Nem bírom tovább ezt, mi tévő legyek?
Muszáj leírnom a problémámat,mert megőrülök.Aztán lehet leszólni nyugodtan,már az sem érdekel.
3 éve nincs munkám.
3 éve nincs a TB-m fizetve.
A férjem dolgozik egyedül,mert nagyon elhíztam mióta nem dolgozok,és nem tudok felvenni semmi ruhát,arra pedig nincs pénzünk hogy újakat vegyünk.Fogyókúrázok keményen,nem adom fel,már csak 10 kiló van hátra és az összes ruhám újra jó lesz,megyek munkát keresni.
Fogorvoshoz kellene mennem,többszörös húzásra,az egyik fogam hónapok óta fáj kisebb nagyobb kihagyásokkal,állandóan antibiotikumot szedek,meg fájdalomcsillapítót,de már nem akarnak hatni.
Nem bírom már elviselni hogy fáj,de a körzeti fogorvoshoz nem mehetek el,mert kiderül a TB tartozásom,és még a kezelés árát is kiszámláznák.
Altatásban kellene kiműteni a foggyökereimet és egy bölcsességfogat,mert ébren remegni kezdek,hányni az ilyen dolgoktól.
Utoljára kb 8 évesen próbáltak megszúrni,2-en nem bírtak lefogni.
Erre a pénzt januárban tudnánk megszerezni,de attól félek nem fogom addig kibírni.
A szüleimtől nincs pofám kölcsönkérni.
Szivem szerint megvárnám hogy januárba hátha felvesznek valahova,és akkor abból kifizetem a műtétet,de az ünnepeket sem akarom fogfájással tölteni.
Tudom,nevetséges vagyok és szánalmas,de légyszi ne bántsatok,így is van elég bajom.
Szerintem nem kell fizetni a húzásért,bár én évekkel ezelőtt voltam a körzeti fogdokinál,de nem mindenért kellett fizetni
De ha altatást szeretnél akkor persze fizetni kell,kérj kölcsön,ne szenvedj,megadod.
Menj be a Hivatalba és próbálj meg kérni méltányossági tb-t!
Turiban szuper ruhák vannak olykor,majdnem újak, és van köztük sok új is.
Tényleg nehéz a helyzeted, és már azzal elrontottad, hogy nem fizettétek a TB-t.
Nem tudom miért vagy ennyire büszke, hiszen ilyen helyzetben muszaj lenne ezt félretenni és anyukádéktól pénzt kérni, mert az egészséged forog kockán. Szóval azt tanácsolom menj haza és meséld ezt el, hátha sikerrel jársz.
És még egyszer, a helyzeted nem engedi meg az efféle kényességet, munkád nincs, nem is vagy rá alkalmas, a férjed pénzéből élsz, úgyhogy ne hord fent az orrod. Később bizonyíthatsz, hogy életrevaló vagy, de most intézd el a foghúzásaidat.
Menj be a helyi önkormányzathoz és lehet igényelni, hogy fizessék a tb-det. Vannak feltételei és van egy nyomtatvány, amit ki kell tölteni de lehet, hogy ez egy jó megoldás lenne. Én is akartam igényelni de csak a papírig jutottam el mert megoldódtak a dolgaim szóval nem tudom, mi a feltétele de mindenképp menj be.
Mellesleg igényelhetsz aktív korúak ellátását az után is jár tb. csak ott egy évben egyszer elküldenek közmunkára erre számíts.
Igen,biztosan adnának,de olyan kellemetlen,mert mióta nincs munkám rengeteget segítenek.
Mondták a munkaügyiben,hogy menjek be az önkormányzathoz a tb miatt,de akkor kifizettetik visszamenőleg is.
A férjem januárban tudna hitelt felvenni a cégtől,de attól tartok addigra nagyon eldurvul a fogam :(
Bárcsak kibírnám addig,vagy lenne rá módszer,hogy csak addig ne fájjon,én már tényleg mindent megteszek,kalóriát számolok,koplalok,mikor éppen mire van pénz,csak hogy lefogyjak és tudjak menni dolgozni :(
Igen,alkalmakkor nagyobb összegekkel,és havi 20-30 000 forinttal,mikor hogy,különben nem tudnánk megélni.Albérletben lakunk,és a férjem is csak tartozásokat hozott magával a családjából.
Igazából az a probléma,hogy anyum férje csak a mostohaapám,és igazából neki van sok pénze,ezért szégyellek kérni,nem érzem hogy jogom lenne hozzá.
De azt hiszem muszáj leszek,mert nem bírom tovább a fájdalmat,sokszor sírva alszom el,emiatt is,meg minden miatt,hogy egy dolgozó,vidám,önmagával elégedett lányból egy ekkora nyomorult semmirevaló lett belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!