Thalassa házban mekkora hangsúlyt fektetnek az egyéni terápiára? A gyógyszeres kezelés mennyire jellemző?
Egyéni terápiás alkalomból hány van egy héten? Milyen hosszúak ezek az alkalmak? Nektek melyik volt a fontabb: az egyéni vagy a csoport terápia?
Nagyon azt érzem hogy gyógyszeres kezelésre is szükségem lenne. Sok olyan tünetem van amin segíthet az antidepresszáns. Még csak nem is nyugtatókat akarok feliratni, bár lesz egy műtétem és előtte egy hétig nyugtatót is szeretnék különben bekattanok. Nem fogok célozgatni mint vmi drogos. Soha nem szedtem ilyen szereket, mégis nagyon nehezemre esik kimondani hogy azt érzem gyógyszerre lenne szükségem. A terápián ahol javasolták a Thalassa házat csak célozgattam rá. Úgy éreztem mintha drogot próbálnék kicsikarni tőlük, pedig nem erről van szó és ha nemet mondanak el tudom fogadni. Eldöntöttem hogy konkrétan el fogom mondani hogy így érzem és meg is fogom indokolni.
Javasolták nekem hogy forduljak hozzájuk. Ma írtam is nekik. Főleg a csoportos munkáról írtak. Jó dolog a csoportterápia de úgy érze vannak dolgok amikre nem alkalmas. Pl. kínos, intim jellegű egészségügyi problémáim vannak amiket nehezen kezelek, erre szerintem jót tenne az egyéni. Nem azért mert ne tudnám ezeket megbeszélni egy csoporttal, csak ezek nem feltétlen csoport terápiára való témák. Megemlíthetem ezeket csoport terápián is, de nem tudom hogyan segítene ha másokat a kellemetlen egészégügyi bajaimmal traktálnék. Gondolom a csoportterápia főleg érzelmi problémákról szól, nekem ezt sok esetben a testi problémáim okozzák. Egyébként is azt érzem hogy nagy szükségem lenne intenzív egyéni terápiára. Nagyon a csoportos terápiára koncentrálnak a Thalassa házban?
Persze sok lelki problémám van amin szerintem is segítene a csoportterápia. Sok féle problémám van és szerintem jó részükre nem a csoport terápia a megoldás. Persze ez csak megérzés. Mindenképp nyitott és együttműködő leszek. Van olyan hogy egyéni terápián megkérdezhetem mit éredemes és mit nem érdemes felhozni egy csoport terápián?
Lehet hogy más való nekem? Létezik olyan hogy intenzív egyéni terápia? Pl. heti többször 1 vagy 2 óra? Akár fizetősön is, bár lehet ez már kilógna a keretből, de az 1-2 hetente 40 perc (nekem ezt ajánlották egyéni terápián) az nagyon kevésnek tűnik. Lehet nem is az 1-2 heti egy alkalom a problémám hanem a 40 perc. Mire sikerülni elmélyülnöm vmiben már vége is. Nagyon erősen azt érzem hogy a 40 perc nálam nem működik. 2 óra lenne az ideális.
Ha egyéni terápiát szeretnél, akkor nem Thalassa ház és Tündérhegy jellegű intézményekbe kellene menned, mert ezek a csoportterápiákra fókuszálnak.
Menj magánba klinikai szakpszichológushoz vagy pszichoterapeutához. Maximum 50-60 percet fognak rád szánni egy terápiás ülésen, mivel a szakember nem tud 2 órán keresztül koncentrálni.
Koszonom a valaszokat. Nem tul biztato a dolog. Pedig vmiert a thalassa hazat javasoltak nekem. Olyan gyorsan elrepult a konzultacio hogy hirtelen nem is tudtam osszeszedni a kerdeseimet.
Pszichiater van a thalassa haznal? Irnak fel antidepresszanst?
Bejarasos terapia mennyi idot vesz igenybe? Heti 7 nap reggeltol estig? Nem nagyon problemasak az ottani emberek?
Lehet mellette kulon egyeni tarapiara es pszichiaterhez jarni?
Van akinek segitett a thalassa haz? Ha igen akkor min es hogyan? Ha nem akkor mi segitett?
"Nagyon erősen azt érzem hogy a 40 perc nálam nem működik. 2 óra lenne az ideális."
A pszichoterápiás ülések 40-50 percesek mindenhol, nincs 2 órás! Ha az kevés neked, akkor olyat lehet még, hogy heti 2x jársz terápiába, de az minimum heti 20.000 Ft. Olyat csak magánban vállalnak.
6: Igazad lehet. Azért is vagyok bizonytalan mert egyszer már öltem energiát és pénzt egy terápiába ami nem működött. Biztos vagyok benne hogy a szakember nem jól végezte a dolgát. Az egyik első konzultáción elmeséltem milyen volt ez terápia. Látszott a terapeután hogy nem tartja teljes értékű terápiának az elmeséltek alapján. Viszont ő nem vállalt. A Thalassa házat javasolta. Nem engedhetem meg magamnak hogy megint egy kóklerhez járjak.
Az a baj hogy csak utólag tudhatom meg hogy jó-e az adott szakember. Annyira rágörcsöltem a dologra hogy már egyik sem tűnik jónak. Lehet túl sokat várok tőlük, de a problémáim nagyon részére nem is reagáltak.
Kedves Kérdező! Bejutottál végül a Thalassa házba? Ha igen, kérlek, írd le a tapasztalataidat.
Igen, elvileg már újra indult a nappali kórházas rész, de engem az első időszakra (ki tudja meddig) bent fekvősre vettek csak fel, amit egyszerűen nem értek, mert az első interjún hangsúlyoztam, hogy nappalit tudnék vállalni csak. Azt mondták, az első 2 hét mindenképp bent fekvős lesz és utána sem biztos, hogy nappali lenne..
Egyébként pedig egyetértek az előttem szólókkal. Csoporton kell mindent (pl. Tündérhegy) és az egyéni nagyon kevés és akkor is csak a csoporton belüli folyamatokat beszélitek át, azaz a saját problémáimra nem is jutott idő.
Tehát írnál, kérlek, hogy hogyan alakult, bent vagy-e a Thalassa házban? Köszönöm előre is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!