Thalassa házban mekkora hangsúlyt fektetnek az egyéni terápiára? A gyógyszeres kezelés mennyire jellemző?
Egyéni terápiás alkalomból hány van egy héten? Milyen hosszúak ezek az alkalmak? Nektek melyik volt a fontabb: az egyéni vagy a csoport terápia?
Nagyon azt érzem hogy gyógyszeres kezelésre is szükségem lenne. Sok olyan tünetem van amin segíthet az antidepresszáns. Még csak nem is nyugtatókat akarok feliratni, bár lesz egy műtétem és előtte egy hétig nyugtatót is szeretnék különben bekattanok. Nem fogok célozgatni mint vmi drogos. Soha nem szedtem ilyen szereket, mégis nagyon nehezemre esik kimondani hogy azt érzem gyógyszerre lenne szükségem. A terápián ahol javasolták a Thalassa házat csak célozgattam rá. Úgy éreztem mintha drogot próbálnék kicsikarni tőlük, pedig nem erről van szó és ha nemet mondanak el tudom fogadni. Eldöntöttem hogy konkrétan el fogom mondani hogy így érzem és meg is fogom indokolni.
Javasolták nekem hogy forduljak hozzájuk. Ma írtam is nekik. Főleg a csoportos munkáról írtak. Jó dolog a csoportterápia de úgy érze vannak dolgok amikre nem alkalmas. Pl. kínos, intim jellegű egészségügyi problémáim vannak amiket nehezen kezelek, erre szerintem jót tenne az egyéni. Nem azért mert ne tudnám ezeket megbeszélni egy csoporttal, csak ezek nem feltétlen csoport terápiára való témák. Megemlíthetem ezeket csoport terápián is, de nem tudom hogyan segítene ha másokat a kellemetlen egészégügyi bajaimmal traktálnék. Gondolom a csoportterápia főleg érzelmi problémákról szól, nekem ezt sok esetben a testi problémáim okozzák. Egyébként is azt érzem hogy nagy szükségem lenne intenzív egyéni terápiára. Nagyon a csoportos terápiára koncentrálnak a Thalassa házban?
Persze sok lelki problémám van amin szerintem is segítene a csoportterápia. Sok féle problémám van és szerintem jó részükre nem a csoport terápia a megoldás. Persze ez csak megérzés. Mindenképp nyitott és együttműködő leszek. Van olyan hogy egyéni terápián megkérdezhetem mit éredemes és mit nem érdemes felhozni egy csoport terápián?
Lehet hogy más való nekem? Létezik olyan hogy intenzív egyéni terápia? Pl. heti többször 1 vagy 2 óra? Akár fizetősön is, bár lehet ez már kilógna a keretből, de az 1-2 hetente 40 perc (nekem ezt ajánlották egyéni terápián) az nagyon kevésnek tűnik. Lehet nem is az 1-2 heti egy alkalom a problémám hanem a 40 perc. Mire sikerülni elmélyülnöm vmiben már vége is. Nagyon erősen azt érzem hogy a 40 perc nálam nem működik. 2 óra lenne az ideális.
Egyébként pedig sajnos én is öltem már rengeteg pénzt és energiát egy olyan terápiára, ami nem működött. :( Még egyszer nem szeretném ezt a hibát elkövetni.
Nagyon régóta keresek pszichológust. A terapeuták kb. 95%-a már e-mail-ben/telefonon lepasszol, mondván, hogy régóta nincs szabad kapacitásuk. Úgyhogy eléggé el vagyok keseredve, mert álmomban sem hittem volna, hogy Budapesten élve ilyen embert próbáló kihívás egy szabad kapacitással rendelkező, jó terapeutát találni.
Ha jutottál valamire, kérlek szépen, írd meg. Köszönöm. (10-es voltam.)
Kitartást kívánok neked is!
Szia. Én is rengeteg szakembert próbáltam. Sok a kókler, vagy az olyan aki nem is vállal ha látja hogy komoly problémáid vannak. A Thalassa házas első interjúra sokat kellett várnom. Addig is próbálgattam a szakembereket és végül találtam olyat aki tud nekem segíteni. Azért elmentem az első interjúra hátha tudnak valamit javasolni. Kizárólag az intenzív terápiával foglalkoznak, kérdeztem tudnak-e valami heti csoport terápiát vagy hasonlót ajánlani, nem tudtak. Végül abban maradtunk hogy a várakozás alatt már találtam megfelelő szakembereket és nem megyek a Thalassa házba.
Azóta egy nagyon jo pszichiatert talaltam. Coaxilt, Mirzatent es Rivotrilt irt fel. Azt mondta hagyjam abba a Sanval szedeset, abba is hagytam.
Sokkal jobban vagyok azota erzelmileg es konkret egeszsegugyi problemaim is javulni kezdtek.
2 hetente jarok hozza 50 percre. Mindent alaposan elmagyaraz. Elvileg csak pszichiater, terapiaval nem foglalkozik. En nem tudom mit szokas terapianak nevezni, de atbeszeljuk a problemaimat eletviteli es egyeb javaslatokat is kapok. Szoval en ugy tekintem hogy terapiat is kapok tole a gyogyszerek melle.
Jarok hetente pszichologushoz. O meghallgatta a problemaimat, sok ötlete volt hogy mivel juthatnék előrébb. Felmerült az autogén tréning, átkeretezés. Átolvasta a történetemet amit összeírtam ez 17 oldal és a jelenlegi problémáimat is leírtam ez 5 oldal. Jo szakembernek tunik, de nagyon lassan halad a dolog. Idaig 3-szor voltam nala. Atbeszeltuk a problemaimat, megbeszeltuk hogyan telnek a napjaim es mik a problemaim. Kaptam hazifeladatokat is. Egyelore semmi haszna nincs a pszichologusnak de abban remenykedem hogy hosszutavon vhova kifut a dolog. Nem tudom pontosan hogyan dolgozik egy pszichologus, de nekem mar egyszeru barati beszelgetesek is valtoztattak meg az eletem. Szoval egy szakember foleg felnyithatja az ember szemet olyasmire amit nem lat. Egyelore abszolut semmi eredmenye a pszichologusnak de azert bizakodo vagyok.
A ketto egyutt egyebkent rohadt sokba kerul. Heti 9k a pszichologus, 2 hetente 25k a pszichiater, havi 5k a gyogyszerek. Az utikolltseget nem szamolom mert van berletem. Igy is havi 91k ha havi 4 hettel szamolunk.
Kedves Kérdező! Köszönöm szépen a válaszodat! "Sok a kókler, vagy az olyan aki nem is vállal ha látja hogy komoly problémáid vannak." - Igen, ezt magam is tapasztaltam.. Az egyik pszichológus be is vallotta, hogy mivel sok páciense van, olyanokat vállal, akik egyenként kevés energiát igényelnek.. Mindez igazán "remek", de akkor azok vajon hogy fognak meggyógyulni, akiknek valóban komoly, gyerekkorban gyökerező problémái/traumái vannak..
Sajnálom, ha úgy érzed, nem használ a pszichológusod, de említed, hogy eddig csak 3-szor voltál nála. Várj egy kicsit szerintem. Ha 2-3 hónap múlva is úgy érzed, nem ér semmit, akkor viszont szerintem válts.
Igen, kérlek, add meg a nevüket, elérhetőségüket. Köszönöm szépen! Kitartást kívánok neked is!!
Szia!
Mit jelent a hosszú várakozási idő az első interjúra? Nemrég jelentkeztem és kicsit félek hogy több hetet kell várják mire kelentkeznek
Május 13.-án írtam nekik emailt. Május 18.-án kaptam választ hogy türelmemet kérik, a közeljövőben felveszik velem a kapcsolatot. Május 26.-án kaptam egy emailt hogy Június 9-én 10:45-kor lenne az interjú. Leírták még az interjúztató nevét. Írták hogy ha nem jó az időpont akkor írjam meg. Vmi rémlik hogy Május 27.-én telefonon is felhívtak hogy biztosan jó-e az időpont, de ez már homájos.
Kaptam még elég sok dokumentumot amiket át kellett olvasnom és kitöltve visszaküldenem.
Azt írták hogy 2 nappal az interjú előtt küldik a zoom linket. Én az interjú előtti napon írtam nekik egy emailt hogy még nem kaptam meg a linket. Egyből küldték is a linket. Lehet ha nem írok rájuk akkor elfelejtették volna a dolgot.
Úgy tudom védettségi igazolás is kell ha velük akarsz dolgozni, de már ebben sem vagyok biztos. Sajna olyan a memóriám mint a szita, az interjún ezt biztosan el fogják mondani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!