Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Beadatod a H1N1 védőoltás?

Beadatod a H1N1 védőoltás?

Figyelt kérdés
2009. szept. 29. 17:57
 191/221 anonim ***** válasza:
75%
Mert nincs logika!Ugyanazt szajkózzák mindig!Sértegetnek és még ők vannak felháborodva!!Te ha beadatod kísérleti nyúl vagy,vagy felelőtlen esetleg OKOSTOJÁS,okoskodó,agymosott.. stb és ők kérik ki maguknak a támadást!Milyen támadást?Elolvastam a kommenteket és az indulatokat a NEM OLTOTTAK szítják,természetesen kikérik maguknak!
2009. nov. 25. 18:01
 192/221 anonim ***** válasza:
67%

Utánanéztem, hogy eddig hányan oltották be magukat Magyarországon, Európában és az egész világon.

A www.hirszerzo.hu oldalán ezt találtam:

az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint eddig a világon 60 millió ember oltatta be magát a H1N1 vírus ellen, ebből Európában 5 millióan, és közülük Magyarországon 1,5 millió ember kapta meg a vakcinát.

Nem tudom, hogy hányan lakjuk a világot, de azt igen, hogy Európában kb. 666,5 millió ember él, Magyarországon pedig 10 millió.

Ezek szerint Európában az emberek 0,7 %-a (5/666,5), Magyarországon pedig az emberek 15%-a (1,5/10) oltatta be magát, ha jól számoltam.

Még jó, hogy mi magyarok ilyen elővigyázatosak vagyunk. Vagy egyszerűen csak jobban működik a vakcina-marketing, mint Európa többi országában? :)

2009. nov. 26. 09:52
 193/221 anonim ***** válasza:
76%

09:52 - vagy egyszerűen csak a Magyarországon található cég tudta a leghamarabb elkezdeni az oltás gyártását és ők Magyarországra gyártanak prioritásban...

Másfelé azért nem oltattak még h1n1 ellen, mert egész egyszerűen nincs oltóanyaguk.

Nem is csoda, hogy nyugati országok 4-5szörös áron vennék át a magyar vakcinát az államtól... ennyit arról, hogy az állam mennyit nyerészkedik azon, hogy a fél országnak ingyen adják az oltást.

Amúgy Magyarország mindig is élen járt influenza átoltottság terén marketing nélkül is, 15 éve minden évben kábé 15%os átoltottságunk van influenza ellen, míg a legtöbb nyugati országban nem is oltanak ellenük, egész egyszerűen nincs olyan gyártókapacitása a nyugati országoknak, a nemzetközi gyártók pedig Amerikába exportálnak (ott elég nagy az átoltottság és kígyózó sorok vannak a gyógyszertárak előtt, ott tudják, hogy veszélyes az influenza, hisz elég sokan belehaltak és nem sokon múlt, hogy a sok lélegeztetésre szoruló ember miatt ne fogyjanak el a lélegeztetőgépek) illetve mi sokkal hamarabb tudtuk elkezdeni gyártani az oltást.

A magyar vakcina pedig az ijesztgetéssel ellentétben nem azért tudott ennyivel hamarabb elstartolni, mert nem tesztelték, hanem mert a 15 éve évente használt oltás alkalmas volt az elölt h1n1 vírushoz is ezért nem kellett teljesen új oltóanyagot kifejleszteni.

A magyar oltóanyag gyártásának kezdetekor úgy tudom még csak 2 vagy 3 másik cég gyártott oltóanyagot, most nem tudom, hogy hol tart ez a szám.

Nem létező oltást nehéz beadni...

Amúgy nálunk a legtoleránsabbak az emberek a kötelező oltásokkal szemben is.

Lásd Hollandia példáját, ahol politikai érdekből eltörölték a kötelező kanyaró elleni védőoltást és - mily meglepő - a kanyaró újra megjelent a halálozási statisztikák között...

2009. nov. 26. 10:53
 194/221 anonim ***** válasza:
100%

10.53 Ezt az információt honnan szerezted "Nem is csoda, hogy nyugati országok 4-5szörös áron vennék át a magyar vakcinát az államtól... "

Egy osztrák ismerősöm mesélte, hogy náluk 4,8 EUR-ba (1300 Ft) kerül az oltóanyag. Persze ettől még lehet igazad, ha az oltóanyag költségének nagyobb részét átvállalta az állam.

2009. nov. 26. 11:09
 195/221 anonim ***** válasza:
75%

11:09 - jogos, hogy számonkéred és egyszerűen nem találom, hol olvastam ezt. Hírkeresőzni szoktam és pár hete egy nap vagy 5-6 oldal lehozta, de egyszerűen nem találom.

Annyit találtam most, hogy 60 (hatvan!) külföldi ország akar oltást venni az Omnivesttől (és ez csak november elejei adat), ez szerintem ha nem is közvetlenül, de azért közvetve mindenképp mutatja, hogy oltáshiány van másfelé, tehát elviekben egy módosabb ország a 60ból simán ajánlhat pluszpénzt azért, hogy ők kapjanak először a cuccból, államháztartási szinten nem egy nagy költség egy ilyen oltás pláne egy gazdagabb államnak.

Erre amúgy itt a forrás:

[link]

2009. nov. 26. 11:17
 196/221 anonim ***** válasza:
80%

Én beadattam. Egyszerűen elképesztő ez a hisztéria nálunk, máshol oltóanyag nincsen mi meg itt sírunk. A hülye magyar már mindenből pártpolitikai kérdést csinál, lassan abból is, merről fúj a szél. Most persze, ahogy terjed a vírus, mindenki pánikszerűen menekül az orvoshoz. Hát nem furcsa?

Szóval ez nem is elvi kérdés akkor, hogy én nem oltatok, nem?

Annál is inkább, mert aki nem oltatja be magát mások életét veszélyezteti esetlegesen. Mi van akkor, ha egy terhes kismamát ferőz meg éppen, akinek emiatt valami baja lesz? Gondolom senkit nem érdekel, de mi van, ha ez a saját családjában esetleg közeli ismeretségi körében esik meg? Akkor már teljesen más mi?

19L

2009. nov. 29. 21:52
 197/221 anonim ***** válasza:
80%

Inkább hálát kéne adnunk az égnek, hogy ilyen okos emberekkel élünk egy országban, hogy nálnuk fejlesztették ki először az oltóanyagot és ilyen szervezetten van megoldva az egész, hogy az ország minden szegletébe eljut... aztán meg folyamatosan az államot szidjuk...

(előző voltam)

2009. nov. 29. 21:54
 198/221 anonim ***** válasza:
87%

Nem oltatom be magam, mivel eddig se oltattam be magam semmi ellen. A vírustól nem pánikolok, nem iszok fémport, nem szedek vitaminokat (eddig se tettem). Ugyanúgy élek; reggel melegen felöltözök, néha iszok egy kis meleg teát, gyümölcsöket eszem, rendesen táplálkozom.

Aki pedig beoltatta magát, hát az beoltatta. Most miért esnék neki? Ő másképp gondolkodott, jobban féltette magát és környezetét, amivel semmi baj nincs. Igaza van neki is. Én csak egyszerűen nem szeretem a gyógyszereket és az oltásokat. Ennyi.

Úgy gondolom, ha el is kapom, akkor se 100% hogy bele fogok halni... Csak mert itt sokan úgy tesznek, mintha biztos lenne a halál, miután elkapja valaki, és hogy mindenkit megfertőz majd vele (bár nem tudom, hányan tudják hogy cseppfertőzéssel terjed).

Általánosítani nem akartam, én se szeretem, ha azt teszik velem. Ezt a kérdést mindenkinek magában kell lerendeznie, és megtanulni egy nagyon fontos dolgot, amit kevés helyen tapasztalok manapság: tiszteletben tartani a másik véleményét.

2009. nov. 30. 09:56
 199/221 anonim ***** válasza:
83%

Én oltattam és az előző válaszoló kommentje nagyon tetszik!Örülök mert nagyon sok az indulat ez ügyben ,de ez egy normál ember reakciója,aki nem illeti az oltottakat semmilyen jelzővel és nem gerjeszti a feszültséget.Az az ő álláspontja amit minden felesleges vádaskodás és rémsztori nélkül leír.Válaszol a kérdésre minden túlzás nélkűl.Nagyon szimpatikus,köszönöm neki!

26 hetes oltott km

2009. nov. 30. 13:07
 200/221 anonim ***** válasza:
65%
" ilyen okos emberekkel élünk egy országban,.." Remélem nem a politikusokra gondoltál,mert az tény akik kifejlesztették az oltóanyagot,ők megérdemlik a dicséretet,DE a nyereséghajhász politikusok egyáltalán nem!!Szóval a kifejlesztőket és az államot nem kéne összekeverni..
2009. nov. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!