Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek a nem valós...

Nicola73 kérdése:

Mit tehetek a nem valós félelem és szorongás ellen ?

Figyelt kérdés
Eredetileg Bipoláris zavar és Asperger szindróma az alapbetegségem. Az utóbbi időben egyre kevesebbet mozdulok ki. Ebben sajnos a járvány is szerepet játszik. Naponta többször rám tör a félelem. Nem tudom mitől félek, de nagyon rossz érzés. A pszichiáterem Frontint (0,5mg) írt fel rá és ez az esetek többségében segít is, de hallottam, hogy erre rá is lehet szokni. Felfigyeltem egy pszichológusra, aki gyógyszer nélkül gyógyít Szendi Gábor a neve. Tőle sokat várok. Egyszerűen az agyam előre vetít negatív dolgokat és mindent félelmetesebbnek képzelek el mint az valójában. Létezik olyan orvos aki a gondolatokat tudja feltérképezni és segíteni más gondolkozásmódot kialakítani ? Nektek volt már ilyen pánikszerű szorongásos tüneteitek és ha igen hogy kezeltétek ? Amúgy járok pszichiáterhez. Amúgy most 48 éves vagyok de már a 20-as éveimtől kezdve szenvedek a bipoláris zavarral. A szorongás csak az utóbbi fél évben kezdődött. A legfőbb baj hogy szinte keresem hogy mitől szoronghatok. Az agyam keresi azt amitől félni kell, mindent előre vetítek. Kérem olyan segítő szándékúak írjanak, akik maguk is szenvednek ilyen betegségbe vagy olyanok esetleg orvosok akik tudnak megoldást. Köszönöm.

2021. nov. 15. 15:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kognitív viselkedés terápia amit keresel. A szakember lényegében tudatosítja veled, hogy hol van elcsúszva a gondolkodásod, viselkedésed, ezeket korrigálja, amit aztán újra meg kell tanulni és begyakorolni. Mondok egy nagyon egyszerű hasonlatot: Pl eddig úgy tudtad, hogy a "tavaly" szót j-vel kell írni, és világ életedben így is írtad: tavaj, természetesen hibásan. Én elmondom neked, hogy ly-vel kell írni, és megkérlek, hogy ezentúl így írd, mert így helyes. A viselkedéssel, gondolkodással ugyanígy meg lehet tenni a hibák kijavítását.

A szorongásoknak MINDIG van oka, max nem tudni, hogy mi. De ha nem fenyeget valódi veszély, akkor figyelmen kívül kell hagyni.

A frontint ne sokáig szedd, ugyanis csak tüneti kezelés, nem old meg semmit. Sőt van az a "kellemes" és nem reklámozott hatása, hogy egy idő után kémiai szorongást okoz.

2021. nov. 15. 16:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Katasztrófizálás....én is ebben utazom.Borzasztó dolog.Nekem nem sikerült legyőzni sehogy.Te hogy állsz vele?Sikerült a dokihoz bejutnod?
2021. dec. 26. 00:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!