Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elfáradok a beszélgetéstől...

Elfáradok a beszélgetéstől illetve a figyeléstől is. Aggódnom kellene magamért?

Figyelt kérdés
58 éves nő vagyok. Régebben azt tartottam magamról, hogy társaság kedvelő vagyok. Mostani munkahelyem társas, női környezet. Most a téli időszakban nincs sok munkánk. Azt tapasztalom, hogy nehézkes vagyok. Jobb formámat hozva sem tudok olyan folyamatosan, gördülékenyen kommunikálni mint a kolléganők. Rosszabb formámat hozva - pl. nem aludtam ki magam- meg kell szakítanom a mondandóm egy "ő" betű beiktatásával. Az döbbent még meg, hogy elfáradok agyilag. Mitől? A beszédtől? A figyeléstől? Néha csak passzívan hallgatom kolléganőim élénk csevegését. Normális ez? Rossz lehet az agyi vérkeringésem?

dec. 21. 14:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Igen, lassul az észjárásod.
dec. 21. 14:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Mit tudnék tenni ellene?
dec. 21. 14:43
 3/11 A kérdező kommentje:
58 évesen ez még korai.
dec. 21. 14:45
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj oda az egészségi állapotodra és a táplálkozásra. Rendszeresen kell testmozgást végezni. Táplálékkiegészítők fogyasztása is már erősen javasolt.

Érdemes elmenni egy átfogóbb állapotfelmérésre, pl. reflexvizsgálat, vagy egy hivatalos IQ teszt megírása is sokat mondhat az állapotodról.

dec. 21. 14:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen. Mondjuk megtudom, hogy rosszak a reflexeim vagy lassul az észjárásom. Mit tud ezek ellen tenni az orvoslás? Azt gondolom igazából semmit.
dec. 21. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Először számszerűsíteni kell a szubjektív észrevételeket, utána érdemes számba venni a terápiás lehetőségeket. Igazolt problémák esetén már szakorvosi tanácsokat is kaphatsz!
dec. 21. 15:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy szimplán csak unod a témát? Nekem akkor van ez. Pedig jóval fiatalabb vagyok ha nem alszom ki magameg keptelen vagyok odafigyelni annyira, hogy simán a momdatuk közepébe vágok ha unom amiről beszélnek. Tudom bunkóság de bem direkt csinálom igyekszem figyelni rá de nem mindig megy.
dec. 21. 18:54
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
Depresszió nem áll fenn nálad mert tipikus tünete lehet amit írsz. Ennyi idősen nem biztos hogy lassulsz. Talán kiegtél, unod őket meg a munkadat is. Melakólikus vagy esetleg mentálisan és fizikailag kimerült. Ha semmi ok nincs akkor erdemes megkérdezni erről a háziorvost ő pár kerdesből vagy rutinvizsgálatból látja ha van valami gond és tovább küld szakorvoshoz.
dec. 21. 18:57
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
Lehet kezdődő demencia is. Demens otthonban dolgozom, van sok akinek már az 50 es évei közepén kezdődik, koncentráció zavarokkal, elveszti a fonalat, csak rövid mondatok mennek egy idő után.
dec. 21. 22:42
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell mindjárt ilyemsire gonolni
dec. 22. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!