Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha az ember elmegy pszichológu...

Ha az ember elmegy pszichológushoz és elmondja, hogy utálja az embereket akkor tényleg csak két opció van?

Figyelt kérdés

1. A pszichológus berak egy antiszociális kategóriába (pld pszichopata, szociopata) ami nem lesz számomra túl jó hosszútávon.

2. A pszichológus rám vetíti ezt az utálatot és azt fogja mondani, hogy igazából önmagamat utálom mert önbizalomhiányom van bla bla bla.

Fontos tudnom, hogy ha csak ez a két opció van, mert akkor el sem megyek.

2021. júl. 16. 21:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
9%
28: Nem mindenkinek a limbikus rendszerében merülnek ki a gondolkozási készségei. Egek, ostoba, középszerű emberek meg az ő francos szentimentalizmusok...
2021. júl. 16. 22:59
 32/68 anonim ***** válasza:
Én nem osztom azt a nézetedet, hogy az emberek rosszak, érzéketlenek stb. (egészséges önzés van bennük, de annak lennie is kell), legfeljebb nem megfelelő a te környezeted. Onnan ki lehet lépni, illetve az emberekhez való kedves, segítőkész odafordulással magunk mellé tudjuk állítani őket. Te a szüleidtől nem kaptad meg azt az elismerést és szeretetet, ami minden gyereknek alanyi jogon jár. Az én tapasztalatom nem ez, tehát ez nem egy objektív tény, hanem a te világlátásod. Még nem tartasz ott, hogy ebben a hitedben meginogj, vagyis jelenleg nincs értelme elmenni terápiára, nem lehet hatása. Ez a későbbiekben változhat. De új környezetbe elmehetsz és új, bizalomtelibb kapcsolattartási stílust is felvehetsz, amitől elkezded másképp látni a világot.
2021. júl. 16. 23:06
 33/68 A kérdező kommentje:

31

Nem érzéketlen egy kicsit az úr?

2021. júl. 16. 23:10
 34/68 anonim ***** válasza:
100%

33: Mit vártál? Azt, hogy előadod, hogy te mennyire kiábrándultál ebből az erkölcsileg romlott, rút emberiségből, és az önjelölt hippik nekiállnak annál szorosabban ölelgetni, minél nagyobb hévvel lököd el az értelmes segítséget? Nem lehet valaki ennyire naiv / buta / egocentrikus.

Ja, érzéketlen a hölgy, azokkal a többségi társadalmat alkotó bohócokkal szemben, akik felnőtt ember létére egy ötéves mentális érettségével rendelkeznek. Ilyenek azok az emberek, akiknek tényleg bajuk van az emberekkel.

Te figyelmet akarsz, és a visszacsatolást, hogy különb vagy náluk, hogy ok nélkül bántanak. Mártírkomplexus, mint a kéréskiírók 90%-ánál. Eljátszod a hercegnőt, aki azt akarja, hogy mentsék meg a sárkánytól, de kéreti magát, amikor megérkezik a lovag, mert miért ne. Nem kell a műsor, gondolkozni kell. Kaptál hozzá bőven elég információt.

2021. júl. 16. 23:24
 35/68 A kérdező kommentje:

32

Szerintem az emberek az ösztöneik rabjai, nem tudnak szabad döntéseket hozni. Folyamatosan megszabja valami a viselkedésformáikat. Legtöbbször a környezet, az elvárások, a szokások, a megfelelési kényszerek, a gyávaságuk. Szabad akaratuk elvileg lehetne, de sosem élnek vele, mindig kiszolgálják életüket valaki másnak, másoknak, vagy valamilyen trendeknek, szokásoknak, divatoknak, elvárásoknak. De nem kutakodnak sosem, minden elfogadnak tényként amit mondanak nekik. Nincs kritikus gondolkodás. Elképesztően meg tudják keseríteni valaki életét aki kilóg a sorból valamiért és az ő szent meggyőződéseiket megkérdőjelezi. Elvégre 50-en ugyanazt valljuk, akkor hogy vagy te olyan hülye, hogy mást állítasz! Utálatos viselkedésük és gondolkodásuk van. Sosem következetes. Hierarchiába szerveződnek önszántukból, ösztönösen. Nem tudnak igazán függetlenek lenni. Nem mernek igazán fúggetlenek lenni. Nem mernek olyat mondani nagyobb hallhatóság előtt ami esetleg szembemenne a bevett szokással, vélekedéssel. Ha ezt teszed kiutálnak.

Utálom az embereket mert nincs szanadakaratuk, önálló gondolataik, mert hierarchiába szerveződnek és nyalnak felfele, az egyenlőség elvét mélységesen megvetik, mert önzőek és rosszindulatúak sokszor, mert következetlenek, mert komolyabb kérdések nem érdeklik őket, mert nem tudják mi a függetlenség és szabadság és el is ítélik ezeket.

Szerintem ennél mélységesebben nem lehet utálni az embereket.

Ez gyógyítható? Mert úgy érzem magam mint egy földönkívüli akit véletlen itt felejtettek. Sosem értettem az embereket.

2021. júl. 16. 23:27
 36/68 anonim ***** válasza:

Az érzéketlen vagyok:

Nekem is állandó állapotom, hogy úgy érzem magam, mint egy földönkívüli, akit itt hagytak, és nem tud hazatelefonálni. Vannak emberek, akiket végigkísér bizonyos üresség és kitaszítottság-érzet. Ez a skizoid típusok egyik jellemzője, - több altípus van, érdemes rákeresned, hátha valamelyik leírásban magadra lelsz - náluk ez nem feltétlenül múlik el; a pszichológus abban segít, hogy ha érzik az űrt, az ne szippantsa be őket annyira, hogy rontsa az életminőségüket vagy önsértést kövessenek el, stb, és hogy megtalálják azokat a dolgokat, amikkel betölthetik ennek az űrnek a nagy részét. Az ilyen típusú emberek jórészt nem is a klasszikus életpályától várják a kiteljesedést, így ha az alternatív életminta működésbe lép, akkor nem is fog hiányozni a klasszikus, nem élik meg hiánynak.

Aki az idézőjelesen vett átlagembereket utálja, annak magához hasonló embereket kell keresnie, nincs értelme se magát átszabni, se a többséget megkísérelni a saját képére formálni. Nekem a szociális intelligenciám nagyon alacsony, - ahogy tapasztaltad már, arrogáns vagyok, nyers és érzéketlen, - viszont vannak olyanok, akik elfogadják, hogy én ilyen vagyok, ameddig én elfogadom, hogy ők meg érzelgősebbek. Velük nem minden nehézségtől mentes kijönnöm, és nem is érzem azt, hogy jé, mi hasonlítunk, de van valamennyi kapcsolódás. Meg vannak olyanok is, akik olyanok, mint én, így ez fel sem merül, mint problémás pont. Ha magányos vagy, akkor esetleg érdemes beszerezni egy háziállatot, ha úgy érzed, képes vagy ellátni.

A pszichológus nem fog kicserélni, és új emberré tenni. Ahogy írták, a munka több, mint 90%-át neked kell elvégezned. Elsősorban abban segít, hogy megtaláld, mi a probléma, és elérjétek, az ne rontsa az életminőségedet. Tőlem pl. legutóbb kérdezte, hogy azzal, hogy ilyen vagyok, én ki vagyok-e békülve. Mondtam, hogy igen. Tehát nem azon dolgozunk, hogyan lehetek kevésbé racionális és nyers, hanem, hogy megtaláljam azt a kört, ahol nem szekálnak érte halálra, amiért nem bőgök egy szép virágtól.

Szóval felmerül a kérdés a te esetedben is: Mi zavar? Az zavar, hogy ez a véleményed az emberekről és meg akarod ezt változtatni? Vagy az zavar, hogy nem találsz olyan embereket, akikből nem ábrándulsz ki rövid úton amiatt, mert olyanok, mint az általad megvetett réteg? Ennek fényében lehet a megoldási alternatívákon dolgozni. Egy problémát nem egyféle úton lehet csak megközelíteni.

Viszont mindenek előtt azt is el kell dönteni, hogy mit akarsz: Megoldást? Ha megoldást akarsz, akkor itt vannak a válaszok, és számtalan cikk az interneten, amikben utánanézhetsz bizonyos mentális betegségeknek, feltérképezheted a számításba jöhető szakemberek bemutatkozását, és képet kaphatsz arról, hogyan zajlik egy terápia. Az egymástól független, objektív forrásokból lévő információkból levonhatsz egy következtetést, hogy kell-e ez neked, és kihez mennél, aztán elmész, elkezded. De, ha abban a stádiumban vagy, hogy elsősorban azt akarod, hogy sajnáljanak, győzködjenek, akkor nem fog javulni a helyzet.

Tudom, hogy utálod ezt a megfogalmazást, de én és többen is, azért hajtjuk az OBJEKTÍV szempontokat, mert minden ember más, és a szubjektív véleményekkel szemben ezeket a személyes preferenciáid fényében vizsgálhatod. Én hiába kezdem el sorolni, hogy ezt és ezt és ezt éreztem, ezt kéne csinálnod, mert nekem ez vált be, elvégre nem te vagyok.

2021. júl. 16. 23:48
 37/68 anonim ***** válasza:
100%
35. Általánosságban beszélni "az emberek"-ről nincs értelme. Nem állíthatod, hogy minden ember egyforma. Abszolút nem vagy következetes. Egyfelől kidolgoztál egy nagyon markáns, megdönthetetlen véleményt a világról, miközben megkérdezed, hogy ez gyógyítható-e. Ha valaki szentül meg van győződve róla, hogy a nézetei helyesek, az nem tartja magát kórosnak, tehát nem is akar kigyógyulni belőle. Szóval akkor döntsd el, hogy most akkor rosszak az emberek (abból hogy gyógyítson ki a pszichológus?) vagy nem (de akkor mért állítod azt? Úgy nem állíthatsz oda a pszichológus elé, hogy "Számítók, önzők, akarat nélküliek stb az emberek", mert akkor a pszichológus csak annyit fog mondani, hogy: "És? Most ezzel én mit kezdjek? Mit vár tőlem?" Arra ne számíts, hogy elkezd neked könyörögni, hogy lécci-lécci-lécci, hidd el, hogy az emberek jók. Ha te gonosznak tartod őket, akkor gonosznak tartod. Szíved joga. A pszichológus nem fog semmi olyat elérni nálad, amit te nem akarsz.
2021. júl. 17. 00:15
 38/68 anonim ***** válasza:
83%
21-es vagyok. Csak dobálózol a közhelyekkel, hagyjuk már. Minden mencikéző kamumizantróp ilyen ostoba közhelyeket mantráz. Én se vagyok a legnagyobb emberbarát, de ok nélkül sem bunkózok senkivel (az proli, putri dolog) és van önkritikám, nem élek abban a tévhitben, hogy mindenki sz.r csak én vagyok szent. Így ne is menj szakemberhez, neked nincs rá igényed, te szimplán csak arra vágysz, hogy legyen partner az ész nélküli fikázásban. Akkor közlöm: semmivel sem vagy különb, mint akiket kritizálsz, olyan pedig nincs, hogy átlagember! Mindenki egyedi, fingod nincs róla, ki min ment keresztül, hogy olyan lett, amilyen, csak megadtad magadnak a jogot, hogy rájuk vetítsd ki általánosítva a saját problémáidat. A magad életét tedd rendbe, keríts embereket, akik szeretnek, akkor nem lesz időd közhelyekkel másokat fikázni ismeretlenül...
2021. júl. 17. 00:31
 39/68 anonim ***** válasza:
Én saját példát tudok mondani, nem csak emiatt járok, de ez egy nagyon fontos része az életemnek. A terapeutám folyamatosan azzal érvel, hogy de léteznek normális emberek. Én erre meg csak azt tudom mondani, hogy oké, csak én ilyenekkel nem találkozom. Legyek nyitottabb az emberek felé. Minek? Hogy kiderüljön, hogy megint a szemetet fújta elém a szél? Elindultam inkább a leszarás felé, nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem, de legalább nem idegeskedem az emberi hülyeségen. Szóval rajtam nem tud segíteni ebből a szempontból.
2021. júl. 17. 01:20
 40/68 anonim ***** válasza:
87%
Bírom az ilyen jaj, nem találkozok normális emberekkel sirámokat. Igen, biztosan mindenki hülye, csak ti vagytok helikopterek. :)
2021. júl. 17. 09:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!