Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár napja covidos vagyok....

Pár napja covidos vagyok. Komolyan, erre a nagy cirkusz?

Figyelt kérdés
11-én teszteltek pozitívan a párommal. Tegnapelőtt kezdtem el köhögni, most kicsit fáj a mellkasom. Ennyi a nagy történet. A páromon egyébként semmi tünet, pedig együtt lakunk. Tavaly februárban éreztem így utóljára, mikor tombolt az idén elnapolt influenza, valahogy akkor mégse kellett csődbe vinni ezernyi embert, tönkretenni ezernyi személyiséget, hogy felépülhessek. Valahogy textilt se kellett a pofámba ragasztani. Pánikkeltés nem volt. Értelmetlen korlátozás nem volt. Az emberek éltek, aki félt a járványtól, bezárkózott, ahogy az logikus lenne. Hisz ha valmitől félek, felkészülök, nem más életének árán ringatom magam abba a hazugságba, hogy védve vagyok. Régen aki nem félt, ment. Én nem féltem, mentem, és előfordult, hogy beteg lettem, túléltem, tovább éltem. Ahogy most is tenném, ha nem kaptuk volna parancsba, hogy az életből a covidmentességen kívül minden más életcélt ki kell iktatni, mert egy jókis mentális betegség a bezárástól, vagy egy jókis anyagi csőd, esetleg ellopott gyerekkorok, tönkrement életek nem ár, ha 2021-ben 3 napnyi köhögés megelőzéséről van szó. És itt állunk mi, mint ezernyi másik akár covidos, akár nem covidos férfi, nő, gyerek, én kicsit köhögve, párom makk tünetmentesen, a netpincér csöngetését várva, a tv-ből halálsugárként a fülbe fúródó Müller Ceci lélekszaggató hangja tásaságában, ami ontja a pánikot, a kilátastalanságérzetet, és beszámol róla, hogy már csak 1 hónap, de mégsem, mert a 2%-os halálozási arányon belül esettek 97%-a idős alapbeteg volt, akár az influenza áldozatainak nagy része, de ez mindegy, hisz az a 3%, vagyis kb 500 ember tavaly óta "brutálisan szörnyethalt". Csak azt nem értem, hogyha "hősiesen" más emberek életének tönkretételével nem is törődve mentik a menthető embereket, akkor a nagy szuperhősködés közben miért nem inkább a cigit tiltják be? Percenként hal meg annyi ember a dohanyzás miatt, mint az eddigi covid áldozatok együttvéve. (Bár lehet hogy az is covid, ki tudja...) És mi, vagyis egyes jól nevelt kismajmok még szigorítanának. Javaslom minden hasonló mentalitasú embernek, hogy falazza be magát egy fény és légmentesen zárható betonkockába, ott (talán) nem lesz covid. (Max 8 után) De minek is a sok rizsa, ha az egész monológom le tudtam volna tudni egy szónyi tömör sokatmondó és célratörően frappáns kérdéssel: Megéri?

2021. márc. 15. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
25%
Kerdezovel egyetertek.
2021. márc. 16. 01:31
 12/71 anonim ***** válasza:
22%

Egy vírusfertőzésnek egységes tünetei vannak mindenki számára. Például egy rúgás másképp esik egy gyereknek és másképp egy idősnek.

A koronavírus egy jolly-jóker betegség, mindenre azt fogják rá. Azért különbözik a lefolyása minden emberen. Egyfajta járvány nem tart 1 hónapnál tovább. És az emberek a fertőző betegségnek csak a lappangási ideje alatt fertőzhetnek tünetmentesen.

Egyértelmű hogy a tesztek félrevezetés tárgyai, mert olyan embereknél is pozitívat mutat akik egészségesek. Tehát a covidos lappangási időszaknak vélt állapotot nem követte később a megbetegedés. Vagyis hiába akarják mindenkire ráfogni, hogy tünetmentes beteg ilyen nem létezik.

Az hogy nem lehet eldönteni teljes mértékben, hogy ki fertőz, az azt jelenti, hogy a maszk betegít. Hisz a maszk, meg az oltás az egyetlen dolog, amivel megváltoztattuk a környezetünket. Azért bukkanhat fel véletlenszerűen a betegség, amit covidnak állítanak, mert mindenkire rákényszerítik ezeket a változásokat.

2021. márc. 16. 01:58
 13/71 anonim ***** válasza:
41%

Várd meg a 10. napot okoska, aztán írjál litániákat a covidról...

3 hét múlva még azt is megbánod, hogy megszólaltál.

2021. márc. 16. 02:52
 14/71 anonim ***** válasza:
64%
Szóval, 12, ha az egyik gyerekemen volt 10 pötty, a másiknak szegénynek meg a talpa is kiütéses volt, akkor a bárányhimlő nincs.
2021. márc. 16. 06:23
 15/71 anonim ***** válasza:
27%
KSH hivatalos adatokat nezzetek mar meg! NINCS tobb halott mint a korabbi evekben! Se itt, se mas orszagban. Innentol kezdve mirol beszelunk? A media ugy allit be mindent, ahogy akar. Remelem ez a sok agymosott a monitor elott is maszkban ul!
2021. márc. 16. 07:01
 16/71 anonim ***** válasza:
69%
Nem "erre" van a nagy cirkusz. Arra az ezer emberre, aki lélegeztetőn van tőle, arra van a nagy cirkusz. Arra a 13000 többlethalálozásra, ami 2020 utolsó negyedévében volt, arra van a nagy cirkusz.
2021. márc. 16. 07:11
 17/71 anonim ***** válasza:
51%

8!

Nincs túlsúlya! Sokat sportol, és jó kondiban van, talán van egy kis pocakja, de ezt semmiképp nem nevezném túlsúlynak.

2021. márc. 16. 07:57
 18/71 anonim ***** válasza:
71%

En meg szeptemberben voltam covidos, azota nem erzek szagokat, es az izerzekelesem se a regi. Tudtommal 5 érzékszervünk van, en abbol 2ot elveszitettem reszben/egeszben. Ful orr gegesz se tud vele mit kezdeni. Te nagyon okosnak tunsz, kerlek mondj ra megoldast!

Meg egy kis segitseget adok, hogy szemelyre szabott megoldast adj: 28 vagyok, tokeletes a sulyom, eletemben nem gyujtottam ra, nincs semmilyen alapbetegsegem.

2021. márc. 16. 08:17
 19/71 anonim ***** válasza:
59%
"imádom" az ilyen önző embereke, akik csak magukról tudnak beszélni, én megúsztam egy kis köhögéssel, páromnak nincs tünete innentől kezdve ránk nem veszélyes lehet mindent nyitni, mindenki más dö.göljön meg a mi anyagi jólétünk mindnek előtt. Kedves, drága hozzászóló! Nekem meg egy kollégám, aki szívasztmás, alig kapott levegőt hetekig és hányt, hasmenése volt a mentő vitte be. Ki így, ki úgy éli meg szervezettől függ és van aki 3 hétig hőemelkedéses volt és gyenge, és ismerek olyat is aki meg magas lázzal, nehéz légzéssel hetekig szenvedett tőle, az idősek meg , főleg ha krónikus betegek lélegeztetőre kerülnek, sokan onnan már nem kerülnek le csak holtan. Mit nem lehet ezen felfogni, meg azon, hogy a vírus mutálódik és újabb tüneteket produkál. Örülök, hogy ti is megúsztátok enyhe tünetekkel, meg szerinted csak influenza, de amúgy gőzöd sincs az egészről, de ne legyél már ennyire önző. Legyen még több halott, mert sokan már türelmetlenek és nyitni akarnak, akkor sem biztos hogy külföldi emberek megtelítik a hoteleket, szállókat, éttermeket, mert a vírus attól még terjed, hogy ti a gazdaságotokat akarjátok újra emelni. Mert szegény vállalkozók éhen halnak....
2021. márc. 16. 09:08
 20/71 anonim ***** válasza:
83%

Én ehhez az egészhez csak annyit fűznék hozzá, hogy édesapám nyugdíjazott kommandós volt, tehát egyáltalán nem elhízott volt, ki volt sportolva, semmilyen betegsége nem vol. 52 éves volt, elkapta a covidot. 1 hónapja minden nap kimegyek a sírjához.

Ne értsd kérlek félre, nagyon örülök, hogy jól vagytok, de amikor azt kezdik latolgatni, hogy az egész egy tömeghiszti és felfújt dolog, talán nem is létezik a vírus... Ezek szerint a semmiben halt meg az apám..?

2021. márc. 16. 10:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!