Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Beadatod a H1N1 védőoltás?

Beadatod a H1N1 védőoltás?

Figyelt kérdés
2009. szept. 29. 17:57
 201/221 anonim ***** válasza:
84%

Jajj istenem hogy nem lehet érteni? Persze hogy azok akik kifejlesztették!

:S

2009. nov. 30. 21:09
 202/221 anonim ***** válasza:
84%
és igen én lettem a 200.is...vagyis remélem:)
2009. nov. 30. 21:12
 203/221 anonim válasza:
78%
2 hete szeretném beoltatni,iskolás gyermekemet,sajnos folyamatosan piros a torka igy a doktornő nem oltja be mig meg nem gyógyul teljesen.Én addig nem vagyok nyugodt mig ki van téve a betegségnek.Beoltatom mert meg akarom védeni!!!Én egy egyszerű ember,vagyok nem tudok tudományos érveket felhozni,de hiszek az oltásokban,mert azok a bategségek amik régen megtizedelték az embereket,korunkban fel sem ütik a fejüket,mert már léteznek ellenük oltások,amik nem véletlenül kötelezőek.Biztosan nagy bevétel ez a gyógyszeriparnak,de a sok beteg munkaerő,még nagyobb kiesés a gazdaságnak.Ezt én gondolom igy,de nem itélem el egyik oldalt sem,mert mindenhol látok némi igazságot.Mindenkinek kivánom,hogy egészséges legyen!
2009. dec. 4. 14:10
 204/221 Középút ***** válasza:
81%

Ha nem ilyen komoly dologról lenne szó akkor jót mulatnék ezen a kölcsönös szitkozódáson. Mindkét oldalon vannak olyanok akik nem is tudják, hogy miért, csak fújják a magukét és mindkét oldalon vannak okos és megfontolt egyének. Mindkét oldalnak van igaza és azzal értek egyet, hogy mérlegelje ki-ki a szempontokat és döntsön. Én nem hiszek semmilyen csippes elméletbe, és nem gondolom, hogy bármi bajom lenne az oltóanyagtól, teljesen normálisn, hogy van benne imungyengítő hisz a szervezet az oltóanyagra is reagálhat annyira hevesen, hogy szövődményeket generál. Egyelőre mégsem oltattam magam, mert szerintem nem nagy a fertőzés valószínűsége és elég erősnek tartom a szervezetemet, ha elkapom, majd leküzdöm.

Van egy ősi mondás: "AMI NEM ÖL MEG, AZ MEGERŐSÍT"

2009. dec. 5. 16:00
 205/221 anonim ***** válasza:
100%
nem. de belázasodtam, lehet h nekem már mindegy.:DD nem kell nagyon pánikba esni miatta, a többségnek SEMMI komoly baja nem lesz tőle, csak nyugalom :)
2009. dec. 6. 16:36
 206/221 anonim ***** válasza:
100%

Én egyenlőre hezitálok, nem tudom mikor teszek jót, vgy éppen rosszat.

A heti válasz oldalán találtam ezt a statisztikát (érdekelet, hogy mennyire veszélyes a helyzet, előző években mennyi halálos áldozata volt pl az influenzának), kiegészítettem zárójelben a KSH adatai alapján. [link]

A hagyományos influenzában meghaltak száma:

2007: 10 (15-39 évesig 1 , 40-59 4, 60 felett 5)

2006: 2

2005: 24 (0-14 éves 2 , 15-39 éves 2, e felett 20)

2004: 11

2003: 35

2002: 8

2001: 15

2000: 45

A tüdőgyulladásban meghaltak száma:

2007: 740

2006: 687

2005: 867

2004: 876

Közben feltűnt egy pár adat.

Évente ennyien halnak meg

öngyilkosság miatt közel 500,

daganatos betegségekben 500 felett

mind a 15-39 éves korosztályból!

terhesség, gyermekágy vagy szülés közben 5-8 nő évente

motorbalesetben évente 500 felett

Évente 6-10 kisgyermek agyhártyagyulladás miatt és 10-20 tüdőgyulladás miatt. Alsó légúti megbetegedések miatt még több.

Szóval erről az jutott eszembe, hogy sok minden más is van, amivel törődhetne a média (és az emberek) még, sőt, ami még több ember életét megmenthetné.

Természetesen nem kicsinylem le ennek a vírusnak a veszélyét sem. Mert bármi lehet még, csak most kezdődik a tél.

Nem értem azokat akik vagy az egyik vagy a másik oldalt szídják viszont. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy gyermekének, magának beadatja-e vagy sem. Senki nem veszi félvállról szerintem. Mindenki a saját legjobb tudása, és ismeretei, meggyőződése alapján dönt. Ne bántsuk egymást.

2009. dec. 6. 22:21
 207/221 anonim válasza:
75%
Én szinte minden évben beadattam a sima infulenza elleni oltást, és idén sem tettem kivételt. Megkaptam mind a kettő féle oltást. Most nyugodt vagyok.
2009. dec. 6. 22:34
 208/221 anonim ***** válasza:
24%
Én meg soha nem adattam be semilyen influenza elleni oltást,és én is nyugodt vagyok!:)
2009. dec. 6. 22:45
 209/221 anonim ***** válasza:
68%
Eddig soha nem oltattam.Most pont azért tettem mert terhes vagyok,szilárd meggyőződésem,hogy így teszek jót mindkettőnknek és most nyugodt vagyok!
2009. dec. 6. 22:52
 210/221 anonim válasza:
9%
Sok a tudatlan huje ember ezen a vilagon...es ebbbol nagyon sok szorult Magyarorszagra..Sirtok h milyen szar az eletetek de csoppet se lattok tovabb csak az orrotok hegyeig.Nem veszitek eszre h a zsidok iranyitjak az orszagotokat es h azt csinalnak veletek amit akarnak.Senkinek sem gyanus h egy olyan orszagban ahol eddig mindent elvettek most ingyen adnak valamit??Vedooltast...a chippes dolog nagyon is igaz.A draga honatyak majd lassan kiirtanak titeket es az Izraeli ismerosoket szepen atkoltoztetik a Nagy Magyorszagra.Most lehet mindenki okos majd akkor meglatjatok ha ez bekovetkezik
2009. dec. 13. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!