Azóta a fiammal egyidős nagy és egészséges iker-fiai vannak :)
Következőkben csak boldogságot/egészséget kívánok és eredményes babásodást!
2012. júl. 31. 12:10
9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos sok kapcsolat tönkre megy egy ilyen tragédi után,de én tudom,hogy mi túl éljük ezt.Viszont a történet másik része,az hogy ilyen rövid idő elteltével sikeresen kihordta a terhességet,ráadásul ikrek....szuper!!!Életem legborzasztóbb szakasza ez.EZUTÁN CSAK JÓ JÖN.
Kérdező nagyon erős vagy és sok sikert kívánok neked az újabb terhességhez!
Mi baja volt a babádnak?
2012. aug. 1. 11:50
Kapcsolódó kérdések: