Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáter/pszichológus...

Pszichiáter/pszichológus nélkül mi lehet a kiút, hogy újra önmagamra találjak?

Figyelt kérdés

Két évvel ezelőtt meghalt a szerelmem.

Olyan szinten megvisel, hogy még mindig vannak depressziós időszakaim, olyankor teljesen visszamegyek a múltba, mert a valóság tudata, hogy elvesztettem a TÁRSAM, és hogy ő volt az egyetlen az életemben, akire mindig számíthattam, akivel kölcsönös volt minden, az a jelenre nézve nagyon mély fájdalmat, és mély magányt okoz. Halála után döbbentem rá arra, hogy az emberek mennyire gonoszak egymással, milyen durván manipulálják egymást, és sorolhatnám. Teljesen megváltoztam, és ezt nagyrészt annak köszönhetem, hogy halála után 2 olyan ember is lelkileg, érzelmileg belém rúgott, akiket én mindig segítettem, ők pedig nemhogy cserben hagytak, hanem ki is gúnyoltak az érzéseim miatt, érvénytelenítették az érzéseim. Pszichiátert ne ajánlajot, mert a két illető közül pont az egyik volt az, aki minden érzésemet érvénytelenítette, és megingatta a szeretetben való hitem. Olyanokat mondogatott hogy fáj a dolog, mert szeretem a meghalt szerelmem. Mondtam nem a szeretet fáj, hanem a tény, hogy meghalt. Sosem a szeretet fáj, hanem az azzal való visszaélés, vagy az, hogy a másik meghalt. Ez az orvos okozott nekem egy durva poszt traumás stresszt, az egész memóriám, a realitás érzékem összezavarta, az önmagamba való hitem lenullázta, önbizalmam nulla lett. Hónapok óta szorongok, és félek attól, hogy megint mikor kell majd megvédenem a nézőpontom, a hitem, és ebbe lelkileg belefáradtam, már a saját érzéseimmel sem tudok kapcsolódni, és úgy érzem, teljesen elvesztettem azt, aki voltam. Sajnos a környezetem sem támogató, és eddig mindig mindenből felálltam, de már hónapok óta megtörtnek érzem magam, örömöt semmiben sem találok. Mit javasoltok pszichológuson/pszichiáteren kívül?

2022. okt. 6. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Teljes váltás, ha megteheted.

Új meló, új lakás, új város, ...

2022. okt. 6. 18:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tehetem. A szüleimet kell segítenem. Idősek.
2022. okt. 6. 18:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Jó munkahelyem van, szeretem a munkám. Tehát lefoglalom magam, de kb mint egy robot, úgy érzem magam.
2022. okt. 6. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig úgy nehéz, ha látod a régi közös helyeiteket, esetleg a házuk előtt jársz melóba, meg hasonlók.
2022. okt. 6. 18:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Négyes ezt nem értem.
2022. okt. 6. 18:45
 6/6 anonim válasza:

Sziasztok!

5 éve veszítettem el a párom ,és mostanában tudtam csak elengedni Őt úgy,hogy ha rágondolok nem érzem azt a gyötrő fájdalmas kínt.

Mára már csak a szeretet maradt és hiánya amit majd az élet be fog szőni.

De az átélt lelki fájdalmaknak meglett a következménye testi szinten is,pánik,roszzullétek stb.

Az öröm eltünt az életemből.Bár tudok már örülni dolgoknak,de az élet öröme nincs meg,hogy van értelme az életnek(persze tudom,hogy van,csak érzés tűnt el)Nincs kivel megosztanom.Ezért is kezdtem írni,mert megértem amit írtál fentebb.

Sok mindenért hálás vagyok,nem panaszkodom.Néha úgy érzem újra kell tanulnom az életet,pedig már nem vagyok fiatal.

Mikor már az ember úgy érzi,hogy most már elég a szenvedésből,akkor tud hozni egy döntést és tovább lépni lassan.És igen én is most már úgy gondolom,hogy lehet környezetet kellene változtatni,új embereket megismerni.Halottam egy mondást Dr Daubner Bélától:szenvedve szenvedni vagy szenvedve fejlődni.A szenvedést egyikünk se ússza meg ,akkor hát hozzuk ki magunkból a legjobbat.Ismerd meg Önmagad.

2023. márc. 1. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!