Beadatod a H1N1 védőoltás?
Jajj istenem hogy nem lehet érteni? Persze hogy azok akik kifejlesztették!
:S
Ha nem ilyen komoly dologról lenne szó akkor jót mulatnék ezen a kölcsönös szitkozódáson. Mindkét oldalon vannak olyanok akik nem is tudják, hogy miért, csak fújják a magukét és mindkét oldalon vannak okos és megfontolt egyének. Mindkét oldalnak van igaza és azzal értek egyet, hogy mérlegelje ki-ki a szempontokat és döntsön. Én nem hiszek semmilyen csippes elméletbe, és nem gondolom, hogy bármi bajom lenne az oltóanyagtól, teljesen normálisn, hogy van benne imungyengítő hisz a szervezet az oltóanyagra is reagálhat annyira hevesen, hogy szövődményeket generál. Egyelőre mégsem oltattam magam, mert szerintem nem nagy a fertőzés valószínűsége és elég erősnek tartom a szervezetemet, ha elkapom, majd leküzdöm.
Van egy ősi mondás: "AMI NEM ÖL MEG, AZ MEGERŐSÍT"
Én egyenlőre hezitálok, nem tudom mikor teszek jót, vgy éppen rosszat.
A heti válasz oldalán találtam ezt a statisztikát (érdekelet, hogy mennyire veszélyes a helyzet, előző években mennyi halálos áldozata volt pl az influenzának), kiegészítettem zárójelben a KSH adatai alapján. [link]
A hagyományos influenzában meghaltak száma:
2007: 10 (15-39 évesig 1 , 40-59 4, 60 felett 5)
2006: 2
2005: 24 (0-14 éves 2 , 15-39 éves 2, e felett 20)
2004: 11
2003: 35
2002: 8
2001: 15
2000: 45
A tüdőgyulladásban meghaltak száma:
2007: 740
2006: 687
2005: 867
2004: 876
Közben feltűnt egy pár adat.
Évente ennyien halnak meg
öngyilkosság miatt közel 500,
daganatos betegségekben 500 felett
mind a 15-39 éves korosztályból!
terhesség, gyermekágy vagy szülés közben 5-8 nő évente
motorbalesetben évente 500 felett
Évente 6-10 kisgyermek agyhártyagyulladás miatt és 10-20 tüdőgyulladás miatt. Alsó légúti megbetegedések miatt még több.
Szóval erről az jutott eszembe, hogy sok minden más is van, amivel törődhetne a média (és az emberek) még, sőt, ami még több ember életét megmenthetné.
Természetesen nem kicsinylem le ennek a vírusnak a veszélyét sem. Mert bármi lehet még, csak most kezdődik a tél.
Nem értem azokat akik vagy az egyik vagy a másik oldalt szídják viszont. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy gyermekének, magának beadatja-e vagy sem. Senki nem veszi félvállról szerintem. Mindenki a saját legjobb tudása, és ismeretei, meggyőződése alapján dönt. Ne bántsuk egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!