A negyedik hullám elsősorban az oltatlanokat fogja érinteni?
"Az hogy hogy működik az oltás nem érdekli- mert úgy is hazudnak a szakirodalmakban. Igen jellemzően a munkás réteg gondolkodók így.akik a büdös életbe nem vettek részt felső oktatásban és nem is fognak. Szerintük akár a Föld is lehetne lapos."
"működik az oltás" - ez miből derül ki? A járvány kezd lecsengni oltás nélkül is. Akik beoltatták magukat, azok között is lett, aki covid-os lett (úgy is, hogy elvileg immunizálva lett - van ellenanyag szintje) és akár kórházba is került. Legtöbb eset főleg a tömeges oltás elején, az első 3 hónapban volt. Azóta is van biztosan.
Mivel elkaphatja, így terjesztheti is és ha nincs tünete, akkor nem is tud róla, hogy "szétszórja" a vírust. Ezáltal oltott/oltatlan elkaphatja aztán az ő esetükben meg majd a szervezet eldönti hogyan reagál a vírusra és az mit okoz.
A Föld nem lapos és ennek mi köze van az oltásokhoz? Oltottak között is van, aki azt hiszi, hogy lapos, akkor mi az összefüggés a kettő között? És mi értelme a két dolgot párhuzamosítani? :D Röviden: Semmi.
"jellemzően a munkás réteg gondolkodók így.akik a büdös életbe nem vettek részt felső oktatásban és nem is fognak"
Ez sem igaz. Sok egyetemen végzettet ismerek, akik nem oltatják magukat. Köztük én is. Bár nem tudom minek kellene bizonygatni ezt de MSc-t végeztem és mégsem oltatok. (De nem vagyok sem lapos Föld hívő, sem konteós, sem "gődényista" - vagy kicsoda meg a többi baromság).
A miértje: számomra nem hiteles és nem megbízható az oltás. A vírusnak vannak súlyos kimenetei de messze túl van hype-olva, mint amennyire. Ennél hatékonyabb megelőzés, járványkezelés lett volna eredményes, nem az oltástól kellett volna/kellene a megoldást várni.
"rá oltanak és meghalsz" - erre is voltak esetek, az oltás felerősítette a "szunnyadó" vírust és a szervezet vagy túlreagálta vagy az oltás és a covid együtt szépen "kinyírta" a szervezetet. Ezt nem cáfolta senki, maximum azt híresztelték, hogy ez nem igaz. Számomra az, hogy valaki azt mondja, hogy "nem igaz" (lehet szakember is), vagy látom/tapasztalom, hogy mégis igaz, a kettő közül a tapasztalat a mérvadó számomra.
Pont ezek miatt nem is oltatom be magam, mert az, hogy "szakemberek" erre kérnek és javasolják, a kormány (politika) meg erőszakolja ránk. A valóságban meg oltottként és oltatlanként is meghalhatsz covidban annyi különbséggel, hogy az oltásnak még lehetnek "nem várt" rövid és hosszú távú mellékhatásai (lásd: meddőség, szívizomgyulladás, spontán vetélés, vérrögképződés stb..., vagy amit a környezetemből is tapasztaltam: menstruációs ciklus felborítása, tartósan és jelentősen megemelkedő vérnyomás és pulzus emelkedés - melyet csak gyógyszeres kezeléssel lehetett helyreállítani 1-2 hónap alatt).
Persze lehet mondani, hogy jaj hát kamu meg ilyenek nincsenek, az én oltott ismerősi körömben pedig ezek előfordultak és előfordulnak (amikre írtam, hogy tapasztaltam is) és ezek előtte nem álltak fenn csak az oltást követően.
Egyébként nekem mindegy, hogy oltat-e valaki vagy sem, ha ő jobban érzi magát attól, hogy oltat akkor tegye.
Mi az, hogy minimum 30% esélyű poszt-covid? Honnan jönnek ezek a számok?
Az én ismerősi körömben is voltak covid-osok, nagyjából 30 főre vetítve 4 vagy 5-nek volt utólag valami, abból is talán 1-2 volt, akinek hosszabban tartó és "súlyosabb" hatás. Most az, hogy esetleg nem érzel ízt vagy a szaglásod "csorbul" de helyreáll az szerintem még belefér. Olyat nem is ismerek, akinek ez ne múlt volna el maximum 3-4 hónap alatt.
Ellenben az az ismerősöm, akit oltottak, megemelkedett a vérnyomása és a pulzusa erőteljesen, ha nem szedi a gyógyszereket, vele lehet már nem is beszélnénk ma, ha nem kezelik utólag.
Az, hogy Te/Ti a környezetetekben mást tapasztaltok a covidról és az oltásról, még nem zárja ki azt, hogy máshol valamivel másabb a helyzet. Szerintetek az oltás olyan, mint valami Szent Grál, az emberiség megmentője...
Egyébként igen, járványkezelésre én már az elején mondtam, hogy epic fail. Erre rájön, hogy a magyar egészségügy annyira tropa, szétvert, hogy normál állapotban is nehéz rátámaszkodni, sajnos.
Az országnak majdnem a fele nincs beoltva, közel másfél év alatt nem halt ki az ország, és ezután se fog. Ez nem egy pestis méretű járvány.
Akinek gyenge az immunrendszere, az megbetegszik, rosszabb esetben meghal. Ez az élet rendje, az erősek, életképesek maradnak csak életben. Sokan vagyunk. A saját életedért, és egészségedért egyedül csak te vagy a felelős.
(Ide most ne soroljuk be a veled született rendellenességeket, betegségeket.)
Hazánk a legelhízottabb ország Európában, az egyik legbetegebb, legdepressziósabb, legnegatívabb nemzete. Tehát ebből kifolyólag sokan fogékonyakká válnak arra, hogy betegek legyenek.
Az elmúlt másfél évben nem lettem covidos, környezetemben is, ha csak 1-2 ember volt és nem súlyosan. Az oltást követő mellékhatásoktól pedig sokan padlót fogtak. Ezután se fogom magam beoltatni. Csak az lesz beteg, aki arra fogékony. Ha valaki egészséges szeretne maradni, azért napi szinten meg kell dolgozni. Nem vagyok média és fidesz agymosott, nem hiszek el mindent feltétel nélkül, mint pl. te is. Poszt-covid, hagyjuk már. :D
Ne terjeszd te is a félelmet, a pánikot és a h..lyeséget, mint a média.
Engem nem a nem-reprezentatív ismerősi köröm érdekel, hanem szakemberek reprezentatív kutatásai. Az alapján van a poszt-COVID 30%-nál is jóval több.
A gyenge immunrendszerűek (immunrendszert gyengítő gyógyszert szedők) pont nem veszélyeztetettebbek, mint mások.
Nem kaptad el, persze, mert nem találkoztál beteggel. A lakosság 10%-a kapta el.
#12: eddig 70% volt a post-covid vetítés, most már 30%.
Szép lassan közelítünk a valósághoz.
A post covid legtöbbször valójában egy teljes lelki letargia, testi elpuhulás+elhízás, amit nem a fertőzés, hanem a bezártság és elszigetelődés okoz.
Senkit nem ismerek, aki valóban post covidos lenne, egy srác van aki azt mondja nem 100% a szaglása csak 90.
Vannak akik mai napig rettegésben élnek, pedig oltva is voltak, meg enyhe covidosok is.
#25: maradjunk annyiban, hogy 10% súlyosabb tünetekkel kapta el vagy véletlenül tesztelték kontaktként.
És ennél sokkal többen csak kis nátha, vagy abszolút semmi tünettel átestek rajta.
"Nem kaptad el, persze, mert nem találkoztál beteggel."
Aha, csak közben pedig a kollégám az volt, mert elment a szaglása, más baja se volt. Munkám miatt rengeteg emberrel találkozom és mivel nem kérdezem meg, hogy voltál-e covidos, ezért nagy valószínűséggel találkoztam már beteg emberrel. Szóval a teóriádról csak ennyit.
Na, itt jön az, hogy Te mindent elhiszel, amit mondanak, még akkor is, ha a saját szemeddel mást látsz. Pont ilyen bólogatók kellenek. :)
Bírom ezt a "szakemberek" mondják, kutatták. Mondtak sok mindent, aztán egy részére az ellenkezőjét. Szakember persze egy állatorvos is, meg a kormány által hazudozásra fizetett ember. Világszinten meg javarészt a pénzről szól, az orvosok pedig csak azt mondják, amit a "szakember" vakcinagyártók és kutatók mondanak, próbálnak bízni bennük. Némelyik azért legalább utána néz (de egy mezei házi orvos jellemzően nem, tisztelet a kivételnek) és dönt az oltás mellett vagy ellen.
Számomra sosem az a fontos, hogy ki és mennyire próbálja bizonygatni az igazát, lehet 500 millió embernek is ugyanaz a véleménye, ha én másképp látom, tapasztalom és szerintem h*lyeség, akkor számomra az is marad. Csak azért, mert valakik, akiket "szakembereknek" neveznek páran, azt mondják, hogy vedd fel az oltást, jó lesz, nem lesz bajod (de igazából ha lesz akkor is le vagy tojva), nem fogom magam beoltatni. Egyébként sem találkoztam még a vírussal, voltam ellenanyag szint tesztelésen, de nem is félek tőle. Ha elkapom akkor kiheverem, ha leterít akkor meg magamra vessek.
Nem voltunk bezárva sehova, pláne nem voltunk elszigetelődve. Nekem például a home office (ami nem volt kötelezően 100%-os!!!!!) és a távoktatás az időtöbblet miatt minőségi javulást hozott. Szabadidődben meg nem kávézóba ültél be, hanem átjött a haverod és rendeltetek. Túrázni is lehetett. Szabadban, otthon sportolni.
Én a legtöbb helyen 70% poszt-COVID-ot olvastam amúgy, de tessék már ráguglizni.
Hogy egy szabadtüdős búvár ma már nem bír felmenni a másodikra, az nem enyhe valami, amit bebeszél magának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!