Még mindig Rivotril hiány van?
28. Tudom mit érzel, de letszives ne remény kedj a magyar kormányban hogy márciusban megoldja, aki beteg kérlek ne h adjátok az utolsó pillanatra a váltást.
Én is 0,5 riivot szedtem
Most Dr. ÚR.
XANAXRA 2mg (és egy kedély javítót de és te felé nagyon jó altató ak is)
Azt tudni kell hogy az emberi agyban dől el minden aki úgy áll dolgokhoz hogy én nem váltok mert nem fog hatni (és ki sem próbálta) az be meséli magának és tényleg nem fog hatni!
Amikor az első szemét bevettem xanaxbol egy fél óra után dölőngélve mentem és alig tudtam beszélni. Mivel az orvos mondta ezeknek a gyógyszereknek kell 2 hét mire beáll meg szokja szervezet, azóta szedem és be ált semmi bajom már.
Nagyon sajnálom aki RIVOTRIL fűggő (volt h szaladtam én is 2 utcát szomszédba mert nem vettem észre h elfogyott)
És még elkell mondjam, nem értem az itt vitatkozókat, erre még arra jó, meg várom - várok még csak elég lesz.
Betegek vagytok, miért nem kerestek potlót, vártok huzzátok az időt (tisztelet kivételnek) ahelyett menjetek el orvoshoz beszéljétek át az egészet keressetek pótló gyógyszert. Be meséltek magatoknak egy olyat h majd lesz mert ez a RIVOTRIL gyógyszer ebből lennie kell ez csak ideiglenes hiány. Meddig vártok? Csak saját magával baszik ki, én is meg voltam ilyedve, féltem váltástól, de inkább szedek mást és keresem a helyettesítőjét mint semmit.
32
-nek igaza van.
"Csak a rivotril működik hagyjatok békén!" Ez csak tunyaság és vak-ragaszkodás.
Elmondom miért.
A Xanax a legerősebb nyugtató, szorongásoldó. Még a rivotrilnál is erősebb.
Lehetnek !ideiglenes! mellékhatások (pl. szuicid gondolatok, apátia), ezeket ki kell bírni (1 - 2 hét) vagy dózist csökkenteni/növelni, de elmúlnak az a lényeg.
Előbb utóbb át fogtok állni más gyógyszerre/gyógyszerekre.
Farmamkodinamikailag/kinetikailag is ugyanúgy működik a Rivotril mint a Xanax és fordítva, csak a Xanax rövidebb ideig (bár ez sem teljesen igaz, 2 - 3 nap mire kiürül a szervezetből).
Mindkét gyógyszer benzodiazepine - GABA receptorokra ragadva aktiválják a klorid ion kapukat az idegsejtekben -> nyugtató hatás.
Ez a fő hatásuk, ugyanaz teljesen. Ezért is sületlenség azt mondani hogy a Xanax nem működik de a Rivotril meg igen - ismétlem, ugyanúgy működnek.
Ahol lehetnek nagyobb eltérések azok az antidepresszánsok meg antipszchotikumoknál - több receptort érintenek és más Ki értékkel. Ott már jogos lehet, hogy "nem működik".
Egy orvossal konzultálva erről azt mondta, náluk az a szempont beállításnál, hogy milyen farmakokinetikai tulajdonsága van a gyógyszernek - egyik rövidebb ideig tart, a másik hosszabb ideig.
Hogy a kezeltnek kényelmesebb 1adag/nap a 3adag/nap helyett, az már az utolsó kérdések között van (ha a lehetőség adott - jelenleg már nem mert hiánycikk a rivotril).
Nyugodtan át lehet térni Xanaxra, amit jobban ajánlok mint a Frontint.
A Xanax eredeti szabadalmas, a Frontin generikum - itt is van vita hogy a Frontin gyengébb, mert nem az eredeti, hanem másolat (generikum)
Aki meg írta, hogy Rivotrilt szed több éve de nem akar áttérni Xanaxra hogy fűggő legyen - annak szerintem ilyen IQ-val meg pláne tökmindegy. Már függő vagy.
Az elvonások miatt is át kell majd térned másra, és jobb lenne "közös megegyezéssel" valami Xanaxra vagy Lorazepamra áttérni (Lorazepam kb. ugyanaddig tart mint a Rivotril), mert ha hirtelen abbahagyod a Rivotrilt, rohamaid lehetnek meg mentális agitációid, bevisznek a kórházba és benyomnak valami antipszichotikummal meg antidepresszánssal. Melyik lenne jobb? Áttérni Xanaxra ami ugyanaz mint a Rivotril csak egy nap kétszer kell bevenni, vagy lezombulni és elhízni az antipszichotikumoktól - és onnan nem lesz visszaút olyan könnyen, mert rádhúznak majd "kamudiagnózist" hogy felírhassák a gyógyszereket.
31
Értem. Sajnálom, elég sz*r lehet.
De utánanézve nincs gyógymód, csak kezelés a te esetedre.
Többnyire GABA agonistákat és antidepresszánsokat szoktak felírni ha jól látom. Szóval van válogatási lehetőség.
Itt egy tanulmány: [link]
Nem specifikálják a clonazepam-ot. Hanem Benzodiazepineket és antidepresszánsokat. Ez nem azt jelenti hogy "Csak clonazepam és antidepresszánsok".
Saját érdekedben egyeztess az orvosddal, mert vannak másodlagos hatásos útvonalak is, ki kell őket próbálni.
A clonazepam valóban a leggyakoribb gyógyszer amit erre adnak, igazad van.
De mellette szerepel a diazepam, amit a kondíciódra támogatottan kaphatsz és az hosszabb ideig tart mint a Clonazepam. És abból nincs hiány.
Így is úgy is, ha totál elfogy (ha már nem) a Rivotril, akkor is erre az útra fogsz jutni.
Te érdeked.
Egyébként a Mal de debarquement szindróma még mindig nem epilepszia, tehát nem neked szól elsődlegesen a dolog.
Én otthon vagyok így a farmakológiában valamennyire, adok pár tippet (másodszorra) ami a te érdekedet szolgálja, hogy milyen gyógyszerek léteznek amik hasonlóak a Rivotrilhoz, ezek hatóanyagok, lehet te támogatottan tudod pár száz forintért beszerezni és nem hiánycikkek.
Alprazolam (Xanax) - olvasva ugyanolyan jó mint a clonazepam
Pregabalin
Gabapentin - erre hasonló jó eredmények születtek mint a clonazepamra
Lorazepam
Diazepam (nem tudom injekciós kell neked vagy tablettás)
Clobazam
Venlafaxine - ha hangulati problémákkal is küzdesz
Amitriptiline/Noramitriptiline
Ezekről kérdezd az orvosod, ha kifogytál a Rivotrilból és patikákban (már régóta) nem adják.
Őszintén? Nem teljesen hiszem el neked.
Lehet elkezedtetek egy dózist, aztán valamiért nem tetszett és mázlidra volt olyan dokid aki azt mondja jó akkor hagyjuk.
Holott ha szedted volna +2 hétig elmúltak volna a mellékhatások.
Lehet, hogy kipróbáltad mindegyiket, de hogy keverve, meg különböző dózisokban, meg a minőségek/mennyiségek összes variációjában biztos, hogy nem.
Megértem, hogy nem akarod, mert lehet hosszú folyamat, meg eddig a "Rivotril" mint márka volt jó neked.
Ez egy picit azért röhejes, mert az ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó CLONAZEPAM TARCHOMIN 0,5 mg tabletta elérhető és nincs hiány belőle az meg nem jó?
Most a márka kell vagy a gyógyszer? Akkor most jönne hogy jaj de a TARCHOMIN nem eredeti szabadlmas (nem Rivotril)!!! Megnyugtatlak a Rivotril sem.
A Klonopin meg Rivotril, amit a Roche gyártott Németo.-ban, az az eredeti szabadalmas.
Aztán a Arzmeittel CHEPLAPHARM 2021-ben megvette a Rivotrilt, szóval az sem brand-name igazán már. Ha már hosszú ideje szeded a Rivotrilt akkor most hozom a hírt: már áttértél egy másik márkájú gyógyszerre.
Eddig úgy néz ki már 90%-ban kifogytak a gyógszertárak belőle, mert én is mai napig hivogatom a gyógyszertárakat és amint kimondom hogy Rivotr- már rögtön rávágják nem nincsen.
A maradék 10% meg számodra elérhetetlen mert mondjuk az ország másik oldalán van, és azt sem tudod mi az elérhetőségük, vagy már le van foglalva, vagy egyéb.
Ha az utolsó szem rivotrilt veszed be, kifogysz, elmész a dokihoz, biztos. Kontakt a dokival, mást nem tehetsz.
A doki közli hát akkor váltani kell, és felsorolja ezeket az opciókat amiket én meg lehet plusz egy pár dolgot meg kezelési tervet ami lehet már keményebb.
Te meg mit fogsz mondani neki?
"Mit nem értesz? Nekem csak a rivotril a jó!!!"
Meg fogja kérdezni akkor mit akarsz, és belekényszerülsz abba amit leírtam. Jobb most váltani, mint az utolsó pillanatban, hidd el. Ezt más is írta. Ezek nem vitamin tabletták.
Én a helyedben azt a TARCHOMINT most lefoglalnám és elvinném, még akkor is ha van rivotrilom, és biztosítéknak félretenném.
Vagy black market. De ott aztán fix hogy nem Roche vagy CHEPLAPHARM clonazepamot kapsz.
Igen igaza van nekem is azt mondta az orvos hogy minimum 2 hét mire igazából elkezd hatni egy gyógyszer!
Nagyon sajnálom aki annyira beteg hogy már be is magyarázza magának h nem ❌ neki semmi más nem jó csak az, bocsi hogy ezt írom de ez mind ágyban (is) dől el. A gyógyszerek azért vannak h segítsenek, tényleg csak jóból írom próbáljátok meg mást!
Igen van hogy egy gyógyszer nem válik be❗ én frontinnal és egy altatóval kezdtem és szét vertem pik - pak egy házat..... Nem vált be jött rivotrol mellé egy kedély javító, ott a rivo jó volt a kedély javító a "sippa" nem, na akkor váltás most jelenleg xanax és yarucent szedem
Sziasztok, van vmi ujj fejlemény aki esetleg nem váltót gyógyszert kap már rivotrilt?
Illetve aki váltót mire ment át?
Én januárba kezdtem xanaxot 0,5 hát nem lég jobb hatni hat, de borzasztó sok mellék hatása jőtt ki nekem, frontin régen szedtem az tuti nem jó, ki mit ajánlana ezek után?
39
Igen van fejlemény, pont tegnap este fele frissítette az OGYÉI a hiány dátumát Febr.28 ról Márc.31 ig.
Szóval még mindig hiány van, és egyre nagyobb.
Utána nézve német meg svájci oldalakon, náluk is hiány van. Ahol lehet kapni az nem azért van mert ott nincs hiány, hanem mert még maradt készleten.
Vannak gyógyszertárak akik maguk álltak át a készítésre, de ez nem túl jó nekik és nem vonatkozik minden gyógyszerre.
Röviden fő oka: a gyártók nagy része Kína és India mint mindenből.
Szállítmányozási problémák merültek fel, illetve gyártási problémák (ismeretlen ok), és itt van a háború is, ami megváltoztatja a farmakológiai logisztikát EU-n belül.
Bíztató hír, hogy egy német cikket olvasva egy gyógyszerész azt mondta kb. 1 hónap és egy nagyobb szállítmány érkezik (nekik).
Hogy M.o-ra érkezik? Fene tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!