Mi volt ez a cirkusz a mentőknél a légútbiztosítással kapcsolatban?
Azon már nem lepődök meg, h kirúgják azt, aki fel mer szólalni bármi ellen, de egészen pontosan mi volt a jelenség?
Ezt sajnos nem részletezi a média, én meg már nem vagyok ott, szóval valaki mentős részletezné nekem?
köszi
n jó, hát ez olyan mismásolás, de konkrétan melyek ezek a szerek? mindenesetre igen csak kilóg a lóláb, az tény, de valóban nagy ökörség így hatóanyag ismerete nélkül is izomlazítót adni amolyan kötelező eljárásként ...
Tudod mi a baj? Természetesen ezt is el fogják sikálni , aki meg fel mer szólalni ellene, nyilván azonnal repül, ismerem én jól a drága omsz-t.
Mondjuk a mi időnkben se volt túlságosan rendszerezve ez a kérdés, általában propofollallal vagy thiopentallal megoldottuk, csak tudom én, akkor is hiánycikk volt, mivel drága ... és hát sztem el is érkeztünk a lényeghez valószínű, amiért ezt elkezdték alkalmazni.
Mindenesetre nagyon durva, és ezek szerint a tisztek lelkiismeretére van bízva h magasról tesz-e az egészre, én csak reménykedem h tesz ....
De jó lenne tudni pontosan milyen hatóanyagról és milyen dózisokról van szó ....
áhh tuti nem csinálnám ....
na meg azt a ketamint is én már úgy 20 éve kivágattam volna az egész humán gyógyszerelésből ... (nem beszélve arról h a hatásidőkkel és a dózisokkal se igazán értek egyet, de hát ők tudják .....)
gondolom, akkor az egyik érintett vagy, ,hát sok erőt, ezek ellen harcolni nem egyszerű, és hát nem írok mást, nehogy baj legyen belőle.
Az RSI mint olyan légútbiztosítási technika, ami miatt fellázadtak.
Ugyanis itt izomrelaxánst kap a beteg, ami a szívizmon kívül minden izmot leállít, beleértve a légzőizmokat. Azért, hogy az intubáció gördülékenyebben menjen és a lélegeztetés is megoldott így, nem lélegzik vissza stb.
Azért lázadtak fel sokan, mert azt gondolják, hogy ez egy nagyon veszélyes művelet és több ezer halottat termel. Lényeg, hogy nem az eljárás termeli a halottakat, hanem az előzmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!