Tb alapon jártam 1 évig, a szüleim kezdeményezésére. Nem bántam meg, de változást sem sikerült elérni.
2022. szept. 15. 16:46
2/26 anonim válasza:
Először küldtek (tb alapú pszichológus, utána pszichiáter), semmit nem ért. Másodjára én mentem pszichiáterhez, szintén tb alapú, de csak gyógyszert ír fel, ami segít valamennyire most.
2022. szept. 15. 17:02
3/26 anonim válasza:
Én magamtól mentem pszichiáterhez,belattam hogy előbb utóbb segítség kell,mert egyedül nem fog menni. Panikbeteg vagyok.
2022. szept. 15. 17:27
4/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Egy tegnapi kérdés meg egy barátom esete miatt írtam ezt ki. Elgondolkodtam, hány embernek kell viselnie a költségeket, gyógyszermellékhatásokat stb., mások kedvéért, hány pszichológus vágja zsebre ötven percért érzelmileg zsarolt emberek egy-két napi keresetét. Remélem, ezek azért nem olyan gyakoriak.
2022. szept. 15. 18:49
5/26 anonim válasza:
Annak nincs értelme, ha valakit zsarolnak, hogy menjen. Az tényleg pénzkidobás. Amíg az illető nem gondolja úgy, hogy változni akar, akkor nem is fog. Szakembertől is függ, kinek mennyire válik be, sok nagyon az alkalmatlan. Szóval csak abban a csodálatos együttállásban születik valami jó, amikor az ember rájön, hogy segítségre van szüksége, a segítő pedig képes rá, hogy segítsen.
Nekem van pozitív tapasztalatom :)
2022. szept. 15. 20:16
6/26 anonim válasza:
Nekem pszichológushoz kellett mennem, de nem kellett fizetnem. Nem bántam meg, de nem akartam elöször menni.
2022. szept. 16. 04:54
7/26 anonim válasza:
Pszichologuskent mondom hogy kulon fejezet az etika tankonyvben hogy mit erdemes tenni valaki nem magatol jon hanem kuldik. Azbesetekbnagy reszeben nem lesz belole egyuttmukodes
2022. szept. 17. 12:56
8/26 anonim válasza:
Volt, aki biztatott, volt, aki ellenezte. Végülis akkor kerültem pszichiáterhez, amikor úgy éreztem, hogy minden mást megpróbáltam és gyógyszer nélkül nem megy. Senkitől nem kértem költségtérítést és nem bántam meg, hogy mentem. Nem tekintem magamat küldött betegnek.
2022. szept. 21. 16:34
9/26 anonim válasza:
Nekem a szüleim szóltak, hogy most már mennem kellene. Nem akartam, de érdekes, mert igazán ők se szerették volna, ha bevált volna más megoldás. (mert nem szórakozásból mennék oda, mivel nagyon rosszul voltam akkoriban)
Nem kényszerítettek, javasolták, hogy csak próbáljuk ki, ha nem szimpatikus, akkor hagyjuk.
Mondtam, hogy legyen, próbáljuk ki.
2022. szept. 22. 15:48
10/26 anonim válasza:
Igen, magamtól mentem. Először nem is pszichológushoz mentem, hanem egy ingyenes segítő beszélgetésre (egy akkor még nagyon fiatal addiktológushoz, nekem egyébként nem volt addiktológiai bajom). Ha akkor tudtam volna, hogy az összes többi terapeutám és terápiám közül ő lesz a legjobb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!