Mit tehetek az ellen, hogy ne higgyem ezeket el?
Éjjel állva vagy ülve azt látom, hogy egy kínai férfi (de már láttam különböző lényeket) van a szobámban. Mire felsikoltom tőle (tőlük) mert annyira élethűek, elhiszem, hogy ott vannak. Az éjjel ma 5x láttam a férfit.
Hogyan csökkenthetném, hogy éjjel ezeket ne lássam, vagy ne ijedjek meg tőlük.
Nem tudok többet segíteni. Nem vagyok se pszichiáter, se pszichológus. De sajnos (rokoni érintettség folytán) elég sok információm és tapasztalatom van.
NINCS annál jobb tanács, hogy menj orvoshoz!!!
Ha valakit trauma ért, attól is hallucinálhat?
Jó, megpróbálom meggyőzni a szüleimet, hogy hadd menjek el. De félek.
#33: NE félj!!!
ATtól sokkal inkább kellene félned, hogy kezeletlenül mi lesz ebből... :(
Nem biztos, hogy skizofrénia.
Nem jó, hogy valaki ezt kapásból diagnosztizálja. Mivel tudja, hogy ezek tünetek, nem pszichotikus. Pszichotikus az, aki úgy hallucinál, hogy sem közben, sem utána nem hiszi el, hogy ezek hallucinációk.
Nekem sokáig hallási halucinációm volt, egyszer egy elég kom0lex vizuális (láttam vmit, hallottam a hangját, szaga volt) hallucinációm.
Nem tudtam, hogy ezek tünetek. Azt hittem, hogy valaki beszél hozzám. Mégsem skizofrénia okozta. Eleinte szednem kellett rá gyógyszert, 2 év múlva elhagyhattam. 10 éve nincs visszaesés. Ha ez skizofrénia lett volna, akkor visszaestem volna.
Egy ismerősön csak ébredéakor lát lényeket pár mp-ig. Ez hipnagóg hallucináció. Nem betegség.
A hipnagóg nincs napközben, csak az elalvási fázisban!!!
"A hipnagóg illúziók rövid távú látomások, amelyek zavarják az embert az elalvás vagy az ébredés pillanatában. Az alvás előtt megjelenő éjszakai képeket hipnapomikusnak, utána pedig hipnapomikusnak nevezzük"
Mennyi ideig látod?
Caak sötétben látod?
Nálam ezek nem képek, hanem mintha tényleg ott lenne.
Képek is vannak, de azt tudom, hogy csak az álmodás előtti/ utána szakasz miatt van és attól nem is ijedek meg.
Nem csak sötétben. Van mikor telefonozok, akkor is látom, vagy nappal.
Meg amúgy is, soha sincs teljesen sötét a szobámban.
Volt, hogy valami repülő cuccok repültek felém, lehajoltam, meg kirohantam a folyosóra, mert féltem, hogy ha összekoccanunk lesz valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!