Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elfáradok a beszélgetéstől...

Elfáradok a beszélgetéstől illetve a figyeléstől is. Aggódnom kellene magamért?

Figyelt kérdés
58 éves nő vagyok. Régebben azt tartottam magamról, hogy társaság kedvelő vagyok. Mostani munkahelyem társas, női környezet. Most a téli időszakban nincs sok munkánk. Azt tapasztalom, hogy nehézkes vagyok. Jobb formámat hozva sem tudok olyan folyamatosan, gördülékenyen kommunikálni mint a kolléganők. Rosszabb formámat hozva - pl. nem aludtam ki magam- meg kell szakítanom a mondandóm egy "ő" betű beiktatásával. Az döbbent még meg, hogy elfáradok agyilag. Mitől? A beszédtől? A figyeléstől? Néha csak passzívan hallgatom kolléganőim élénk csevegését. Normális ez? Rossz lehet az agyi vérkeringésem?

ma 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Igen, lassul az észjárásod.
ma 14:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Mit tudnék tenni ellene?
ma 14:43
 3/8 A kérdező kommentje:
58 évesen ez még korai.
ma 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Figyelj oda az egészségi állapotodra és a táplálkozásra. Rendszeresen kell testmozgást végezni. Táplálékkiegészítők fogyasztása is már erősen javasolt.

Érdemes elmenni egy átfogóbb állapotfelmérésre, pl. reflexvizsgálat, vagy egy hivatalos IQ teszt megírása is sokat mondhat az állapotodról.

ma 14:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen. Mondjuk megtudom, hogy rosszak a reflexeim vagy lassul az észjárásom. Mit tud ezek ellen tenni az orvoslás? Azt gondolom igazából semmit.
ma 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Először számszerűsíteni kell a szubjektív észrevételeket, utána érdemes számba venni a terápiás lehetőségeket. Igazolt problémák esetén már szakorvosi tanácsokat is kaphatsz!
ma 15:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy szimplán csak unod a témát? Nekem akkor van ez. Pedig jóval fiatalabb vagyok ha nem alszom ki magameg keptelen vagyok odafigyelni annyira, hogy simán a momdatuk közepébe vágok ha unom amiről beszélnek. Tudom bunkóság de bem direkt csinálom igyekszem figyelni rá de nem mindig megy.
ma 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Depresszió nem áll fenn nálad mert tipikus tünete lehet amit írsz. Ennyi idősen nem biztos hogy lassulsz. Talán kiegtél, unod őket meg a munkadat is. Melakólikus vagy esetleg mentálisan és fizikailag kimerült. Ha semmi ok nincs akkor erdemes megkérdezni erről a háziorvost ő pár kerdesből vagy rutinvizsgálatból látja ha van valami gond és tovább küld szakorvoshoz.
ma 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!