Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha az ember elmegy pszichológu...

Ha az ember elmegy pszichológushoz és elmondja, hogy utálja az embereket akkor tényleg csak két opció van?

Figyelt kérdés

1. A pszichológus berak egy antiszociális kategóriába (pld pszichopata, szociopata) ami nem lesz számomra túl jó hosszútávon.

2. A pszichológus rám vetíti ezt az utálatot és azt fogja mondani, hogy igazából önmagamat utálom mert önbizalomhiányom van bla bla bla.

Fontos tudnom, hogy ha csak ez a két opció van, mert akkor el sem megyek.

2021. júl. 16. 21:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:

6

A testvéremet pszichológus rakta be skizofrén kategóriába. Azt mondod a pszichológusnak nincs meg a tudása megállapítani és elkülöníteni egyes mentális betegségeket?

2021. júl. 16. 21:36
 12/68 anonim ***** válasza:
77%
Pszichiáter nem állapíthatott meg hisztériát, mert nincs olyan kórkép, hogy hisztéria, csak a 19. században csuktak be sok társadalmi normáknak nem megfelelő nőt ezzel az ürüggyel a Bedlenbe... Úgyhogy KAMU.
 13/68 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt olyan, hogy egy pszichológus nem jött be. Váltottam. Jártam olyanhoz is, akit imádtam, két terápiát is megcsináltam nála. Akinél most vagyok, ő olyan közepes. Ha valaki nem jön be akkor váltani kell.
 14/68 anonim ***** válasza:
Akkor minek is szuletett meg a kerdes? :) Nem nagyon ertem.
2021. júl. 16. 21:37
 15/68 A kérdező kommentje:

12

Dehogy kamuzok, miért kamuznék. Nem használatos még a “hisztis” szó? Az pont a hisztériából ered, és ezt használta a testvéremre.

2021. júl. 16. 21:37
 16/68 A kérdező kommentje:

14

Nem minden olyan egyszerű. Tudod olyakor az ember vívódik, keresi a megoldást. De nem úgy megy, hogy valaki azt mondja, tedd ezt, és akkor meg is van oldva minden. Tudod egyes emberek belső világa egy kicsit komplexebb, és nem nagyképűsködni akarok.

2021. júl. 16. 21:39
 17/68 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS, el tudja különíteni a betegségeket, és tehet javaslatokat, hogy milyen kórképekre lát esélyt, hogy ha pszichiáterhez mész, annak legyen egy támpontja, merre vizsgálódjon. De nem adhat neked BNO-kódot, nem írhat gyógyszert, és hivatalos diagnózist nem állíthat fel, amit úgy írnak fel a kartonodba, mint mondjuk a vérvételt. De minimum 5-10 alkalom kell ahhoz, hogy valamilyen diagnózis ötletet mondjon, aki ért hozzá. Nem az lesz, hogy bemész, aztán két perc után rávágja MAGA SKIZOFRÉN. Ez csak Hollywoodban van.

Másrészt, a skizoidok is utálják/kerülik az embereket, mégsincs semmi közük a pszichopatákhoz.

2021. júl. 16. 21:39
 18/68 anonim ***** válasza:
96%
De NINCS OLYAN BETEGSÉG, HOGY HISZTÉRIA. Hisztrionikus személyiségzavar van, de krvára nem ugyanaz a kettő. És nem, se egy orvosi diplomás pszichiáter, se egy bölcsészdiplomás pszichológus nem bírálhatja a pácienst, és mondhatja rá azt, hogy hisztis.
2021. júl. 16. 21:41
 19/68 anonim ***** válasza:
94%

De te nem a megoldast keresed, hanem a magad hulyeseget szajkozod kerdezo.

Rettenetesen komplex lehetsz, nem nagykepusegbol 🙈

2021. júl. 16. 21:42
 20/68 A kérdező kommentje:

18

Akkor úgy látszik kitalálom ezeket. Biztosan a memóriám befuccsolt. Kösz a segítséget. Miért is utálom az embereket, kérdezem magamtól ismét? Mindenki olyan kur.a nagyokos!

2021. júl. 16. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!