Ha az ember elmegy pszichológushoz és elmondja, hogy utálja az embereket akkor tényleg csak két opció van?
1. A pszichológus berak egy antiszociális kategóriába (pld pszichopata, szociopata) ami nem lesz számomra túl jó hosszútávon.
2. A pszichológus rám vetíti ezt az utálatot és azt fogja mondani, hogy igazából önmagamat utálom mert önbizalomhiányom van bla bla bla.
Fontos tudnom, hogy ha csak ez a két opció van, mert akkor el sem megyek.
39
Én pont egy ilyen forgatókönyvtől tartok. Hogy abban fog kimerülni a “kezelés”, hogy el kell hinnem, hogy vannak odakint normális emberek. Holott a tudatalattim ellenkezik, hisz egész életemben csak szar emberrel találkoztam ( és nem csak 2 emberrel találkoztam) és ez táplálódott be a tudatalattimban, ami végérvényben az élettapasztalataid tükre. Tehát ha szar emberekkel találkoztam csak akik végül mindig csalódást okoztak és hátbaszúrást kaptam a legtöbbször meg cserben hagyást, akkor győzzem meg magam, hogy igenis vannak odakint jó és normális emberek. Az ide írók többségéből is árad a gőg, felsőbbrendűség. Statisztikai alapon már ez is sokatmondó. És ha az életben a 300 emberből akivel találkoztam 293 szar ember volt, akkor hogyan győzzem meg magam, hogy csak pechem volt, mert ilyen számoknál azért a halmaz valós arányai már tükröződnek. Tehát őrület amit kérnek a szakemberek az embertől.
Inkább arra kéne megtanítsák őket, hogyan óvják meg maguk egy ilyen világban és hogy tartsák magukat más emberektől. Mert az emberi kapcsolatokból legtöbbször csak a csalódás és serülés származik.
42
Hát ez az. Én nem éltem vissza az emberek bizalmával. Nem szúrtam senkit hátba, képes vagyok az őszinteségre. Ezeket az alap dolgokat nem hozták a többiek, ezért leépítettem ezeket a “baráti” kapcsolatokat. Az embernek olyan barátai legyenek amilyeneket szeretne. Ha meg nem talál ilyeneket akkor minek barát?
6-os válaszoló vagyok
A 41-es válaszod is tükrözi, hogy mennyire sötét erdőben jársz. Írkálsz itt a tudatalattidról meg óriási nagy élettapasztalatról és az igazság közben meg az, hogy lóf.szt sem tudsz az életről és az emberekről, csak te magad gondolod ezt. Más kontextusba helyezve tudod olyan ez mint mondjuk a horgászás. Elmész 3x horgászni, semmit sem fogsz és azt mondod hogy a horgászás sz.r. Eszedbe sem jut, hogy te csinálsz valamit rosszul, rossz a csali, rossz a helyszín. Nem. A horgászás sz.r, még gondolat szintjén sem merül fel benned, hogy talán veled van a probléma. Csak ugye a hatalmas élettapasztalat, na az tanította meg neked hogy a horgászás sz.r, meg ugye az emberek is azok.
Eddig sem vitatta el senki, hogy tényleg sz.r emberekkel hozott össze a sors és cudarul bántak veled, de az még mindig elgondolkodtató monológ lenne, hogy miként jutottál el ezekhez az emberekhez. Tudod, kemény drogos sem úgy lesz ám valaki, hogy felkel kedd reggel 7-kor és eldönti hogy az lesz, aztán a szellő odafújja az első dílerhez. Hanem találkozik ezzel, majd azzal, amiből társaság lesz, ide csapódik, oda csapódik aztán drogos lesz. Ezt hívják életútnak. De addig valahogyan el is jutott. Ahogy te is eljutottál addig, hogy minden ember sz.r és mindig ilyen emberekbe botlottál. Ezek nem oktalan dolgok. Persze nyilván sz.r dolog szembesülni azzal, hogy mindig is megalázkodtál, vagy bunkó voltál, vagy visszahúzódó és azt kaptad amit adtál. Dehát ugye erről biztosan nincs szó, igaz kérdező? Fel sem merülhet, hogy esetleg valahol te cseszted el a dolgokat.
46
Elképesztő. Megint az áldozathibáztatás.
Igen, magamnak kerestem ezeket a szar embereket a rengeteg változatos helyen ahol megfordultam, kezdve iskolától, egyetemen, különféle munkahelyeken át a sportpályákig, tanfolyamokig. Előre elhatároztam, hogy a legaljasabb, legrosszabb emberekkel fogok csak szóba állni, mert olyan jó szenvedni miattuk.
Így jobb?
Elképesztő. Megint a mindig mindenki más a rossz, a szar, a szemét, csak én nem típusú mártír mentalitás.
Így jobb?
48
Én leírtam mit tapasztaltam meg. Te gyártottál mellé egy nagyon elképzelhetetlen, valószínűtlen forgatókönyvet. Szerintem a gúnyolódásnak részedről most nincs helye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!