Ha az ember elmegy pszichológushoz és elmondja, hogy utálja az embereket akkor tényleg csak két opció van?
1. A pszichológus berak egy antiszociális kategóriába (pld pszichopata, szociopata) ami nem lesz számomra túl jó hosszútávon.
2. A pszichológus rám vetíti ezt az utálatot és azt fogja mondani, hogy igazából önmagamat utálom mert önbizalomhiányom van bla bla bla.
Fontos tudnom, hogy ha csak ez a két opció van, mert akkor el sem megyek.
"A mindenki olyan kur.a nagyokos" és az olyan emberek, akinek van összetettebb tapasztalatuk, tudásanyaguk a témában, kontra a cirkuszoló helikopter, aki nem hallgat az objektív információkra csak a saját prekoncepcióit hajtogatja, két nagyon eltérő dolog.
Emberek, amondó vagyok, ne etessük tovább a trollt.
22
Nem tudom. Mehet ha tényleg az kell az elhatározáshoz, hogy még ennél is rosszabb legyen. Egyszerűen nem tudom elképzelni mi hatására látnám másként a dolgokat, embereket. Mert nem hiszem, hogy valami vagy valaki meg tudna valaha győzni arról, hogy az emberek nem önzőek, igazságtalanok, kihasználók, gyengébbet támadók, klikkesedők, érzéktelenek. Ezek nem csak érzelmi alapú vélemények hanem logikailag is erre a következtetésre jutottam. Tehát nem hiszem, hogy ez a véleményem változna valaha, még ha arra a néhány százalék kivételre összpontosítok is. Szóval az emberutálaton nem tudom ha lehetséges változtatni az esetemben, és ha igen, mi módon. Emiatt nem vagyok abban biztos, hogy van értelme elmenni és, hogy segítenek majd ott. És attól tartok, hogy olyan tapasztalat lesz mint más emberekkel szokott lenni, hogy nulla megértés és 100% kioktatás. Az ilyenekből meg tényleg elegem van.
21
Azt nem mondtam, hogy ráírta a papírra, csak elküldte onnan, és hisztisnek nevezte. Meg még jól le is hordta a sárga földig. Régi vágású pszichiáter “úr” volt!
“Elég ronda természeted van!“
Mire számítottál? Hogy egy emberutáló szimpatikus lesz majd? Legalább próbálkozom változtatni a dolgon, mert azon után amiket megtapasztaltam a legérthetőbb az lenne ha nem is foglalkoznék a dologgal egyáltalán. Ugyanis reménytelennek tűnnek az emberek.
23
De nem objektív információra van szükségem mert nem robotok vagyunk. Az isten szerelmére…EMBEREK. Hol vagytok emberek? Nem talállak!
27
Igen ez az. A világszemléletem. Mi van ha az az igaz és nem az amire változtatnám? Megéri hazugságban élni csak hogy egy picit jobban érezzem magam?
Magyarul azért, mert a tesód kifogott egy hülyét, kivetíted ezt a rossz tapasztalatot az ÖSSZES ezzel foglalkozó emberre? Hol van az objektivitás? Mivel vagy különb akár intellektuálisan, akár erkölcsileg azoktól a birkáktól, akiket megvetsz? Ugyanolyan birka vagy, mint a többi.
Több, mint hét pszichológusnál jártam, mire találtam egy normálisat. Ami nem azt jelenti, hogy a pszichológusok eredendően problémásak, amit az a normális nyújt azóta is, az az ALAP mérce, amit a többi nem ugrott meg. Ha úgy jössz ki a terápiáról, hogy rosszabbul érzed magad, mint amikor bementél, akkor nem ő a te embered. Tovább kell keresgélni az önsajnáltatás meg a mártírkodás helyett. Ez van. Nem úgy működik, hogy bemész a rendelőbe, aztán érkezik a sorsfordító fordulat, mint amikor a szegény legény kifogta a kívánságteljesítő aranyhalat a Magyar népmesékben a TV2-őn.
Az pedig nevetséges, hogy már tíz ember győzköd téged korrekt, észszerű és sokáig kiemelkedően türelmes válaszokkal, hogy ejnye, legyél már hajlandó adni egy esélyt a mentális egészséged javulásának, ha annyira szeretnéd, hogy jobban legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!