Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Még mindig Rivotril hiány van?

Még mindig Rivotril hiány van?

Figyelt kérdés
2023. jan. 22. 15:32
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
28%

Mi információnk szerint nem lesz, mert világ szerte hiány cikk.

A mostani dolgok szerint körülbelül, de ezt igazándiból nem szabadna szivárogtatni.

De úgy tudom, hogy 26 október-november körül lesz készlet feltöltés.

2023. febr. 3. 20:09
 22/46 A kérdező kommentje:
es azt lehet tudni, hogy miert hianycikk?
2023. febr. 3. 20:10
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

22

Nagy valószínűséggel magyarországi balf*szkodás.

(Nemrég átszervezték választások környékén az egészségügyet ugye - grat Fidesz)

[link]

Itt azt írják "adminisztrációs ok" - na vajon mi lehet az, és már 2022 november óta tart.

Ránéztem a rivotril forgalmazó oldalára, ami német, konkrétan "CHEPLAPHARM Arzneimittel" - német oldalakat böngészve SEHOL nem írnak Rivotril vagy clonazepam gyártási problémákat.

Hajrá Fidesz.

2023. febr. 12. 12:02
 24/46 A kérdező kommentje:

Fasza! Lehet szigoritani fogjak, hogy ki kaphatja meg mire? Nekem egy ritka idegrendszeri betegsegem van, amire kb két hetente egyet , ha beveszek, éd olyankor elviselhetobbek a tuneteim. Szoval, nem panik rohamra, szorogasra szedem. Es nem is elek vissza vele…

Kicsit ijeszto, hogy nem lehet tudni mikor all helyre a dolog, mivel nekem ezen a gyogyszeren kivul mas nem hasznal…

:(

2023. febr. 12. 12:11
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem.

Valószínűleg egy határozatlan ideig tartó adminsztrációs probléma valóban, adatmigráció vagy ilyesmi, informatikusként írom.

Gondolom amikor megtörtént az átszervezés minden adatot át akarnak vinni egy másik adatbázisba, esetleg adattranszoformációkat végeznek.

Ez tarhat ameddig tart.

Nincs nemzetközi Rivotril hiány.

Magyarországos hiány van, és nem is nevezhető hiánynak hanem inkább adminisztrációs problémának - tehát a hatóanyag rendelkezésre áll.

Ne izgulj, nekem sem tetszik, hogy aki 0.5mg ot vett eddig és azt is tördelte annak most már felírnak 2mg os rivtorilt is mert hogy hátha abból van.

Nekem mioklónusos rohamaim vannak, plusz szorongás, ezért napi 8 mg az én szükségletem.

Most, hogy már felírnak a 0.5mg -osoknak is 2mg-osat hogy hátha van (de nincs, majd rájönnek a patikában), így azt is elvitték.

Szóval én is nagyon örülök, fogalmam sincs mi lesz, rohamaim bizots lesznek, meg generalizált szorongás a tetőn.

2023. febr. 12. 12:29
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha továbbra is Rivotril-t vesztek, úgy, hogy van egy tökéletes helyettesítője, azzal kicsesztek az epilepsziásokkal is meg a hasnoló betegekkel, mert elsősorban nem nektek szól az a gyógyszer.

De gondolom, ez titeket nem érdekel, amit megértek. Eddig ezt szedtétek, bevált, nem akartok másra térni. Voltam én is ilyen helyzetben. Sz*r.

Azért írom ezt, mert a Rivotrilt elsősorban nem szorongásra szabad felírni, hanem epilepsziára meg hasonlóra.

Hivatalos dokumentum kinek szól a gyógyszer: [link]

De ha nagyon Rivotrilt akartok, akkor itt vannak az elérhető helyettesítők, ugyanaz a hatóanyag mint a Rivotrilnál - clonazepam, ezt lehet kérni a dokitól Rivotril helyett ha nem tudjátok elérni a Rivot:

CLONAZEPAM LIME

CLONAZEPAM LIME PHARMA

CLONAZEPAM TARCHOMIN

Rögtön a BENU oldalán elérhető és raktáron is van a CLONAZEPAM TARCHOMIN: [link]

Emellett hasonló és hosszú ideig ható gyógyszer még a:

LORANXIL

FRISIUM

Ezek mint elérhetőek és kb. ugyanúgy működnek ugyanannyi ideig mint a Rivo, és támogatásra is kapható (kivéve a loranxil).

Ezek mind akár most elérhetőek készleten, több helyen Rivo helyett.

Hozzáteszem, ezek mellett a Xanaxra nyugotan átállhatnak a szorongásosok. Van abból is nyújtott hatóanyagú formula, HELEX SR néven. Tehát hosszú ideig tart, úgy mint a Rivotril.

És az nem hiánycikk ha jól tudom egyik kiszerelésben sem.

Az orvos tudni fogja milyen arányú elnyújtott hatásu alprazolam kell, hogy a régebbi hatást elérjétek.

A Xanax (alprazolam)-nál nincs jobb szorongásoldó egyébként, ami ráadásul nem is generikum hanem "erdeti" szabadalommal bír.

2023. febr. 12. 13:32
 27/46 A kérdező kommentje:
Mint irtam, nekem nem hasznal az idegrendszeri betegsegemre SEMMI mas benzo . Csak a rivotril. (Clonazepam) Es igenis “nekem szól” a gyogyszer. Az elso , amit az betegsegemre fel szoktak irni, mivel ez szokott hatni a legtobbszor.
2023. febr. 12. 14:57
 28/46 anonim ***** válasza:
68%
A doktor hadd tudja már mi jó nekem,ne egy full idegen mondja meg..uhh nekem bevált kombinációja van a gyógyszereknek ,köztük a rivonak is. Dolgozni tudok, bevásárolni stb. És senki kedvéért nm leszek Xanax függő, amikor azt szedtem konkrétan szuicid gondolataim voltak és felerősítette a depressziót elég rendesen. Egyelőre van elég gyógyszerem, sztem márciusra megoldódik ez a hiány is.
2023. febr. 12. 16:10
 29/46 anonim ***** válasza:
46%

27

Kérdező mi a baj? Én azoknak szóltam akiknek szorongásos szerű problémáik vannak. Szóba se hoztalak téged, vagy esetleg te is ide tartozol? Mert ebből a kommentből csak ezt tudom leszűrni.

Ha igen, akkor elsősorban nem neked szól a gyógyszer, illendő lenne valami antidepresszánst szedni helyette vagy valami.

Ha nem, akkor nem értem miért vagy berágva mert ebben az esetben melletted szóltam fel.

Viszont ez az "Es igenis “nekem szól” a gyogyszer"

nekem úgy hangzik, hogy ez a "ritka idegrendszerű" problémád nem epilepszia szerű vagy hasonló, hanem inkább neurotikus probléma, esetleg pszichotikus.

Illetve az is már megütötte a szemem hogy félsz hogy leszűkítik a jogosultak körét.

Egy epilepsziás vagy ilyen természetű problémára nem lehet 2 hetente egyszer vagy hetente egyszer bevenni egy adagot, hogy megtartsd az egészséged. Ezt naponta kell szedni.

Erős a gyanúm, hogy nem - mondjuk úgy - "nyers-neurológiai" gondod, hanem pszichiátriai neurotikus problémád van, és bevált a rivotril és nem akarsz váltani mert félsz, hogy nem fog működni a dolog.

Semmi gond, megértelek, nehéz, csak fordítsuk meg a helyzetet.

Mi lenne, ha a legtöbb ember epilepsziás szerű beteg lenne.

Általánosságban rivotrilt írnak fel nekik pedig nem ők az elsődleges páciensek akiknek a gyógyszer készült.

Elfogyott a gyógyszered mert a másodlagos páciensek mind elvitték. Te napi 15 mg ot szedsz (a napi max adag felnőtteknek 20mg), mert a betegségedet így tudod kezelni.

Tudod, hogy akik elviszik a gyógyszeredet átválthatnának másra, de nem mert nem akarnak átszokni.

Ránézel a gyógyszer dobozodra és már csak 2 napra van elegendő.

És közben tudod, hogy akik elvitték a gyógyszert amit támogatásra kaptál, nem is kicsire, azoknak volt más opciójuk. Antidepresszánsok, másfajta benzodiazepinek, csak ismétlem, nem akarnak átszokni.

Az erkölcsi analógia megértését rádbízom, meg akire vonatkozik.

2023. febr. 12. 16:15
 30/46 anonim ***** válasza:
46%

28

Tudni fogja, amikor elfogy teljesen a rivotril, és át kell majd térned valami másra.

2023. febr. 12. 16:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!