Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár napja covidos vagyok....

Pár napja covidos vagyok. Komolyan, erre a nagy cirkusz?

Figyelt kérdés
11-én teszteltek pozitívan a párommal. Tegnapelőtt kezdtem el köhögni, most kicsit fáj a mellkasom. Ennyi a nagy történet. A páromon egyébként semmi tünet, pedig együtt lakunk. Tavaly februárban éreztem így utóljára, mikor tombolt az idén elnapolt influenza, valahogy akkor mégse kellett csődbe vinni ezernyi embert, tönkretenni ezernyi személyiséget, hogy felépülhessek. Valahogy textilt se kellett a pofámba ragasztani. Pánikkeltés nem volt. Értelmetlen korlátozás nem volt. Az emberek éltek, aki félt a járványtól, bezárkózott, ahogy az logikus lenne. Hisz ha valmitől félek, felkészülök, nem más életének árán ringatom magam abba a hazugságba, hogy védve vagyok. Régen aki nem félt, ment. Én nem féltem, mentem, és előfordult, hogy beteg lettem, túléltem, tovább éltem. Ahogy most is tenném, ha nem kaptuk volna parancsba, hogy az életből a covidmentességen kívül minden más életcélt ki kell iktatni, mert egy jókis mentális betegség a bezárástól, vagy egy jókis anyagi csőd, esetleg ellopott gyerekkorok, tönkrement életek nem ár, ha 2021-ben 3 napnyi köhögés megelőzéséről van szó. És itt állunk mi, mint ezernyi másik akár covidos, akár nem covidos férfi, nő, gyerek, én kicsit köhögve, párom makk tünetmentesen, a netpincér csöngetését várva, a tv-ből halálsugárként a fülbe fúródó Müller Ceci lélekszaggató hangja tásaságában, ami ontja a pánikot, a kilátastalanságérzetet, és beszámol róla, hogy már csak 1 hónap, de mégsem, mert a 2%-os halálozási arányon belül esettek 97%-a idős alapbeteg volt, akár az influenza áldozatainak nagy része, de ez mindegy, hisz az a 3%, vagyis kb 500 ember tavaly óta "brutálisan szörnyethalt". Csak azt nem értem, hogyha "hősiesen" más emberek életének tönkretételével nem is törődve mentik a menthető embereket, akkor a nagy szuperhősködés közben miért nem inkább a cigit tiltják be? Percenként hal meg annyi ember a dohanyzás miatt, mint az eddigi covid áldozatok együttvéve. (Bár lehet hogy az is covid, ki tudja...) És mi, vagyis egyes jól nevelt kismajmok még szigorítanának. Javaslom minden hasonló mentalitasú embernek, hogy falazza be magát egy fény és légmentesen zárható betonkockába, ott (talán) nem lesz covid. (Max 8 után) De minek is a sok rizsa, ha az egész monológom le tudtam volna tudni egy szónyi tömör sokatmondó és célratörően frappáns kérdéssel: Megéri?

2021. márc. 15. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
75%
45 Én azt nem értem miért nem mehet be a hozzátartozó konkrétan ápolni ha amúgy lehetne. Inkább mint full egész napra ápolás nélkül hagyni a beteget. Tényleg ilyenek hogy fázik, melege van, éhes, szomjas, meleget inna, be kell takarni, ki kell szellőztetni, masszírozni, mozgatni, wc re kell kísérni, ezt meg tudja tenni a hozzátartozó és sokszor ezen múlik hogy rosszabbodik vagy javul az állapot. A törődésen, persze a gyógyszerek és orvosi módszerek mellett. Ok most a covid miatt nem lehet, de a nem covidosoknak.
2021. márc. 16. 17:37
 52/71 anonim ***** válasza:
85%

Azbaj,hogy a covid előtt azért sokan megtehetjük mi is hogy bemegyünk a hozzátartozóhoz, és történetesen mi apoltuk értettük. Követtük e terhet a nővèrekről.

De sajnos nem lehet velük marad az éjszakára.

Pedig biztosan tudom ha ott lehettünk volna mellette, láttuk volna mi történik vele és egyből hivtunk.volna orvost

El se tudom képzelni,most min mehetnek keresztül azok a családok akik szét vannak választva. És nem mehetnek be látogatni.

A beteg ember olyan kiszolgáltatott, a beteg embernek szüksége van a családjára

2021. márc. 16. 17:41
 53/71 anonim ***** válasza:
75%

*Bementünk

*Levettük a terhet

2021. márc. 16. 17:42
 54/71 anonim ***** válasza:
74%
Egyrészt ki az a fszfej orvos vagy ápoló aki az 52-t leszavazza. Másrészt... Miért gyakorizgat hogy van erre ideje, nem épp hősi halált hal értünk a covid osztályon??
2021. márc. 16. 18:45
 55/71 anonim ***** válasza:
78%

Én részben egyet értek 52-vel, ápoló vagyok. Piszok sok terhet vett le rólunk, amikor bejöhettek a hozzátartozók és pl megetették, lemosdatták a beteget. Volt olyan beteg is, aki mellett egész nap maradt a saját házi gondozója, vagy akár extrém esetben éjszakára is bentmaradhattak vele.

Értem a látogatási tilalom lényegét is, eleinte talán jó volt arra, h kintről ne hurcolják be a covidot a hozzátartozók, de nehogy azt higyjétek, h minket nővéreket valaha is teszteltek volna (legalábbis engem és a környezetem nem) , pedig a 2. hullám óta dolgozom covidos betegekkel.

Én egyáltalán nem gondolom azt, h az ápolók hősi halált halnának, nem kell ironizálni, mi oltva vagyunk, kapunk védőfelszerelést, sok a munka, de az eddig is volt. Igen, szar a szkafander, de ez van, alkalmazkodunk a helyzethez és cserében mi úgymond védve vagyunk! Azokat sajnálom nagyon, akik nem tudtak bejutni a haldokló családtagjukat meglátogatni, borzalmas magányt érezhet a beteg és a hozzátartozóknak is nehéz ez! És tudom, h nagyon nehéz a betegek állapotáról is infót nyerni, el sem tudom képzelni, h én mennyire roppannék ebbe bele, ha az én családtagomról lenne szó!

Mindenkinek sok kitartást!!

2021. márc. 17. 00:38
 56/71 anonim ***** válasza:
79%

Olyan hihetetlen,hogy pont a kórházi dolgozókat nem tesztelik. :/

Én egy sima biotechnológiai cégnél dolgozok, de itt hetente kétszer tesztelik az embereket (pcr)

És már aznap ki is derül ha valaki covidos

2021. márc. 17. 07:37
 57/71 anonim ***** válasza:
86%
Köszönjük az egészségügyiseknek az erőn felőli munkájukat, kitartásukat, minden tiszteletem a TIÉTEK! Nem könnyű időszak ez. Ha valamilyen szinten védve vagytok és be vagytok oltva az jó! Vigyázzatok magatokra és családtagjaitokra Ti is!
2021. márc. 17. 08:04
 58/71 anonim ***** válasza:
53%

55, elég baj, ha ápolóként nem érted.

Aki nem gépes, önellátó, annak nem kell segítség (kivéve néhány extrém idős, esetleg más miatt leromlott állapotú beteget)

Gépeshez meg nem fogjuk odaengedni fürdetni.

ÉS tesztelnek bennünk hetente...

2021. márc. 17. 08:58
 59/71 anonim ***** válasza:
72%
Aki nem gépes és önellátó azt nem tartják kórházban! Eleve. Miről beszélsz? Azokat tartják benn akinek olyan tünetei vannak, hogy kórházi ellátásra szorul, és oda nem csak a gépesek kerülnek.
2021. márc. 17. 09:25
 60/71 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem gépes és önellátó azt nem tartják kórházban!

Tele van velük az osztály... rengeteg nem lélegeztetett beteg van kórházban. Kb 10% van csak gépen.

2021. márc. 17. 09:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!