Akik még most is hordják a maszkot, ráadásul szabadtéren is, ők pontosan mitől félnek? vagy ennyire hozzászoktak, megszerették?
Csaxólok, hogy a betegség még itt van!
Több is. Olyan csúnya influenzát kaptam nemrég, 3 hét volt a gyógyulás.
Szabad téren én sem értem.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha valaki úgy viseli, hogy kilógatja az orrát.
Kellemetlen*haszontalan.
Én kifejezetten szerettem a maszkot!
Amúgy sokféle betegség van amit nehezebben kapsz el kicsit
A maszkról érdemes tudni például azt is, hogy csak meghatározott szabályok következetes betartása által remélhet bizonyos fokú oltalmat a használója.
Ezek egyike, hogy a felvett maszkot a használatának végéig, - tehát a fertőzőnek vélt oltalmi zóna elhagyásáig - nem ajánlott piszkálni, miután felvette és beállította magának optimális használatra a viselője.
Annak kellene maszkot hordania, akinek valamilyen légúti megbetegedése van. Kültéren még neki sem.
A csak szájon hordott maszk a viselőjét semennyire sem védi, a környezetét viszont a semminél sokkal jobban, mert beszéd, főleg erőteljes, hangos beszéd során sokkal több nyálcsepp, aeroszol távozik, mint az orron át sima lélegzéssel.
De hogy 2-es még mindig ott tartson, hogy a kovid halálozása a nátháéval egyenlő... Komolyan, képtelenség megérteni azokat az embereket, akiknek olyan erős a fixa ideájuk, hogy semmilyen és semennyi bizonyíték, érv, sőt még a sajét szemükkel látottak sem győzik meg őket arról, hogy tévednek. Inkább kitalálnak mindenféle irracionális magyarázatot (ez esetben a kovidban elhunytakra), semhogy be kelljen látni, nincs igazuk.
Amúgy kérdező, most már ugyan kitavaszodott, de téli mínuszok idején kifejezetten kellemesen véd a maszk a fagyos kinti kevegőtől! Biciklin különösen!
"statisztikailag egyazon halálozási rátájú a covid és a nátha"
Pontosabban: a Covid 10-szer halálosabb.
Ami még mindig nem túl veszélyes, hiszen 5%-ról beszélünk.
A pestis 90%-os.
8-as, ki mondta neked, hogy maszkozok? Kissé figyelmesebben kellene olvasni.
Viszont, ha jövő télen elkapok valami légúti megbetegedést, fel fogom venni a maszkot, hogy ne adjam át másoknak.
A többi mondanivalódhoz nem fűzök megjegyzést, mert már megtettem.
7-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!