Akik félnek az oltástól, utánanéztek annak, hogy hogyan, milyen technológiával készült?
Én is szkeptikus voltam egy rövid ideig, de azóta részletesen tanulmányoztam az oltások elméletét.
Hogy milyen fajta védőoltások vannak, milyen fajta mellékhatásaik lehetnek egyáltalán, és hogy a létező védőoltásokhoz képest hol állnak ezek az új korona elleniek.
A lényeg, hogy minden vírus elleni oltás úgy működik, hogy a vírus fehérjéjének egy darabját juttatja be a szervezetbe, különböző módokon. A legveszélyesebb mellékhatás az lehet, hogy ez a fehérje autoimmun betegséget indíthat be annál, aki megkapta, de ez ritka. Viszont, aki az oltástól beteg lesz, az az igazi vírustól is megkapta volna ugyanezt a betegséget, mivel ez a fehérje a vírusban is ott van, annak egy részlete. Márpedig, aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb elkapja a vírust. Hacsak nem zárkózik be még évekre.
Szóval ha a vírus vagy a vakcina közül kell választani, akkor inkább a vakcina, mert az kíméletesebb.
Nem mintha én lennék rád. Magasról teszek arra, hogy mit gondolsz. Te akartad, hogy vállaljam a véleményemet. Itt is leírtam már , hogy két opció van(ami ugye már választás):1. Nyájimmunitás, akár tetszik,akár nem . Arról én nem tehetek, hogy nem érted meg ennek szükségességét.
2. Vagy lehet az is, hogy csak az mehet ide-oda, aki oltott. Az különösebben nem érdekel , hogy egy vendéglátós mit szól ehhez. Gondolom te is az vagy, ha őket hoztad fel. Ha eddig nem értették meg a bezárás okát,akkor ez után sem fogják.
#75: "Néhány tudós ezt mondta, néhány azt. Most néhány tudós ezt mondja, néhány azt. Ön meg elhiszi, ami önnek tetszik."
Igen, de ha a tudósok 99%-a mondja ezt, 1%-a meg amazt, akkor már lehet valamire következtetni, nem?
Meg kell hallgatni az érveiket is, a tudósok sosem csak a levegőbe beszélnek. Előfordult már a történelemben, hogy az 1%-nak volt igaza, de ilyen esetben érvekkel és bizonyítékokkal mindig sikerült meggyőzni a maradék 99%-ot.
#79: "Mindenki hisz valamiben, csak valaki jobban megideologizája. Ezeket az embereket igyekszem kerülni. :)"
Ebből is látszik, ahogy fentebb is írta valaki, hogy súlyos hiányosságok vannak az oktatásban, főleg a természettudományok területén. A természettudományok általában kizárólagos igazságra törekednek, merthogy egy alma vagy lefelé esik vagy felfelé. A tudósok nem hisznek valamiben, hanem kísérletek, megfigyelések, matematikai levezetések, logikai érvelések segítségével alátámasztott állításokat tesznek. Azért harapnak, ha valaki nem hisz el nekik valamit, mert ők bizonyítékokat hoztak az állításukra, míg a másik fél nem hoz valódi ellenérveket, hanem szimpla hitkérdést csinál belőle.
Középiskolai oktatásban be kellene mutatni alapszinten a tudomány működését: hogyan fejlődik, mi a megfigyelés, mi a kísérlet, mi alapján teszünk állításokat, mi a bizonyíték és a cáfolat. Csak sajnos kevés a jó tanár, az iskolák eszközhiányosak és a tantervben is van kivetnivaló.
De a 94-es kommentre nem tudtál reagálni.
Jellemző.
#94: Dr. Gődény, Dr. Lenkei és társai nem a többség, és nem mellesleg semmilyen tudományos tevékenységet nem végeznek.
Ha szerinted a média összeesküdött az igazság ellen, akkor lehet közvetlenül tudományos cikkeket is tanulmányozni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!