Nem bírom tovább ezt, mi tévő legyek?
Muszáj leírnom a problémámat,mert megőrülök.Aztán lehet leszólni nyugodtan,már az sem érdekel.
3 éve nincs munkám.
3 éve nincs a TB-m fizetve.
A férjem dolgozik egyedül,mert nagyon elhíztam mióta nem dolgozok,és nem tudok felvenni semmi ruhát,arra pedig nincs pénzünk hogy újakat vegyünk.Fogyókúrázok keményen,nem adom fel,már csak 10 kiló van hátra és az összes ruhám újra jó lesz,megyek munkát keresni.
Fogorvoshoz kellene mennem,többszörös húzásra,az egyik fogam hónapok óta fáj kisebb nagyobb kihagyásokkal,állandóan antibiotikumot szedek,meg fájdalomcsillapítót,de már nem akarnak hatni.
Nem bírom már elviselni hogy fáj,de a körzeti fogorvoshoz nem mehetek el,mert kiderül a TB tartozásom,és még a kezelés árát is kiszámláznák.
Altatásban kellene kiműteni a foggyökereimet és egy bölcsességfogat,mert ébren remegni kezdek,hányni az ilyen dolgoktól.
Utoljára kb 8 évesen próbáltak megszúrni,2-en nem bírtak lefogni.
Erre a pénzt januárban tudnánk megszerezni,de attól félek nem fogom addig kibírni.
A szüleimtől nincs pofám kölcsönkérni.
Szivem szerint megvárnám hogy januárba hátha felvesznek valahova,és akkor abból kifizetem a műtétet,de az ünnepeket sem akarom fogfájással tölteni.
Tudom,nevetséges vagyok és szánalmas,de légyszi ne bántsatok,így is van elég bajom.
Ha elmész a körzeti fogorvoshoz, akkor ő kihúzza neked ingyen (persze elaltatni nem fog) és fog szólni neked, hogy nincs rendben a Tb-d. Ettől függetlenül köteles ellátni és ugyanúgy nem kell fizetned, mintha lenne TB-d.
Ha elmész a munkaügyi központba, akkor mostantól rendezve lesz a TB-d egy ideig és őket nem érdekli, hogy mi volt eddig.
Az eddigi TB tartozásodat mindenképpen ki kellene fizetni, akár mész orvoshoz, akár nem, akár mész a Munkaügyi központba, akár nem. Ez a NAV-hoz tartozik. Menj be és próbálj meg részletfizetést kérni. Ha nem rendezed, akkor elévülési időn belül (elméletileg 5 év, gyakorlatilag kicsit több, mert érdekesen számítják) bármikor ellenőrizhetnek és akkor bírsággal és késedelmi pótlékkal együtt kell kifizetned.
Az a legfontosabb, hogy a körzeti fogorvoshoz nyugodtan elmehetsz attól, hogy nincs TB-d, el kell hogy lásson.
*Az a legfontosabb, hogy a körzeti fogorvoshoz nyugodtan elmehetsz attól, hogy nincs TB-d, el kell hogy lásson.
Nem mehet, mert feljelentik azonnal.
1 héttel ezelöttig még igy volt, és szólt a körzeti.
Ennyit az ingyenes ellátásról.
Olyan tanácsot adj legközelebb, ami jó, és használható.
A munkanélküli központban sem fizetik aTB-jét, ha munkanélküliként van regisztrálva és már nem jár a munkanélküli segély.
Köszönöm hogy ennyien írtatok,olyan jól esik,rosszabbra számítottam.
Nagyon azon vagyok,hogy újra munkába álljak,és mindent rendezzek magam körül,nagyon sokkal tartozom a szüleimnek és a férjemnek is,és nem pont az anyagi részére gondolok,természetesen mindent mindenkinek meg fogok hálálni.
Tudom hogy későn kaptam észbe,de legalább már rajta vagyok a jó úton.
Ha mégsem sikerül pénzt szerezni az altatáshoz,hogyan húzhatnám ki ezzel a foggal januárig?
Nem megy már ez az antibiotikum dolog,mert előbb utóbb nem fogják felírni,a másik meg hogy tönkre fogom tenni a gyomromat a sok gyógyszerrel.
Valószínű hogy gyökérgyulladás,vagy csonthártyagyulladás,nem tudom pontosan.
Mit szedjek,vagy mit tegyek rá hogy ne fájjon? :(
Na,látom áttették a kérdésem ebbe a kategóriába.
Köszönöm a javaslatot,éppen azt szedek,Dalacint és Cataflamot.
Tegnap este megint iszonyúan hasogatott a felső állkapcsom az egyik oldalt,a fülem felé,vettem be fájdalomcsillapítót és elmúlt.Most váltok ki Apranaxot,a Dalacinból még pár szem van.
Most egész jól érzem magam,nem fáj.Majd este...
De beszélni fogok anyummal,tegnap este eldöntöttem,hogy ha s.o.s.-be mennem kell,tudnak-e segíteni.
Köszönöm szépen a tanácsokat,aranyosak vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!