Beadatod a H1N1 védőoltás?
19:47 - remélem érzed az önellentmondást a szövegedben:
"...és nem is kell,hogy meggyőzze..."
KONTRA
"Nem kell oltatni ez itt a lényeg."
Pontosan!
19.49!Nem érzem de a te válaszodban határozottan érzem a KONTRÁT!
Hát végigolvastam az egészet, még most vacilálok, hogy mi legyen, de hát emberek, nem könnyítettétek meg: D
Az egyik oldalról azt hallom, hogy adassam be, mert szövődménye lesz, vérrel telítődik a tüdőm és kaputt. Meg sokan meghaltak benne etc. Az oltás is ingyenes már. (gimnazista vagyok)
A másik oldalról meg, biznisz az egész, ne adassam be, mert az immunrendszerem leküzdi. Amennyien most meghaltak benne, addig ennyien ugyanúgy meghaltak sima influenzában is, valamint a halálos szövődmények csak krónikus betegeket érintenek. Meg a rémhírek, hogy mi lesz velem később.
És én mit gondolok? Én azt gondolom, hogy totál nem értek a dologhoz, és nem könnyít senki a helyzetemen, és ez szomorú, hogy minden kispolgár nem lehet orvos, de mégis jobbról balról behülyítik az ember, és látjátok, SENKINEK fogalma sincs mit csináljon, akinek van, az meg bántja az ellenvéleményt, egy szar oltás miatt, mintha akármi közünk lenne ahhoz, hogy a másik mit szúrat magába meg mit nem.
Én azt mondom, nem adatom be magamnak.
Nem vagyok hajlamos az influenza jellegű betegségekre, tüdőgyuszim az életben nem volt, egyik fajta se, tudom, hogy ettől még lehetek beteg, de ez megerősít engem abban, hogy nekem ez felesleges.
Másrészt meg már annyira lefárasztott ez a két oldal, hogy ez valami VICC. Úgy tudom, már volt a történelem során iylen fajta influenza, és akkor se vált ez valami világjárvánnyá, mint a pestis. 20 év meg nem telt el, hogy rögtön mondhassuk, mik a ''mellékhatások''
Egyszerűen már ott tartok, hogy a könyökömön jön ki a téma, teljesen leszarom, csinál mindenki amit akar. Én meg kedves néném mondásához tartom magam, 'ha menni kell, hát menni kell': D Autóval is elüthetnek bármikor. Akármi más influenzának is lehet komoly szövődménye.
Amit én úgy racionalizáltam magamban, az az, hogy nagyon gyorsan gyártották le ezeket a vakcinákat, nem hiszem, hogy ennyi idő alatt tudták elég széleskörűen tesztelni, etc. Illetve, összevissza beszélnek, hogy ki adja be, ki ne..
Akik belehaltak a dologba, krónikus betegek voltak, itt Magyarországon, ha jól tudom. Tudjátok, hányan halnak meg sima influenza szövődményeiben évről évre? Vagy egyetlen nap alatt szívrohamban? Vagy autóbaleseben? És mit csináljunk, oltassuk be magunkat autó meg szívroham ellen, vagy mi?Én úgy gondolom, hogy statisztikailag olyan kevés a szövődményben elhunytak száma, és statisztikailag olyan kevés az esélyem rá, hogy én is közöttük legyek, hogy kb zongora-esik-a-fejemre-szint.
Én nem szólok le senkit aki oltat, olyan parádé van hogy lehetetlen már jó döntést hozni, mindenki rohadtokos képzett orvosnak érzi magát, és a valóban okos és képzett emberek véleménye is teljesen megoszlik. Én nem szövök összeesküvés-elméleteket, meg nem hiszem, hogy ebből akárkinek oylan nagy pénze lenne, ha ingyen osztják, én bevallom férfiasan, hogy félek az oltás esetleges talán létező későbbi mellékhatásaitól, a h1n1-ben kevésbé hiszek, mármint abban hogy a fél ország ettől dobja majd fel a bakancsot.. ha menni kell, akkor meg menni kell:D
Annyit fűznék még hozzá, hogy itt kb mellettünk ahol lakom, zalaszentbalázson bezártak egy iskolát h1n1 miatt. Egy gyerek se halt meg, 3 nap után talpraálltak, ennyi volt a nagy veszedelmes vírus.
Illetve annyit, hogy én fiatal vagyok, nekem nem kell a gyerekeimre, a magzatomra gondolni, szóval mondhatnám, hogy 'könnyű a dolgom', tudom, hogy ezt másokak alaposabban át kell esetleg gondolni, nagyobb a felelősség. Illetve még annyit, hogy ennyi idős lévén nem is értek a dologhoz, és én ezt vállalom, nem játszok dokit, ezért nem is győzködök senkit. Azt szomorúnak tartom, hoy a legtöbb ember hozzám hasonlóan nem ért ehhez, és így összekavarják, és gőze sincs, mit csináljon. Csak egy kis okfejtést láthattatok tőlem ^^
20:28 - elején még vacillálsz, aztán nyomatod az oltásról lebeszélő propagandarizsát, gratulálok :D
Senki nem azt mondja, hogy egyénekre lebontva nagy a kockázata az influenzának. A kockázata az, hogy ha járvány tör ki akár a fél országon végigmehet és úgy már a nagy arányú megbetegedés miatt sok lesz a halott is. Ennyiről van szó és nem többről, ezt nem érted meg, ugyanakkor a teljesen alaptalan "nem tesztelték" meg "biznisz" propagandákat simán átveszed. Én nem igazán értelek... Tesztelik 15 éve, a vírustörzset minden áldott évben cserélik, ennyit tettek most is. 16 millió beoltottból senkinek nem lett baja az oltástól és egyikőjük se kapott influenzaszövődményt. Évente Magyarországon 2-300 ember hal meg influenzában, ez alapján 1 millió éves oltásszám mellett 20-30 oltottnak kellett volna meghalnia az elmúlt 15 évben, de egy se halt meg, akkor lehet mégse olyan haszontalan az az oltás?
A bizniszről pedig annyit, hogy a gyógyszergyártók bevételének 99%a recept nélküli multivitaminokból, antidepresszánsokból, kozmetikumokból meg ilyen idiótaságokból jön be. A maradék egy százaléknak az egy százaléka jön be oltásokból. Könyörgöm szerinted milyen haszonkulcs van egy olyan szeren, amit minden évben újra és újra ki kell fejleszteni, újra kell kalibrálni a gyártósorait, fecskendőt és tűt kell mellé csomagolni és így adják az államnak 1090 forintért?
Amúgy a Magyarországon meghaltak közül 1nek semmilyen baja nem volt 3-4-nek pedig semmi olyan baja nem volt ami miatt meg kellett volna halnia belátható időn belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!