Mikor megszülettem anyukám vezetéknevét kaptam és mivel nem ismerek más olyant aki anyjáról kapta volna a vezetéknevét ezért nagyon egyedül érzem magam így. Van mással is ilyen? Vagy ez normális?
Nekem vagy 5 ismerősim ilyen.
Ha nem tetszik a neved - és elmúltál már 18 - akkor válzotzasd meg.
Én is anyám vezetéknevét kaptam.
Sőt minden olyan csecsemő kapta és kapja ma is az anyja vezetéknevét ahol az apuka nincs megnevezve. De ma már kérhető az is, hogy az anyja vezeték nevét kapja a kicsi
Sajnálom. Nem értem, mi ebben a gúnyolni való.
Remélem megoldódik majd, és abbahagyják.
Esetleg valakitől nem tudsz segítséget kérni? Pl. tanártól.
De ennek ellenére azért tudd, hogy nem a te hibád, és nincs benne semmi fura.
Hány éves vagy? Ha még nem vagy 18 és tényleg nagyon zavar ez a dolog akkor szülői beleegyezéssel felveheted apukád nevét. Csak ezt akkor beszéld meg a szüleiddel. Esetleg lehet úgy is hogy kötőjelesen felveszed anyukád vezetékneve mellé apukád vezetéknevét is és úgy lehet nem esne nekik annyira rosszul.
Ha viszont elmúltál 18 akkor csak egyszerűen bemész az anyakönyvvezetőhöz és kérvényezed. 10.000 Ft az egész, alapvető okmányok cseréje ingyenes (személyi igazolvány, lakcímkártya, taj kártya, adókártya). Viszont ha van jogosítványod az például fizetős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!