Magadtól fordultál pszichológushoz/pszichiáterhez, vagy nógattak, esetleg kényszerítettek?
Van itt, aki magától ment, de megbánta, vagy mások vették rá, de végül úgy érezte, érdemes volt?
Ha nem magadtól mentél, vállalta a költségeket, aki küldött?
6
Akkor hogyhogy elmentél végül?
A 9-es vagyok.
Magán pszichiáterhez jártam , a covid miatt csak 2020 áprilisáig. Hát nem segített valami sokat, úgy kellett sokszor belőle harapófogóval kihúzni bármit is. Szerintem a pénzem volt neki a lényeg, nem az, hogy minél hamarabb jobban legyek, pedig azért nem két hónapot jártam hozzá, hanem több mint 1 évig. Bár egy kis önismeretet adott, olyan szempontból nem volt hülyeség elmenni.
De nem gyógyultam meg teljesen, úgyhogy böngészek a neten szorongás és depresszió ellen, komolyan mondom Dr. Internet eddig többet használt, mint a pszichiáterem. De ez még nem jelenti azt, hogy minden pszichológust/pszichiátert elítélem. Aki gondolkodik rajta, hogy menjen-e, menjen nyugodtan. Tudom, hogy vannak normálisak is, csak én voltam olyan szerencsecsomag, hogy ilyet fogtam ki. Sőt elkezdtem pszichológiát tanulni hobbiból, maga a szakma teszik.
1
Értem. És milyen gyakran jártál hozzá? Akkor terápia is volt meg gyógyszer is?
13-as vagyok.
Kéthetente, ami nem volt túl gyakori. Volt gyógyszer is, csak azt már letettem.
Is, is. 15 évesen küldtek először pszichológushoz anyámék. Hogy miért azt nem tudom, de mentem mert élveztem a figyelmet. 17 évesen már pszichiáterhez is, de konkrét bajom akkor sem volt, mégis lenyelettek velem X időn keresztül valami antidepresszánst.
Aztán vége lett annak is. 19 évesen újra pszichológus és pszichiáter is, ebbe már beleegyeztem. Hogy miért azt nem tudom, bajom akkor sem volt, csak nehéz volt az egyetem meg magányos voltam, ennyi. 20 évesen ismét abbahagytam azt a minimális gyógyszert.
22 évesen meg beszállítottak, de soha nem fogok ilyenekbe még egyszer belemenni, inkább összeszorítom a fogamat, ha éppen nehéz időszakom lenne, persze konkrét kezelendő bajom most sincs.
17
"22 évesen meg beszállítottak, de soha nem fogok ilyenekbe még egyszer belemenni, inkább összeszorítom a fogamat, ha éppen nehéz időszakom lenne,"
A pszichiátriára?
Lehetnek nálad gondok bőven, amiket még egyáltalán nem látsz át. Pszichiátriára bekerülni nem olyan könnyű, mint sokan gondolják... Ahhoz már kell egy (vagy több) nagyon komoly pszichés betegség.
Igen, a pszichiátriára.
Rosszul tudod, mert nagyon könnyű. Te is azt hiszed hogy betegség kérdése az oda bekerülés, milyen hitvány.. Akkor elmondom, hogy ez hatalom kérdése inkább. Még te is szólhatsz az erkélyről, hogy ott a szomszéd és hülye, és aszerint kezelik, gyógyszerezik, amit a telefonba kamuzol.
Velem annyi történt hogy szörnyen felidegesített az egyik családtagom és nekimentem. Addig a napig egy rohadt tünetem nem volt, csak csináltam a dolgomat egyhelyben és teljes csöndben, ami akkor az online oktatás volt. Tehát még egyszer, veszélyeztetőnek lettem titulálva. Ennek kitétele "egy vagy több nagyon komoly pszichés betegség"? Szerintem sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!