Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár napja covidos vagyok....

Pár napja covidos vagyok. Komolyan, erre a nagy cirkusz?

Figyelt kérdés
11-én teszteltek pozitívan a párommal. Tegnapelőtt kezdtem el köhögni, most kicsit fáj a mellkasom. Ennyi a nagy történet. A páromon egyébként semmi tünet, pedig együtt lakunk. Tavaly februárban éreztem így utóljára, mikor tombolt az idén elnapolt influenza, valahogy akkor mégse kellett csődbe vinni ezernyi embert, tönkretenni ezernyi személyiséget, hogy felépülhessek. Valahogy textilt se kellett a pofámba ragasztani. Pánikkeltés nem volt. Értelmetlen korlátozás nem volt. Az emberek éltek, aki félt a járványtól, bezárkózott, ahogy az logikus lenne. Hisz ha valmitől félek, felkészülök, nem más életének árán ringatom magam abba a hazugságba, hogy védve vagyok. Régen aki nem félt, ment. Én nem féltem, mentem, és előfordult, hogy beteg lettem, túléltem, tovább éltem. Ahogy most is tenném, ha nem kaptuk volna parancsba, hogy az életből a covidmentességen kívül minden más életcélt ki kell iktatni, mert egy jókis mentális betegség a bezárástól, vagy egy jókis anyagi csőd, esetleg ellopott gyerekkorok, tönkrement életek nem ár, ha 2021-ben 3 napnyi köhögés megelőzéséről van szó. És itt állunk mi, mint ezernyi másik akár covidos, akár nem covidos férfi, nő, gyerek, én kicsit köhögve, párom makk tünetmentesen, a netpincér csöngetését várva, a tv-ből halálsugárként a fülbe fúródó Müller Ceci lélekszaggató hangja tásaságában, ami ontja a pánikot, a kilátastalanságérzetet, és beszámol róla, hogy már csak 1 hónap, de mégsem, mert a 2%-os halálozási arányon belül esettek 97%-a idős alapbeteg volt, akár az influenza áldozatainak nagy része, de ez mindegy, hisz az a 3%, vagyis kb 500 ember tavaly óta "brutálisan szörnyethalt". Csak azt nem értem, hogyha "hősiesen" más emberek életének tönkretételével nem is törődve mentik a menthető embereket, akkor a nagy szuperhősködés közben miért nem inkább a cigit tiltják be? Percenként hal meg annyi ember a dohanyzás miatt, mint az eddigi covid áldozatok együttvéve. (Bár lehet hogy az is covid, ki tudja...) És mi, vagyis egyes jól nevelt kismajmok még szigorítanának. Javaslom minden hasonló mentalitasú embernek, hogy falazza be magát egy fény és légmentesen zárható betonkockába, ott (talán) nem lesz covid. (Max 8 után) De minek is a sok rizsa, ha az egész monológom le tudtam volna tudni egy szónyi tömör sokatmondó és célratörően frappáns kérdéssel: Megéri?

2021. márc. 15. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
15%
30! Nem a kocsma hiányzik b@szod, hanem mindenki és minden. A konditerem meg az étterem és a szórakozóhely, ahol összejöttünk megvitatni a heti gondokat meg a céges összejövetelek! Már egy éve semmi! Így hazavágtak minden kapcsolatot.
2021. márc. 16. 14:54
 32/71 anonim ***** válasza:
6%
32 te beszélsz? Félévente jártam eddig is haza! most lassan egy éve nem voltam otthon! Te papolsz az apádról? Akkor én mi a f@szomat szóljak? Mikos végre hazamennék jön ez a sz@rság. Ha megölöm magam azzal megoldok mindent. Ott leszek mindenhol meglátod! Én nem futamodok meg az öngyilkosságtól. Ha megteszem az lesz az első, hogy végre meglátogatom őket és elviszem az egész családot ebből a szutyokból! Szenved mindenki mióta messze a lakhelyemtől kellett munkába mennem országon belül, mert nem volt semmi álláslehetőség és most sincs lassan 5 éve. Nem ma kezdődött nálam ez a hülyeség, hanem lassan 5 éve! Eddig hazamehettem most meg megtiltják, mert megtiltják!
2021. márc. 16. 15:04
 33/71 anonim ***** válasza:
8%
32! Tudod milyen az, ha a nagyanyád hív és a nagypapád? Nem voltál soha magányos. Nem egy álmom van, hogy szólítanak viccen kívül, de nem tudok odamenni! Tudod milyen rossz? A magány ilyen álmokat okozott és a folytonos hazudozás. Az elmúlt félévem csak így zajlott. Ritkán vannak mostanában álmaim, de az utóbbiak nagyon szomorúak. Tudom, hogy mennem kell. Ez az egész sz@r azt érezteti velem, hogy itt az idő. Egy ilyen mocskos társadalomban én nem szeretnék élni. Anno sokszor összejöttem a barátokkal, elfelejtettem olyankor a honvágyat, együtt ettünk heti szinten. Most fogom a fotelban étkezek kurvára egyedül már hónapok óta és olyankor előidézek egy lassan 25 éves ebédet az ősökkel, ott volt még mindenki, én meg gondtalan gyermekként nem tudtam mi a magány. Nekem ezt hozta ki a COVID! Okkal szeretném megölni magam!
2021. márc. 16. 15:10
 34/71 anonim ***** válasza:
77%
34, te még hazamehetsz hozzá. Az enyém belehalt.
2021. márc. 16. 15:11
 35/71 anonim ***** válasza:
8%
Mellesleg most is sírok, ahogy ezeket a sorokat írom. Van egy néni, aki észrevette a szenvedésemet, csak ő látta meg mennyire szenvedek, annyi idős, mint a nagymamám lenne. Ahogy ránézek ő jut eszembe. Nem tudod mi a magány. Hiába a telefon. Nincs kihez forduljak ezekben az időkben, jobban belegondolva, ha nem lettek volna a haverok, akkor így éltem volna amióta elkerültem kényszerből otthonról. A barátok igen is kihúztak a szarból, de most nem. Nincsenek összejövetelek, ebédek ... elfáradtam!
2021. márc. 16. 15:15
 36/71 anonim ***** válasza:
44%
Rinyagép.
2021. márc. 16. 15:16
 37/71 anonim ***** válasza:
8%
36! Meddig? Amíg ott nem várnak a nagyszüleimmel? Lassan egy éve nem láthattam őket. Nem bírom tovább.
2021. márc. 16. 15:16
 38/71 anonim ***** válasza:
63%

Reméljük postcovid tünetei sem lesznek, mint pl szívizom gyulladás, trombózis ami elég gyakran alakul ki enyhe lefolyású covid fertőzés alatt is. :)

Üdv, egy kórházban dolgozó

2021. márc. 16. 15:40
 39/71 anonim ***** válasza:
30%
Te nem dolgozol kórházban internetes troll.
2021. márc. 16. 15:41
 40/71 anonim ***** válasza:
72%
Ó, legközelebb jobban megnézem a táblát amikor bemegyek dolgozni, köszi hogy szólsz! :)
2021. márc. 16. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!