Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár napja covidos vagyok....

Pár napja covidos vagyok. Komolyan, erre a nagy cirkusz?

Figyelt kérdés
11-én teszteltek pozitívan a párommal. Tegnapelőtt kezdtem el köhögni, most kicsit fáj a mellkasom. Ennyi a nagy történet. A páromon egyébként semmi tünet, pedig együtt lakunk. Tavaly februárban éreztem így utóljára, mikor tombolt az idén elnapolt influenza, valahogy akkor mégse kellett csődbe vinni ezernyi embert, tönkretenni ezernyi személyiséget, hogy felépülhessek. Valahogy textilt se kellett a pofámba ragasztani. Pánikkeltés nem volt. Értelmetlen korlátozás nem volt. Az emberek éltek, aki félt a járványtól, bezárkózott, ahogy az logikus lenne. Hisz ha valmitől félek, felkészülök, nem más életének árán ringatom magam abba a hazugságba, hogy védve vagyok. Régen aki nem félt, ment. Én nem féltem, mentem, és előfordult, hogy beteg lettem, túléltem, tovább éltem. Ahogy most is tenném, ha nem kaptuk volna parancsba, hogy az életből a covidmentességen kívül minden más életcélt ki kell iktatni, mert egy jókis mentális betegség a bezárástól, vagy egy jókis anyagi csőd, esetleg ellopott gyerekkorok, tönkrement életek nem ár, ha 2021-ben 3 napnyi köhögés megelőzéséről van szó. És itt állunk mi, mint ezernyi másik akár covidos, akár nem covidos férfi, nő, gyerek, én kicsit köhögve, párom makk tünetmentesen, a netpincér csöngetését várva, a tv-ből halálsugárként a fülbe fúródó Müller Ceci lélekszaggató hangja tásaságában, ami ontja a pánikot, a kilátastalanságérzetet, és beszámol róla, hogy már csak 1 hónap, de mégsem, mert a 2%-os halálozási arányon belül esettek 97%-a idős alapbeteg volt, akár az influenza áldozatainak nagy része, de ez mindegy, hisz az a 3%, vagyis kb 500 ember tavaly óta "brutálisan szörnyethalt". Csak azt nem értem, hogyha "hősiesen" más emberek életének tönkretételével nem is törődve mentik a menthető embereket, akkor a nagy szuperhősködés közben miért nem inkább a cigit tiltják be? Percenként hal meg annyi ember a dohanyzás miatt, mint az eddigi covid áldozatok együttvéve. (Bár lehet hogy az is covid, ki tudja...) És mi, vagyis egyes jól nevelt kismajmok még szigorítanának. Javaslom minden hasonló mentalitasú embernek, hogy falazza be magát egy fény és légmentesen zárható betonkockába, ott (talán) nem lesz covid. (Max 8 után) De minek is a sok rizsa, ha az egész monológom le tudtam volna tudni egy szónyi tömör sokatmondó és célratörően frappáns kérdéssel: Megéri?

2021. márc. 15. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
82%

58, vannak kórházak, ahol tényleg rendszeresen tesztelik a dolgozókat, de nálunk pl nem, pedig elvileg egy jó hírű kórház vagyunk, amit a tévében mutogatnak, de a kulisszák mögé már nem néznek be. Ha valaki tünetes, akkor talán kap egy gyorstesztet, erre már volt példa.

Nem tudom, h Te melyik osztályon dolgozol, de ahol én dolgoztam, az szinte krónikus elfekvő volt, kevés önellátó beteggel.A friss műtötteknek is szükségük volt segítségre, hiába önellátó, első nap nem kelhettek fel! A haldoklókról nem is beszélve... Igen is jól jött a hozzátartozók segítsége, hálásak is voltunk érte! Ha csak 2 beteggel kevesebbet kellett megetetnünk, az is sokat számított!

Nyilván nem egy intenzív osztályról beszélek, ahol 1-2 óra max a látogatás, hanem egy sima osztályról. Az intenzív egy más világ.

Szerintem ebben a helyzetben piszok nehéz jó döntéseket hozni, nem beszélve arról, h minden annyira bizonytalan. Én csak remélem, h hamar túl leszünk ezen! Minden intézkedésnek van jó és rossz oldala is. Fene se tudja, h mi lenne a legjobb megoldás, de most ez van, ebből kell kihozni a lehető legjobbat

2021. márc. 17. 11:39
 62/71 anonim ***** válasza:
41%

61!

Egyet értek veled. Hiába kapálózik itt sok ember, nem fognak változtatni az intézkedéseken. El kell viselni és kész.

2021. márc. 17. 11:42
 63/71 anonim ***** válasza:
77%
62 Ömlik belőled a rosszindulat. Fényévekre vagy hozzáállásban a 61-től, aki megosztott információkat emberekkel, te meg csak baromkodsz meg nagyképűsködsz, nulla hozzáadott érték nélkül. Nyugodtan meg is szűnhetnél ezzel, mindent csak hátráltatsz. Menj szépen vonulj a tv-d elé és hanyagold az internetet, jelenleg nem ilyenekre van szükség..
2021. márc. 17. 13:02
 64/71 anonim ***** válasza:
0%

63!

Mesélj, mire van most szükség, kíváncsian várom :)

2021. márc. 17. 13:15
 65/71 anonim ***** válasza:
50%
Hát rád nincsen, az fix.
2021. márc. 17. 19:17
 66/71 anonim ***** válasza:
53%

65!

Nem tudom, hogy te most a 63-as kommentelő vagy-e, de ha igen, akkor csak tőled tudok idézni:

"Ömlik belőled a rosszindulat. Fényévekre vagy hozzáállásban a 61-től, aki megosztott információkat emberekkel, te meg csak baromkodsz meg nagyképűsködsz, nulla hozzáadott érték nélkül. Nyugodtan meg is szűnhetnél ezzel, mindent csak hátráltatsz. Menj szépen vonulj a tv-d elé és hanyagold az internetet, jelenleg nem ilyenekre van szükség.."

2021. márc. 17. 19:32
 67/71 anonim ***** válasza:
100%

Egy volt kollègám (30 körüli egészséges családapa, sportos, nincs elhízva) már egy hónapja beteg, rosszul van.

Háromszor került vissza a kórházba,mentőt kellett hívni neki.

2021. márc. 18. 08:44
 68/71 molnibalage válasza:
100%

Hát téged sem az eszedért szerethetnek.

1. A statisztika alapszabálya, hogy egyelemes minta nem minta. Kurvára senkit nem érdekel, hogy neked mi volt, mert a nagy összkép számít.

2. A nagy összkép az, hogy az éves természetes halálozást a nov-márc zónában kb. 150-200%-kal léptük át.

3. A környezetemben csak 3 embernek halt meg hozzátartozója, köztük az én apám is. Úgy, hogy 0 alapbetegséges volt.

Szóval inkább ahelyett, hogy ál kérdést fosol ide, de valójában kijelentesz marhaságokat inkább kussoltál volna

2021. márc. 18. 09:53
 69/71 anonim ***** válasza:
#66: Nem én vagyok a 63-as kommentelő, de a válaszaidnak nincsen túl sok értelme a kérdés vonatkozásában.
2021. márc. 18. 17:47
 70/71 anonim ***** válasza:

69!

Mert szerinted a te 65-ös kommentednek volt bármi köze hozzá?

2021. márc. 18. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!