Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Muszáj dolgoznom de nem megy,...

Muszáj dolgoznom de nem megy, mi a kiút?

Figyelt kérdés

Évek óta küszködök szorongásos zavarral, de idén tavasszal összeomlott a szervezetem. Lefogytam, remegtem, nem tudtam aludni, hánytam, és derealizáció lépett fel.

Sajnos voltam hülye, augusztusig húztam a dolgot, felkerestem egy pszichiátert, és gyógyszert szedek. Növeltünk az adagon, antidepresszáns és nyugtatók.

Viszont a probléma a következő: terápiára lenne szükségem, de nincs anyagi keretem rá, semennyi. Befeküdni pedig nem tudok sehova, mert sajnos rögtön takarodnom kellene dolgozni.

Mesterdiplomás vagyok, illetve rengeteg tudományos érdemem, díjam van.

Viszont: minden munkától szorongok, a gyógyszer sem segít. A jelentkezést sem tudtam leadni. És muszáj, mert nincs pénz.

Még egy hónapig támogatnak, addig kell találnom valamit. Ha dolgozok, akkor majd tudok terápiára menni.

A probléma az, hogy amint rámegyek az állásokra, remegek, nem alszom, bever a szívem, hányingerem van. És úgy érzem kiszakadok a valóságból. Beszélni erről nem tudok senkivel, a szeretteim elpártoltak tőlem ebben az idpszakban, így teljesen egyedül vagyok. Minden nehézséget jelent, fürödni, enni, inni. 3 hete nem mostam hajat, ennyire szarul vagyok. Nem látom a kiutat.

Amit szívesen dolgoznék, ahhoz nincs képesítésem. Jelenleg angol mesterszakos diplomám van.

Amit szívesen csinálnék, és TUTI nem szoronganék, az vagy pszichológia, vagy 1-1 tanítás, vagy valami kutató munka. Ilyeneket nem találok.

Egyre reménytelenebb a helyzetem, minden reggel úgy kelek fel, hogy meg akarok halni, nem bírom ezt a szorongást. A gyógyszer segített, mert az élet más területein változtam (pl. már ki tudok menni a házból, merek boltba menni, stb). Viszont, hiába hosszú idő a gyógyulás, itt most nincs időm sajnos.

Mit tudnék tenni? Annyira jól esne, ha valaki el tudna látni tanáccsal.

Nekem az a bajom, hogy rögtön ilyen derealizáció meg szétesés meg szorongás meg pánik lép fel. Volt, hogy le kellett ülnöm az utcán, mert úgy éreztem szétesnek az épületek és nem bírom.

Olyan is volt, hogy 3 órán át zokogtam a telefonba egy rokonomnak, hogy nem bírom ezt az érzést.

2022. nov. 13. 00:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
75%

"Beszélni erről nem tudok senkivel, a szeretteim elpártoltak tőlem ebben az idpszakban, így teljesen egyedül vagyok"

Na kb. pontosan erről van szó. Amikor az embernek baja van, és állandóan ugyanaz jön fel akkor az emberek hajlamosak elfordulni tőle.

"Jelenleg angol mesterszakos diplomám van"

Nekem meg pont az angoltudással van bajom. Nekem nincs és emiatt nem is tudok jó állásokra pályázni.

Nem tudom mi lehetne a megoldás. Talán angolul oktatni? Elmenni nyelviskolákba?

Ha meg valóban mesterdiplomád van, meg díjak, akkor az is rosszul tud esni, hogy tudod, milyen életet élhetnél, közben meg élsz olyant, amilyent.

Talán valami stresszkezelési dolgoknak nézz utána, de nem biztos, hogy segít.

nekem olyan végzettségem van, amivel röhögve el kéne tudni helyezkedni, de nem sikerül. Helyette mehetek szalagmunkára, meg hlyének néznek amiért nem akarok 12 órán át álldogálni. (Nem bírom az állómunkát huzamosabb ideig)

2022. nov. 13. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!