Akik tipikus nagyon toxikus családba születtek, van itt olyan akinek mégis nagyjából normális az élete? Illetve miért vonzza ennyire a bajt egy ilyen családba megszületett gyerek?
Tudom lehetett már 1000 ilyen kérdés, de pár napja olvastam az ezo kategóriában hogy a mentális beteg emberek amúgy sem élnek sokáig és ezt többen is írták hogy megérzik, azóta nagyon lent vagyok minden nap
2 éve kezdtem el pszichológiával és ezoteriaval foglalkozni és azóta minden világos.
Sok beteg családba született embertől olvastam és mindig ugyanaz a séma:
Idegbeteg szülők, orditas verés otthon
Majd iskolai bántalmazás, gimiben folytatódik
Majd munkahelyi veszekedések,
Majd párkapcsolati bántalmazás….
Miért kell ennek mindig ilyen tankönyvszerűen történnie?
Tudom hogy ez a karmám, de besokalltam és már nem bírom, azt hogy ez velem is mind megtörtént…
Az anyám beszuletett a pokolba, alkoholista féreg apa, majd teherbe esett a nem diagnosztizált, de MINDEN betegségből tüneteket hozó apámtól
4 even keresztül iskolai bántalmazás, majd gimiben folytatódott
Munkát nagyon nehezen találtam mindig és folyton kinéznek, veszekednek velem minden munkahelyen
Senkinek nem adtam oda magam, de több tipikus nárci viselkedesu férfivel is összehozott a sors
Többször is értek fogdosások, beszolasok, most már azt is tudom hogy a bántalmazó családnak köszönhetem…
Hogy lehet így élni?
Hogy ne rettegjek hogy mi lesz még?
Az emberek honnan tudjak hogy milyen családból jövök?
Ugy lehet igy elni, hogy pszichologushoz mesz es idovel kikerulsz a martir szerepbol. Elfogadod hogy igy jartal aztan nem fogod a szulokre fogni az eleted.
Egyedul is lehet onismeretbe fogni de mindig az ember erzi hogy hatekony e igy v kell a kulso segitseg
Ha ezotériával foglalkozol, akkor járj utána hogy hol hozod meg azt a mély tudatalatti döntésedet és mi az?
Az eseted amúgy egy elég szélsőséges, de sablonszerű példa.
De nem lehet mindent arra fogni hogy toxikus a család…
Akik ezt kapjak, azoknak ilyen volt a karmajuk és nem lehet ezzel mit kezdeni
Én nem kerestem tudat alatt ezeket a férfiakat
Ha elmegyek egy buliba és többen is megfogdosnak(amikor persze én csak bamulok hogy mi van, mert lefagyok) azoknak a férfiaknak a társaságát nem én keresetem….
A gyerekek az iskolában nem tudtak hogy mi van otthon, mégis engem tettek tönkre, hogy abba is belekötöttek ha sáros lett a nadrágom az udvaron….
Miért pont nekem kellett ilyen nyomorba beszületnem?
Ha az apámat latnatok, elakadna a szavatok…
Másrészt nem 15 évesen jottem erre rá, hanem közel a 30-hoz, mar annyi traumával hogy jobb is lenne ha nem kelnek fel többet
Az anyam is egy bántalmazó boszorkány, hiába verte félholtra az apja és a férje is, folyton a férfiak után megy és nem bírja ki hogy egyedül legyen….
Az én nyomoromon elvezkedik.
"Miért pont nekem kellett ilyen nyomorba beszületnem?"
A többieknek igazuk van, menj el szakemberhez (pszichológushoz), mert amíg áldozatszerepben vagy, addig ez így is marad.
"Akik ezt kapjak, azoknak ilyen volt a karmajuk és nem lehet ezzel mit kezdeni"
Ez is csak egy jó hárítás, nem igaz? Ne azért menekülj az ezoba, hogy azt keresd benne, amire foghatod, hogy nem szeded össze magad, hanem olyat keress benne, ami segít felépíteni magadat.
És menj el orvoshoz.
Szia Kérdező!
Hát üdv a pokolban. Mintha rólam írtál volna.
Nagyon egyszerű. Nincs párkapcsolatom már kilenc éve, nincs gond sem, valamint otthonról végezhető munkát végzek.
Máshogy ugyanis, nem tudtam volna tovább létezni. Azóta rendben vagyok, van néhány tényleg normális barátom, a gyermekemet egyedül nevelem, de VÉLETLENÜL SEM hoznék a nyakára senkit. Jól gondolod, az ember olyan, mint egy kiszolgáltatott, és ezt észre veszik. Persze lehet kemény képet mutatni, sőt szükséges is, de ez azt is jelenti, hogy nincs párkapcsolat, mert azzal beengedsz oda valakit, az egész széttörik, és újra rakhatná össze magát az ember.
Akkor ha mások is leírják hogy ebből nincs kiút, akkor mégis mi mást gondoljak?
7 neked sokkal jobb mint nekem, nekem sosem lehet gyerekem és fogalmam sincs milyen munkát lehet otthonról csinálni
Voltam már párszor pshichologusnal, semmit nem csinált
Annyira latszodott rajta hogy nem tudja mit csináljon velem
Az meg nincs a homlokomra írva hogy ÁLDOZAT VAGYOK, ehhez képest ha csak ültem egy asztalnál akkor is ért támadás
A retardált szüleimet gyűlölöm, egyszerűen nem értem hogy 2 ilyen nyomorék miért nem vetetett el és miért kellett megszulni
Az anyám csak egy 🍆mániás picsa, az apám meg egy orangutan szintjén van, legszívesebben kivegeztetném.
Hogy lehet így élni? És miért? Főleg közel a 30-hoz
7-es vagyok.
Próbálj lelépni otthonról, ha még otthon laksz. Valami olyan munkát keress, ahol van szállás, ilyen van pl. az egészségügyben, az se gond ha nincs ahhoz végzettséged,felvesznek mindenhova segédápolókat is.Persze ez most csak úgy eszembe jutott, nem ismerlek, nem tudom, hogy mik a lehetőségeid, de nyugodtan írj privátba, hátha valamit ki tudunk találni.
Nem minden pszichológus jó, de vannak jók is. Addig keress, amíg nem találsz. Hova valósi vagy? Hátha tud valaki itt ajánlani.
Ki írta le, hogy ebből nincs kiút? Tény, hogy sz.r családból jönni, mentális problémákkal küzdeni egy kereszt, amit talán mindig cipelned kell. De ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy egész életedben "nyomorult" leszel. (Egyébként nem vagy az.) Rengeteg ember él ezzel, és nem mind párkapcsolat, barátok, munka stb. nélkül. Viszont ahhoz, hogy változzon valami, NEKED kell tenni. És nem folyton másokat hibáztatni, hogy elcsesződött az életed - még akkor sem, ha jelentős részük volt benne.
Az embernek, bármilyen hosszútávú problémával is küzd, egy idő után felelősséget kell vállalni a saját életéért. Egy jó szakembernél egyébként ezt megtanulod, és kilépsz a gyerekszerepből.
Nem azért vagy áldozat, mert a homlokodra van írva, nem azért, mert mások azzá tettek. Te teszed magad azzá azzal, hogy még mindig másokra hárítod a felelősséget. Pedig a saját életedért te vagy felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!