Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is gyakran inkább alszik...

Más is gyakran inkább alszik és az álmaiba menekül mintsem éljen ebben a szar életben?

Figyelt kérdés
Tudatában vagyok a depressziómnak. 27 éves nő vagyok. Elvesztettem a munkámat, adósságaim lettek, magánéletem 0 és egy dolog tart életben ugymond. A sorozatok és az alvás. Senki nem segít. Mivel nem tudok albérletet fizetni haza kellett jönnöm és gyötrelem itt lenni. Sehova se vesznek fel, mert falun nincs sok munkahely és egyik elutasítás után jön a másik ami még jobban kikészít. Teljesen kétségbe estem. Nem tudok fedezni semmilyen terápiás segítséget. Háziorvosnak elmondtam ő lerázott annyival próbáljam meg össze szedni magam. De nem tudom. Mindenki cserben hagyott. Nyilván nem mindenki az én gondommal lesz elfoglalva, de nem tudom egyedül ezt átvészelni ezért inkább alszok. Néha álmaimban van boldog életem ami itt sose lesz
tegnap 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyen depis korszak nekem is volt.

Állandóan bulizni jártam és full részegre ittam magam. De az is csak ideiglenes megoldás volt. Amíg valamelyik problémád nem oldódik meg, addig nem lesz jobb. Ott nincs ingyenes pszichológia az sztkban?

Barátaid sincsenek, akikkel el tudnál járni ide-oda?

tegnap 22:34
 2/10 A kérdező kommentje:
7 évig pesten éltem. Ott volt munkám és albérletem is. Van néhány barátom onnan de többségnek családja van már. Nincs rám idejük. Kérdeztem a házi orvost anno mikor elmondtam a dolgokat. Azt mondta elküld pszichiátriára. Nem akarok oda menni h nyugtatokkal tömködjenek mint az anyámat. Ő rá van állva a frontinra és azon él napi 8 szemmel.
tegnap 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik, hogy elmész a pszichiátriára és rögtön nyugtatóznak.

Először megvizsgálnak, kérdéseket tesznek fel, hogy felmérjék az állapotodat. Ha nagyon súlyos, csak akkor fognak gyógyszert adni.

Nem értem miért akar oda küldeni a házi orvos, ha nem vagy ön/közveszélyes. Elég egy pszichológus is.

Mi lett a pesti munkáddal? Ott már nem tudnál másik állást találni?

tegnap 22:46
 4/10 anonim válasza:

Szia kérdező

Voltam a cipődben egy időben nagyon hasonlóképpen. Nálam egy hónapig tartott az alvás-sorozat-minimális aktivitás kombó. Tudom, hogy iszonyú. Nem tudom, hogy meddig fog tartani ez a lélekromboló időszak, de nem tarthat örökké. Nekem sem tartott és neked sem fog. Szép lassan talpra álltam és hónapról hónapra egyre többet vettem vissza az életemből. Illetve inkább úgy mondanám, hogy egy új életet építettem.

Milyen területen keresel munkát?

Beszélsz idegen nyelveket? Külföldi munka bentlakással érdekes lehet?

Esetleg érdekel az egészségügy? Lasszóval fogják az embereket, és egy új pályán indíthat el. Posta, MÁV? (Tudom, hogy nincsenek jó helyzetben ezek a cégek, de semmi sem tart örökké és valamilyen állás addig is jó lesz, hogy rendezhesd az adósságokat. Nem kell innen nyugdíjba menni)

tegnap 22:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát én inkább kényszercselekvésekkel probálom lefoglalni magam és keveset alszok evégett, ami marhára nem tesz jót de az a minimális boldogság hormon amit betudok szedni ezekből a tevékenységekből még mindig jobb mitn a semmi

Az a baj h csak magadra számíthatsz, ilyen ez a világ. Ha magad végett nem kellsz fel akkor kb ennyi, bár vannak elkeseredett pasik akik még így is ujjongva fogadnának h eltartanak meg segítenek de az se a legegészségesebb kategoria. Kezdésnek keress, egy valami olyan melot ami lefoglal és lefáraszt és persze ad neked szállást. Ott kicsit helyre jöhetsz anyagilag, és nem is lesz annyi időd magadban szenvedni. Meg aztán egészen csomo új emberrel találkozhatsz új melo miatt ami jó hatással lenne ha azt mondod h nem maradt senki. Az sok alvás és punnyadás csak ront a helyzeten mert még szarabbul leszel és még fizikailag is leépülsz. Magadért meg kell tenned, h talpra állsz hogy aztán újra normális legyen minden és boldog lehess.

tegnap 22:54
 6/10 A kérdező kommentje:
#3-as. Pesti munkahelyemen csődbe ment a cég és elküldtek mindenkit. Próbáltam ott még keresni munkahelyet, de nem vettek fel. Mivel nem tudtam fizetni az albérletet, mert feléltem a pénzemet addig így haza kellett mennem a családomhoz. Ők pedig Békés megyében élnek. Nincs sok lehetőségem. Próbáltam sok helyet. Gyárakat is. De semmi. Családom szegény nem tud támogatni. Így tudtak segíteni csak h maradhatok itt. De ez még jobban kikészít, mert a családom nem tesz jót nekem. Nem véletlen költöztem el 20 évesen már. Közben addóságaim lettek. Nem tudtak a katás vállalkozói hozzájárulás 2 havi összegét kifizetni. Tb is tartozás. Részletbe se tudnám kifizetni munka nélkül. 1 évre kaptam felfüggesztést arra és most fizeti az állam plusz a kis segély. De ez így nem élet. Nem tudom hogyan lábaljak ki
tegnap 23:01
 7/10 A kérdező kommentje:
#4-es. Turizmusban dolgoztam eddig. Ehez van képesítésem. Angolul, olaszul is beszélek. Gondolkoztam ezen is, de még arra sincs pénzem hogy egy repjegyet vegyek. Vagy sok cég pénzt kér h segítsen kint elhelyezkedni.
tegnap 23:04
 8/10 A kérdező kommentje:
#5-ös. Gondolom nekem a kényszer cselekvés a sorozatnézés és az alvás. Akkor egy kicsit kikapcsol az agyam és bele élem magam a történetbe és az ad boldogságot
tegnap 23:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, ennélkül teljesen bekattannál mert nem tudnád mivel eltölteni az idődet. Annyi a különbség h én ezt munkán kívül csinálom mert minden nap 17-24ig tök egyedül vagyok, pénteken van az amikor edzeni megyek 4-5órát mert addig se vagyok az albiban egyedül és emberek között vagyok meg kb heti 1nap 1óra vásárlás. Szóval keress egy munkát, bárhol bármit persze nem annyiért h éhenhalj. Aztán a többit majd megoldod ezután, ha egyenesbe jössz anyagilag orvossal ismerkedéssel vagy ahogy éppen akarod v sikerül stb stb
tegnap 23:13
 10/10 anonim válasza:
Mennyire beszélsz jól olaszul?
tegnap 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!