Túlreagáljuk vagy jogosan áll a cirkusz a családban?
Szóval azzal kezdeném, hogy engem a szüleim 2 éves koromban elhagytak és a mamán nevel. A bátyám felesége terhes lett 2 évvel ezelőtt és azóta anya (vagyis a mamám) elég szurkálódó. Többször beleszólt a magánéletükbe, a házasságukba, gyereknevelésbe. Természetesen a tanács nem probléma, viszont ő rá akarja erőltetni az emberre a dolgokat. Ez a kettejük kapcsolatára nagyon kihat. Igazából én is hibásnak érzem magam, mert amiket anya elmondott nekem, azokat én tovább mondtam, azt hittem ezzel segíteni fogok.
Most nem nagyon járunk ki a bátyámékhoz, mert anya nem szereti a feleségének a családját. Együtt laknak egy nagy házban. Szeretném megoldani ezt a helyzetet valahogy, mert ez így mindenkinek tönkre teszi az életét. Nekem nagyon fontos a család, hogy együtt legyünk, a közös vasárnapi ebédek. Elvileg anyának is fontos, mégis mindig kitalál valamit, hogy ne kelljen ott lenni egy egy ilyen összejövetelnél.
A másik dolog, hogy több ember mondta, hogy vegyem fel a kapcsolatot az apukámmal. Egyre jobban érzem, hogy én is szeretném, készen állok rá, viszont anya szinte biztos biztos, hogy kitagadna a csalásból, ha ez megtörténne. Nem szívleli őt/őket, pont azért ami történt. A bátyám és a családja mondta, hogy ők mindenben mellettem állnak és segítenek amiben tudnak. Szerintetek ez így mennyire működne? Titokban megismerni az igazi apukám, aki talán segíteni is tudna. Köszönöm a válaszokat! :)
Most a nagymamádat hívod anyának, jól értem?
Szerintem te nem erőltetheted rá hogy jópofát vágjon olyasmihez ami neki nem tetszik. Ha te szívesen meglátogatnád a rokonaidat, menj egyedül.
Nekem zavaros!
Apád anyja, azaz a másik nagyanyád a szomszédotok?
Akkor apádnak könnyű lett volna veled kapcsolatot találnia, elég lett volna csak elmennie az anyjához.
A nagyanyádat hívod anyának és az igazi anyádról egy szót se írsz.
Őt pl. miért nem hiányolod?
Nem mintha bármelyikük is megérdemelné, csak furcsa, ahogy egyedül apádat keresnéd.
A bátyád ügyeibe meg ne avatkozz bele, ha igaza van "anyádnak" ha nincs, egyelőre ő az egyetlen biztos pont az életedben, ne okozz neki csalódást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!