Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pár napja covidos vagyok....

Pár napja covidos vagyok. Komolyan, erre a nagy cirkusz?

Figyelt kérdés
11-én teszteltek pozitívan a párommal. Tegnapelőtt kezdtem el köhögni, most kicsit fáj a mellkasom. Ennyi a nagy történet. A páromon egyébként semmi tünet, pedig együtt lakunk. Tavaly februárban éreztem így utóljára, mikor tombolt az idén elnapolt influenza, valahogy akkor mégse kellett csődbe vinni ezernyi embert, tönkretenni ezernyi személyiséget, hogy felépülhessek. Valahogy textilt se kellett a pofámba ragasztani. Pánikkeltés nem volt. Értelmetlen korlátozás nem volt. Az emberek éltek, aki félt a járványtól, bezárkózott, ahogy az logikus lenne. Hisz ha valmitől félek, felkészülök, nem más életének árán ringatom magam abba a hazugságba, hogy védve vagyok. Régen aki nem félt, ment. Én nem féltem, mentem, és előfordult, hogy beteg lettem, túléltem, tovább éltem. Ahogy most is tenném, ha nem kaptuk volna parancsba, hogy az életből a covidmentességen kívül minden más életcélt ki kell iktatni, mert egy jókis mentális betegség a bezárástól, vagy egy jókis anyagi csőd, esetleg ellopott gyerekkorok, tönkrement életek nem ár, ha 2021-ben 3 napnyi köhögés megelőzéséről van szó. És itt állunk mi, mint ezernyi másik akár covidos, akár nem covidos férfi, nő, gyerek, én kicsit köhögve, párom makk tünetmentesen, a netpincér csöngetését várva, a tv-ből halálsugárként a fülbe fúródó Müller Ceci lélekszaggató hangja tásaságában, ami ontja a pánikot, a kilátastalanságérzetet, és beszámol róla, hogy már csak 1 hónap, de mégsem, mert a 2%-os halálozási arányon belül esettek 97%-a idős alapbeteg volt, akár az influenza áldozatainak nagy része, de ez mindegy, hisz az a 3%, vagyis kb 500 ember tavaly óta "brutálisan szörnyethalt". Csak azt nem értem, hogyha "hősiesen" más emberek életének tönkretételével nem is törődve mentik a menthető embereket, akkor a nagy szuperhősködés közben miért nem inkább a cigit tiltják be? Percenként hal meg annyi ember a dohanyzás miatt, mint az eddigi covid áldozatok együttvéve. (Bár lehet hogy az is covid, ki tudja...) És mi, vagyis egyes jól nevelt kismajmok még szigorítanának. Javaslom minden hasonló mentalitasú embernek, hogy falazza be magát egy fény és légmentesen zárható betonkockába, ott (talán) nem lesz covid. (Max 8 után) De minek is a sok rizsa, ha az egész monológom le tudtam volna tudni egy szónyi tömör sokatmondó és célratörően frappáns kérdéssel: Megéri?

2021. márc. 15. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
36%
Ezt bármelyik nyomi állíthatja pl. én is mondhatom hogy KóRHáZbaN dolgozok ViroLÓgUsKént és jobban képben vagyok mint te.
2021. márc. 16. 15:43
 42/71 anonim ***** válasza:
79%
Jó, tegyük fel hogy kamuzom. Viszont olvass utána a postcovid szövődményeknek az után legyen ekkora arcod.
2021. márc. 16. 15:49
 43/71 anonim ***** válasza:
49%
Hol a bizonyítványod? Nem a szegénységi...
2021. márc. 16. 15:50
 44/71 anonim ***** válasza:
38%

Aki vergődik a maszkhordás,bezarások miatt,èkes pèldája a legtöbb hasonlóan vergődő/vírus tagadó egyèneknek.

Igen rohadt S. Z. A R most mindenkinek, csinálhagná a kormány jobban is az inzèzkedèseit

Támogatni a munka nélkülieket mert ők a legnagyobb áldozatok.

De aki tagadja a járvány lètezèsèt, mit vár?

Eddig is romokban volt az egészségügy. Azt ne mondjatok,hogy ha most ugyan így zajlana tovább az élet, minden rendben lenne! És lenne minden beteg embernek hely a kórházban?

Komolyan el tudjátok képzelni az életét most úgy,hogy mindenkit össze engedülnek mint ezelőtt, és nem lenne katasztrófa?

Ismètlem, eddig is nagy sz.arban volt az egészségügy

Nekem a nagymamám halt meg a kórházi hanyagság miatt, és akkor még csak nem is volt járvány. Egyszerűen a nővérek olyan sok betegre voltak beosutva,hogy így is több óra volt mire észre vették ha valaki meghalt az osztályokon. Az idős emberek hugyban,szarban voltak hagyva. Azt se veszik észre ha valaki kiszárad/kiszáradt. És be vannak mindig védve,mossák kezeiket. Ok sosem hibázthatnak.

Eltusuljak azt is ha rossz gyógyszert adnak be, bizonyítani nem lehet , pedig erre is van pèlda. Saját fulemmel hallottam. Azert hibáznak,mert le vannak terhelve piszkosul

Most mindenkinek egy kis áldozatot kell hozni,nem csak saját magunkért hanem a többi embertársaink felé?

Vagy komolyan legyen természetes szelekció?

Aki gyenge az haljon meg? Ennyi empátia lenne az emberek többségében?

Az helyzet hogy igen.

Levontam a következtetést egyedül.

2021. márc. 16. 17:14
 45/71 anonim ***** válasza:
44%

A kollègám most jött vissza dolgozni.

Covidos volt

10napig volt beteg és nem kívánja senkinek.

Aki azt állítja olyan mi T egy sima infuenza annak gratulálok.

Picit lapozza át a frissebb szakirodalmat a covid szővödmènyekről, oltásokról.

esetleg ajánlom még a gimnazista 11.12.osztalyoas biológia tananyagot. (Persze tudom sok ember úgy áll a természet tudományokhoz mint a világ leghaszontalabb tèmája)

Kicsit gondolja végig a vèdőoltások szerepèt az emberisèg törtènelme során

Ha ez nem volt elég, és elég hősnek érzik magukat, lógjanak be egy covid osztályra és szedjèk össze a vírust.

Utána vonuljanak el a lakosságtól, és gyógyulnak meg maguktól, gyógyszerek nélkül.

Ja igen tudom tudom, a vitaminok. Az mindenre jó , egyètek orrba szájba.

Nah most visszatérve a kollègámra, nincs kedvem leírni min ment keresztül,itt úgy se hinnè el a nagy erős fiatal vagy középkorú ember,aki sèrtehtetlen.

De annyit leírok,ugyan már lecsengett a fertőzés rajta, de ha ránèzel, azért átèrtèkelnèd te is a vírus "erejèt".

Annyira gyenge meg szegény, és esetleg nem tűnik, és még mindig köhècsel.

2021. márc. 16. 17:23
 46/71 anonim ***** válasza:
16%

Esetlennek tűnik*

B.u.zi autokorrekt.

Ba.sszameg

2021. márc. 16. 17:25
 47/71 anonim ***** válasza:
19%
Egy sima náthának is lehetnek durva szövődményei egyes embereknél. Hagyjuk már ezt a nagy halálos vírust. Ahány ismerősöm elkapta, egyikük sem került kórház közelébe sem. Nem ellenzem a bezárkózást, aki fél az tegye meg önként. A többieket ki lehet hagyni az egész ökörködésből.
2021. márc. 16. 17:27
 48/71 anonim ***** válasza:
71%

Okè, akkor én egyedül elzárkózom.

És szeretnék oltást, vagy abba is bele akarbak pof.ázni a vírus tagadó èlet erôs emberek?

Miért alázzák.meg azt aki beoltatja magát? Hm? Miért nem szállnak le azokról az emberekről,akik önként vállalják az oltást?

Miért kell falsh híreket, kamu össe esküvès elmèleteket gyártaniuk?

2021. márc. 16. 17:31
 49/71 anonim ***** válasza:
75%
Nem izgat senkit, hogy beoltatod magad. A beoltatlanok negatív diszkriminációját ellenzik.
2021. márc. 16. 17:35
 50/71 anonim ***** válasza:
32%
Pedig nagyobb arányban a beoltattokat szivatják.
2021. márc. 16. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!