Éveken át tartó nagyfokú stressztől lehet ideje korai őszülés?
Az elmúlt 4 évben embertelen mértékű stressznek vagyok kitéve, tejes tanácstalansággal, folyamatos stresszben, fenyegetésben, félelemben.
Hosszú fekete hajam van és az utóbbi napokban észrevettem, hogy 4 hajszálam ősz, teteje fehér, alul fekete, most minden fénylő szálat ősznek nézek, ezeket kitéptem. Az összes családtagom jóval 50 felett kezdett őszülni, szerintem ez nagyon korai.
A vérnyomásom is magas lett, szerintem teljesen a stressz következménye. Azt sem tudom, visszafordítható-e, mert sajnos az ok megszűnése nem várható, teljes reménytelenség.
Előfordulhat stressztől is, sőt hallani olyanokról, akik egy éjszaka alatt teljesen megőszültek, kivételesen nagy stressz hatására.
14-16 évesen szőkéből majdnem fekete lettem, és megjentek az első ősz hajszálaim is, csak pár szál, nem őszültem tovább, festetni is csak 50 felett "kellett". Tehát nem jelenti feltétlen, hogy már elindult az őszülés folyamata. A vérnyomásod nagyobb baj, próbálj tenni a nagy stressz ellen, relaxálással, jógával, akármivel, ami nem árt.
Lehet, hogy Te korainak tartod de mi csak azt tudjuk, hogy érintett hozzátartozóid 50 felett voltak, amikor őszülni kezdtek, de, hogy Te milyen idős vagy most, azt nem tudjuk.
Olvasmányaimból tudom, hogy a második világháborúról szóló orosz szépirodalmi alkotásokban néha az szerepel, hogy a főhős 1 éjszaka alatt megőszült. Ez persze biológiai lehetetlenség, de létezik művészi szabadság is.
23 vagyok
Az a baj, a stressz ellen nem tudok tenni, zaklatnak nagyon durván. embertelen min mentem keresztül. Elvonja az életemet is, mint ha az elmúlt 4 év nem is lett volna.
Én is így voltam kérdező pont mint te, csak nekem ilyen vlt az elmúlt kb 20 évem.
2 egyforman napom nem volt azóta, csoda hogy élek, családi tragédiák, es azok évtizedes következményei, elfordulás, árulás, fenyegetés, aljasság, külföldre költözés, folyamatos változások, krízisek egyik a másik után, sőt párhuzamosan, cseberből vederbe helyzetek, alkalmazkodás szakadásig, titkos ellenségek, összeesküvések, csapdák, csoda hogy még élek!
Ki tudja ez mennyivel rövidítette le az életem.
Mások nyugodt családi életet élnek, utazgatnak, fogalmuk sincs semmiről. Egy dolog a pozitív: rengeteget fejlődtem, megváltoztam, talpraesettebb lettem. De nagy árat fizettem!
Sajnos muszáj mégis kizárd az életedből, ha tudod vállalni a következményeket, vagy várd meg amíg lanyhul az érdeklődése, te meg légy unalmas, es lekopik rólad, ha:
- nem szállsz bele vitákba, BÁRHOGY provokál
- mutasd magad indifferensnek, ha bármit rádfog, - vitát keresve- ne vedd a lapot, ne kiabálj, ne védekezz, ettől leesik az álla, es dühös lesz higy nem tud táplálkozni az energiáidból, de rögtön keres más célpontot es téged ejteni fog.
- ne kérdezz
Ez a grey rocking metódus én így szabadultam meg, de meg is híztam
Amúgy a rendőrsegre szaladhat, nem fognak vádat emelni ellened becsületsértésért, sajnos nem tudod a törvényt, azért tud az orrodnál fogva vezetni!
Ha megmondja nekik hogy te gyanúsítod h megcsal vagy bármi ez nem elég h vádat emeljenek ellened, kb körberöhögik es azt tanácsolják neki, hogy tiltson le téged.
Akkor tud sikeresen feljelenteni téged ( es akkor vádat is emelhetnek esetleg) HA:
1 írásban smsben megfenyegetted hogy megölöd
2 zsarolod hogyha nem ad pénzt felgyújtod az autóját
3 elmesélted neki hogy hova rejtetted az exed holttestét
4 elmesélted neki hogy hogyan csaltál adót
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!