Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Beoltassam magam? (Többi lent)

Beoltassam magam? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Rohadtul bizonytalan vagyok. Csak azért kellene az oltás hogy tudjak menni a barátaimmal programokra de ha az oltásra gondolok elkap a rossz érzés. (nem vagyok oltásellenes) Félek attól hogy milyen mellékhatásai lesznek rövid illetve hosszútávon. Ja és a fejemben van az hogy mi van ha ettől meghalok. (Eddig nem kaptam el a koronát valószínűleg ezután sem fogom)

2021. jún. 9. 21:53
 11/93 anonim ***** válasza:
18%
Mekkora probléma hogy nem lehet beülni a haverokkal.. rémes lehet..
2021. jún. 9. 22:17
 12/93 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg fogadd kritikával azokat a válaszokat, akik itt magabiztosan hirdetik, hogy BIZTOSAN nem lesz mellékhatása. A valóság az, hogy nem tudják, ŐK SEM. Például már most van kettő, ami miatt én a nem mellett döntöttem. Sok esetben bizonyítottan felborítja a nők hormonrendszerét(arra még nem tudnak választ adni, hogy miért.) Illetve autoimmun betegeknek gyakran felerősíti a betegsége tüneteit. Én ebben is érintett vagyok, ezért hiába akarok kártyát, nekem ennyit nem ér az se. Szerintem azt gondold végig, hogy mi a legrosszabb, ami történhet, és akkor vállald be, ha annál is fontosabbak a programok.
2021. jún. 9. 22:20
 13/93 anonim ***** válasza:
41%

# 12

Autoimmun betegségre valószínűleg maga a COVID se hat jól. Ráadásul gyógyszerekkel legyengített immunrendszerrel kapja el az ember - bár erről hallani, hogy még jobb is, ugyanis ugyebár a túlzott immunválasz okozza a gondokat.

2021. jún. 9. 22:22
 14/93 anonim ***** válasza:
86%

#13! Az első mondatodban valószínűleg igazad van. A különbség az, hogy a covidot nem feltétlenül kapom el, ha pedig igen, akkor random, előre nem meghatározható időpontban. Az oltásra viszont nem tudnám rávenni magam úgy, hogy azzal a tudattal megyek, most tünetes leszek X ideig, mert épp annak örülök, hogy tünetmentes vagyok, SOHA nincs megfelelő időpont ezt elrontani. Bocs, ezt így lehet, hogy nem érted, ha nem vagy autoimmun beteg.

A második mondatod, különösen az első felét, nem nagyon értem 😕"Ráadásul gyógyszerekkel legyengített immunrendszerrel kapja el az ember." Ezt lefordítanád?

2021. jún. 9. 22:32
 15/93 anonim ***** válasza:
37%

# 14

Így mondjuk értem. Egyébként van néhány tünetem, amik autoimmun betegségekre utalhatnak.

Gondolom szteroiddal vagy egyéb immunszuppresszánssal gyengítik az immunrendszeredet, ami miatt a COVID most akkor vagy veszélyesebb, vagy veszélytelenebb, vagy változatlan veszélyességű lenne számodra. Erre utaltam a válaszom végében.

2021. jún. 9. 22:36
 16/93 anonim ***** válasza:
82%

Csak azért beadatnád ezt,amit nem is lehet oltásnak nevezni,hogy beülhess valahova. Célba ért a zsarolás

csak suttogva jegyzem meg,vannak kiránduló programok amikhez nem kell kártya(még:))

2021. jún. 9. 22:42
 17/93 anonim ***** válasza:
100%

Ja, így értem. Nem, csak tünetes állapotban kapok gyógyszert, tünetmentesen nem. Sajnos tavaly, amikor bejött a Covid, agyon ijesztgettek vele, így szedtem c-vitamint. Sajnos, egész tavasszal tünetes is voltam (autoimmun). Soha nem volt még ilyen gyakori. Borzalmas volt. Idén taktikát váltottam, és csak D vitamint szedtem. Lekopogom, azóta is tünetmentes vagyok, és szeretném megtartani ezt az idilli állapotot, amennyire rajtam múlik.

Amúgy a vírust valószínűleg még az első hullám elején elkaptam. Lehet, hogy eleve az lobbantotta be az autoimmun tüneteket is akkor. De úgy tűnik, túléltem, és örülök, hogy most nyugi van.

2021. jún. 9. 22:45
 18/93 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy olyan érzésem, hogy folyamatosan vissza kapom ezt a vírust, csak nem elég erősek a tünetek (hála istennek), hogy rá merjen fogni, hogy az. Én sem merem beoltatni magam pedig eljátszottam már a gondolattal. Annyi félét beszélnek, jót is rosszat is. Mondjuk nekem a közvetlen környezetemben senkinek nem lett tőle baja, ha ez megnyugtat téged. Én még mindig filózom ezen az egészen, igazából neked kell eldöntened szeretnéd-e vagy sem.
2021. jún. 10. 00:26
 19/93 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, ha napi szinten foglalkozol saját testi és lelki egészségéddel, és az elmúlt majdnem másfél évben semmi problémád nem volt akkor teljesen felesleges az oltás.

Nem kell jönni azzal, hogy dehát elkaphatja, ha eddig nem is volt beteg..stb.. ezt nevezik érzelmi manipulációnak.

Ha most engedsz a zsarolásnak, akkor csupán jutifalatként mehetsz ide, meg oda.

Én nem oltatom be magam. Az egészségemért egyedül csak én vagyok a felelős.

Úgyis lepontoznak, mert az agyatlan birkák mást nem tudnak, mert nem dőlök be a zsarolásnak és ennek a politikai játszmának. Ha valamit ennyire súlykolnak, zsarolással élnek, ott valami nem stimmel. Csak az eszüket vesztett, média által agyilag átmosottak nem látják át a dolgokat.

A mellékhatásokról senkinek nincs fogalma. Szlávik is megmondta, hogy most két évig kísérleti fázisban van az oltás. Akik most oltakoztak/oltakoznak, ők önként vállalták, hogy kísérleti nyuszikák lettek.

Keresztanyukám 69 éves szomszédja megkapta mind a két Pfizer-t, (februárban és márciusban), májusban leállt mind a két veséje, dialízisekre jár, a 3.-nál újra kellett éleszteni, most javulgat, reménykednek, hogy a veséje újra tud indulni.

A te életedért egyedül csak te vagy a felelős.

2-es válaszoló voltam

2021. jún. 10. 05:22
 20/93 anonim ***** válasza:
93%

Nincs valami más program, amihez nem kell a kártya? Mi anno sátoroztunk minden nyáron egyik haverunk szüleinek telkén. Volt olyanra is példa, hogy belógtunk egy koncertre 😆

Igazából te döntöd el, hogy szükséged van e tényleg rá, vagy sem. Most programok kedvéért én biztos nem oltatnám be magam, ott rohadjon el, majd megyek jövőre vagy azután.

2021. jún. 10. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!