Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akik félnek az oltástól,...

Akik félnek az oltástól, utánanéztek annak, hogy hogyan, milyen technológiával készült?

Figyelt kérdés

Én is szkeptikus voltam egy rövid ideig, de azóta részletesen tanulmányoztam az oltások elméletét.

Hogy milyen fajta védőoltások vannak, milyen fajta mellékhatásaik lehetnek egyáltalán, és hogy a létező védőoltásokhoz képest hol állnak ezek az új korona elleniek.

A lényeg, hogy minden vírus elleni oltás úgy működik, hogy a vírus fehérjéjének egy darabját juttatja be a szervezetbe, különböző módokon. A legveszélyesebb mellékhatás az lehet, hogy ez a fehérje autoimmun betegséget indíthat be annál, aki megkapta, de ez ritka. Viszont, aki az oltástól beteg lesz, az az igazi vírustól is megkapta volna ugyanezt a betegséget, mivel ez a fehérje a vírusban is ott van, annak egy részlete. Márpedig, aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb elkapja a vírust. Hacsak nem zárkózik be még évekre.

Szóval ha a vírus vagy a vakcina közül kell választani, akkor inkább a vakcina, mert az kíméletesebb.

2021. jan. 18. 23:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/203 A kérdező kommentje:

#60: Ha minden lehetőséget elutasítasz, akkor szerinted mégis mi a megoldás? Engedjük szabadjára az egészet? A krónikus beteg 60 éves munkatársat kényszerítsük rá, hogy járjon be dolgozni minden nap világjárvány idején, a maszk nélküli utasokkal tömött, fülledt BKV-buszokon, a maszkmentes irodába?

A 80+ éves emberek meg zárkózzanak be 3 évre a lakásukba? Hogy a fiatal, egészséges emberek hadd éljenek? Akik minimális önkorlátozásra sem hajlandók, mert ők most fiatalok és élni akarnak.

Egyébként én is fiatal vagyok, de ezt a hozzáállást bicskanyitogatónak tartom. Én is szoktam szórakozóhelyekre járni meg Volt fesztiválra, és nekem is nagyon hiányzik, hogy 10 hónapja nem voltam, de borzasztó felelőtlennek tartanám most részt venni.

Dél-Koreában nem volt szükség szigorú intézkedések bevezetésére, mégsem szabadult el a járvány. Mert ott az emberek korlátozások nélkül is ésszerűen védekeznek és védenek másokat. Ott például egy sima influenzajárvány idején is maszkot viselnek a metróban, mert nem szeretnének kiesni a munkából és táppénzre kerülni. Valahol ez lenne az normális hozzáállás.

2021. jan. 21. 17:12
 62/203 A kérdező kommentje:

Ja és ennyit arról, hogy fiataloknál ez csak egy influenza:

[link]

A valóság az, hogy teljesen kiszámíthatatlan ez a vírus. 90 % megússza könnyedén, de 10 % megszenvedi, még az egészséges fiatalok között is.

2021. jan. 21. 17:14
 63/203 A kérdező kommentje:
És persze mindenki azt hiszi, hogy ő a 90%-ban lenne, pedig erre semmi garancia.
2021. jan. 21. 17:16
 64/203 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező: mindenki a saját életéért vállalja a felelősséget.
2021. jan. 21. 22:03
 65/203 anonim ***** válasza:
19%
Te amúgy kinek képzeled magad kérdező? Nekem nem kell az oltás! Világos?
2021. jan. 21. 23:24
 66/203 A kérdező kommentje:

#64: Ezt melyik hozzászólásomra írtad válaszként? Úgy érted, hogy neked nincs közöd a veszélyeztetett emberek egészségéhez? Vagy úgy, hogy ha elkapod, és megszenveded, azt vállalod, saját felelősségre? Szerintem ez utóbbit senki sem vitatja el tőled, ha közben nem fertőzöl meg másokat, akik nem szeretnének megfertőződni. Mert az jelenleg nem magánügy a hatóságok szerint, velük lehet vitatkozni erről.

#65: Én akarom ráderőltetni az oltást? Nem velem van vitád szerintem. Se a vírust, se a járványt nem én találtam ki, és nem én akarok oltási igazolványokat bevezetni.

Jelenleg az van az egész világon, hogy felelős tudósok, járványügyi szakemberek próbálják az embereket meggyőzni arról, hogy oltassák be magukat. Én nem vagyok járványügyi szakember, csak meghallgatom, amiket mondanak. A hatóságok hajlamosak túllőni a célon, ezért kell a tudósokat meghallgatni. Mint pl. a pécsi virológusok, akik értelmesen, tárgyilagosan elmagyaráznak mindent, válaszolnak a kérdésekre.

Megértem, hogy sok a kétely, a kormány össze-vissza beszél, titkolózik, a Müller Cilivel az élén (aki nem járványszakértő, nem őt kell hallgatni!), de próbáljunk már meg ezek mögé látni. Olvassunk nemzetközi híreket is, angolul vagy németül, ne csak a kaotikus magyar médiából tájékozódjunk. És ne kormányellenes dac alapján döntsünk, a magyar kormány mellékszereplő ebben az egész történetben.

2021. jan. 22. 02:43
 67/203 A kérdező kommentje:

A vírus esetén milliónyi bizonyíték van rá, hogy hosszútávú szövődményeket tud okozni. Pont olyanokat, amitől a vakcina esetén félnek. A vakcinák esetén pedig még egyetlen bizonyíték sincs ilyesmire. Mégis az oltástól jobban félnek az emberek.

Idős rokonunk is fél beadatni, merthogy neki tucatnyi betegsége van. De a vírust azt jó ötlet elkapni tucatnyi betegséggel? Attól bezzeg nem fél annyira. És nem lehet erről meggyőzni. Fordítva ülnek az emberek a lovon, nem hisznek el semmit a szakembereknek.

De nem fogok erről vitatkozni többet, mert már eléggé fárasztó. Inkább tessék tájékozódni mindenkinek:

[link]

2021. jan. 22. 02:59
 68/203 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező. Magaddal vitatkozol, ezt a szobádban a négy fal között is megteheted. Hasonlóan azokhoz, akik nem szeretnének megfertözödni. Becs szó, hogy nem megyek át hozzátok.
2021. jan. 22. 07:52
 69/203 anonim ***** válasza:
35%
Te ebben hiszel, más meg másban. Sem jobb ember, sem okosabb nem vagy másoknál.
2021. jan. 22. 08:10
 70/203 anonim ***** válasza:
61%
69: A tudomány nem hit kérdése. Ti csak egyszerűen hülyék vagytok
2021. jan. 22. 09:15
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!