Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit csináljak? 14 vagyok,3...

Mit csináljak? 14 vagyok,3 napja vagyok a nagyszüleimnél, és azóta minden este bepisiltem. Nem akarom hogy pelenkázzanak.

Figyelt kérdés

a szüleim válnak, és anyámék úgy látták jónak hogy amig ezek a dolgok nem zajlanak le, ez a sok dolog, házeladás stb, én legyek a nagyszüleimnél. viszont a baj az, hogy nem tudom miért, de 3 napja vagyok itt, és minden éjszaka valamiért bepisiltem:( nem tudom miért van ez, sosem volt velem még ilyen, viszont ma a nagymamám, lement a patikába és vett egy csomag pelenkát, és azt akarja hogy most este felvegyem, sőt még "segitséget" is akarna ebbe nyujtani, ami plusz megalázás lenne. Én komolyan mondom, inkább kimosom az ágyat, kimosom minden nap, sőt még a pénzemből veszek egy új lepedőt is, csak ne kelljen felvennem ezt a dolgot:"( mit a fenét tegyek??? könyörgöm segitsetek!!!

14/f

2011. ápr. 8. 18:35
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

Teljesen biztos vagyok benne, hogy lelki eredetű. Beszélj a szüleiddel,és mondd meg nekik, hogy nem gondolták jól, nem jobb így a nagyszüleidnél neked, és rosszul érzed magad, hogy semmit nem tudsz, emiatt még inkább szorongsz és íme az eredmény (legalábbis nekem úgy tűnik, ez lehet a gond). Nem vagy már kisgyerek, és van beleszólásod a dolgokba, a gyermekelhelyezés kapcsán is figyelembe fogják venni a véleményedet. Ha őszintén elmondod ezt nekik, akkor biztos meg fogják érteni. Ha nem, akkor fogod a TAJ kártyádat, elmész a háziorvosodhoz, és beszélsz vele is, hátha tud valami okosat.

Nagymamádéknak meg mondd meg, hogy ébresszenek fel éjjel, vagy állítsd be csörgőre a mobiilod, menj ki éjjel is pisilni egyszer, meg lefekvés előtt ne igyál, menj el vécére.

És ne aggódj, nem lesz semmi baj.

2011. ápr. 8. 22:15
 32/60 anonim ***** válasza:

férfiként viselkedés az, hogy nem engeded magadat bepelenkázni

nem vagy már csecsemő

este ne igyál

lefekvls előtt pisilj

éjjel vmikorra állutsd be a telefonodon az ébresztést és menj ki pisilni

hétfőn meg menj le a körzeti orvosodhoz

ha már elmúltál 14

és nézd meg a lepedőd, hogy tényleg pisi e

2011. ápr. 8. 22:33
 33/60 anonim ***** válasza:
Egyébként egyértelmüen lelki eredetü, azért mert trauma ért.
2011. ápr. 8. 22:39
 34/60 anonim ***** válasza:

Hali!

Bevallom őszintén, mielőtt elkezdtem írni a hozzászólásomat, nem olvastam át a többiek hszsait, csak a te kommentjeidet, amikből most vmennyit kiemelek, hogy rávilágítsak néhány fontos dologra. Ezek alapján alakítottam ki saját véleményemet erről az egész kialakult helyzetről, amelyeket az alább kiemelt kommentjeid után részletezek.

Idézlek...

~========~========~========~========~========~

1.) "Félek hogy már megint veszekedés lesz:("

[>> 18:45]

2.) "Nem tud lefogni, de lehet hogy pofon fog utni, ... sosem vertek, de ... a nagyszüleim azok képesek rá, és nem akarom..."

[>> 18:51]

3.) "ők nem fognak engemet szeretgetni, pedig komolyan jólesne, annyira szar lesz most minden:( házból lakásba, és azt sem tudom hova kerülök:(("

[>> 19:01]

4.) "apám nagyon azon van hogy vele mennyek, meg anyám is, de apám erősebb anyagilag, de én nem akarok vele menni, akkor már anyámmal, de erre csak azt kapom hogy egy gyerek vagyok. télnyeg kivagyok már."

[>> 19:06]

5.) "és annyira kis szarnak érzem magamat. főleg igy estefelé, hihetetlenül rossz a kedvem. de ők csak mindig a tv-t nézik, nevetnek, jólérzik magukat, és morognak rám. nem én akartam idejönni. haza akarok menni:( "

[>> 19:11]

6.) "de már elegem van. komolyan ha lenne egy másik normnális család, és akarnának engem odamennék inkább. ez annyira szar."

[>> 19:29]

7.) "ENGEMET HOGY A FRANCBA SZERETNE MÁR IGY????? nem szeret:("

[>> 19:41]

8.) "Nem akarom hogy pelenkázzanak."

[>> KÉRDÉS CÍME]

"de én nagyon nem akarom felvenni."

[>> ma 18:45]

Nem tud lefogni, de lehet hogy pofon fog utni, ha nem veszem fel és bepisilek este:S engemet a szüleim sosem vertek, de azt tudom hogy a nagyszüleim azok képesek rá, és nem akarom...

[>> ma 18:51]

"ha meg behozzák széttépem,"

[>> ma 19:41]

Azért számoztam be állításaidat, hogy könnyebben megértsd, amit megosztanék veled. A kommentjeidet a lelked (tudatalattid) mondatja veled, az a részed, amelyik most rettenetesen szenved, és amely így próblája levezetni a felgyülemlett feszültséget. Én az alábbiakat olvastam ki a lelkedből. Szeretném, ha visszaolvasnád magad így Pajtás, és megerősítenéd a segélykiáltásod háttérüzenetét, ha úgy érzed, megértettem a mondanivalódat! Oké?:

(1. 2. 3.)

_ FÉLEK!!! FRUSZTRÁLT VAGYOK, ÉS RETTEGEK!!! KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE!!! KI VAGYOK BORULVA, MERT TEHETETLENNEK ÉRZEM MAGAM!!!

(2. 8.)

_ SZENVEDEK, MERT MINDENKI CSAK KÍNOZ!! FOLYTON ERŐSZAKOSKODIK VELEM MINDENKÍÍÍ!!!

(3. 4. 5. 7.)

_ KILÁTÁSTALAN AZ ÉLETEM, MINDEN ZAVAROS, EMIATT RETTEGEK!!! ENGEM SENKI SEM SZERET!!!

(4. 5. 6. 7.)

_ A SZÜLEIM TELJESEN TÖNKRETETTEK! ELVETTÉK A BOLDOGSÁGOMAT, A LELKI NYUGALMAMAT!!! AZ ÖNBIZALMAM NULLA! DEPRESSZIÓS VAGYOK, SZENVEDEK ÉS SÍRNI AKAROK, DE ÚGYSEM HALLGAT MEG SENKI!!! ;"-(

(3. 4. 5. 6. 7. 8.)

_ TELJESEN EL VAGYOK KESEREDVE!

(8.)

_ ÉS RÁADÁSUL NINCS ELÉG BAJOM, MÉG EZZEL A PELENKÁVAL IS MEG AKARNAK ALÁZNI, NEM ELÉG, HOGY LEPASSZOLTAK A NAGYIÉKHOZ, AKIK UGYANÚGY KEGYETLENÜL BÁNNAK VELEM!!! X"O

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Szerintem ezt akarod tudatni velünk, és a félelmeidet a leked úgy vezeti le, hogy rosszat álmodsz, amire vagy emlékszel, vagy nem, de az álmodban ez az egész rettegés, amit napközben is érzel, lecsapódik, és ledermedsz. Miközben a szervezeted a rettegészre koncentrál, az agyi szabályozás kiesik nálad, emiatt pisilsz be, mert a félelemeid miatt képtelen vagy szabályozni a pisilést. Rossz hír, hogy ez nem fog megszűnni, úgyhogy a [19:04]-es hozzászóló a véleményem szerint abszolút fején találta a szöget. Ő ezt írta:

"--- Pszichésen pisilsz be. A lelki gondjaid miatt. Valami enyhe nyugtatót kellene szedned, vagy nyugtató teát kellene innod. Mindenféleképpen pszichológusra van szükséged."

[19:04]

Sztem ez a kijelentés fedi a legjobban a valóságot. nem vagyok pszichológus, de már láttam gyereket élőben közvetlen környezetemben, aki annyira rettegett egy fenyegetéstől, -- ott állt mellettem, -- hogy nemcsak remegett, hanem csöpögött le a farmerja szárain a vizelete és az az egyébként vastag anyag teljesen átázott. De én is tudom, milyen félni. Ekkor az ember sírni sem tud, csak remeg, le van fagyva. Ilyenkor minden külső körülmény megszűnik, premier plánban látszik a félelem, önmagad előtt. Nem tudsz mit csinálni. Tehetetlenné válsz.

Nagyon gyakori példa, hogy a gyerek már annyira retteg, hogy inkább elszökik otthonról, vagy a kényszertartózkodási helyéről és keres magának egy olyan helyet, ahol megnyugod6, lehiggad6, nemegyszer rossz társaságba keveredik, elkezd cigizni, piálni, drogozni. én komolyan félek ettől, hogy ennek a veszélynek TE IS KI VAGY TÉVE, Pajtás! (8-[

Hadd kérdezzem meg...

_ Egyke vagy? Nincs tesód? Unokatesód?

_ Vannak barátaid, akikben bízol annyira, hogy hozzájuk fordul6nál, vagy akinél le7nél? Esetleg osztályfőnököd, vagy a sulid igazgatója? Tudod a telószámukat? Ha igen, vissza tudnának hívni?

_ Van olyan barátod vagy osztálytársad, akiről tudod, hogy vmelyik szüleje orvos, vagy pszichológus, esetleg az egészségügyben dolgozik?

_ Nézd el nekem a kérdést, de segíteni szeretnék, ahogy a többiek is,... Hovávalósi vagy?

_ Ahol élsz, ott nincs a közelben kollégium vagy diákotthon?

_ A suliban van iskolapszichológus vagy ifjúságvédelmi felelős? Van akivel beszél7nél erről a problémáidról, ÉS AKINEK KIBESZÉLHETNÉD (verbálisan) A FÉLELMEIDET???

_ Te most jelenleg az anyai vagy az apai nagyszüleidnél vagy elhelyezve? A másik ági nagyszüleid élnek még, esetleg ők is a közeletekben laknak?

S:-o Légyszi, MINDEN KÉRDÉSRE ANNYIRA PONTOSAN VÁLASZOLJ, AMENNYIRE CSAK TUDSZ! A TE ÉRDEKEDBEN! S:-o

NE SZÓLJ SEMELYIK SZÜLŐDNEK ÉS NAGYSZÜLŐDNEK SEMMIRŐL, MERT MINT OLVASSUK, NEM HALLGATNAK MEG! ˙ S:-O

Első dolog: ÉSZHEZ KELL TÉRÍTENI A KÉT MEGHIBBANT SZÜLŐDET! ő ezek szerint a szépszóból nem értenek, akkor neked kell más nyelven megszólítanod őket, ebben próbálnék első körben tájékozódni!

Ha uis már majd végre felfogják, mekkora idióták, uátna már majd fognak tudni odafigyelni arra is, hogy veled szemben mekkora kínzást követnek el. De sajna az ossstoba szülők (akinek nem inge, ne vegye magára) hajlamos igenis elbagatellizálni a gyerek problémáját. >:-\ (Ezt onnan is tudom, hogy féléve nyitott itt egy topikot egy 12 éves fiú, akinek le volt tapadva a fitymája, és -- egy másik GyK-s ismerőst éppen emiatt kellett körülmetélni, mert folyton begyulladt neki a figyelmetlenség okán a folyton visszaragadó fityma, és a kamilla sem segített rajta sokat, -- addig, amíg a gyerek maga nem tett vmi rendkívülit, a család többi tagja nem is foglalkozott az ő problémájával, csak legyintett rá. Utána azonban rohantak azonnal az urológushoz, és a gyereknek végre megoldódott a problémája is! Az heppiend lett! De ehhez a srácnak össze kellett szednie magát!)

S:-o Pajtás! Nyugodj meg!

Most erősnek kell lenned, és össze kell szedned magad, mert most egy kemény időszak következik az életedben, és neked kell kezedbe venned a sorsodat, azért, hogy később már ne kelljen félned, és nyugodt lehess! Próbálj meg nem félni a szüleidtől, és a nagyszüleidtől, viszont neked kell lépned a saját érdekedben! Tudom, hogy megalázottnak érzed magad a pelenka miatt, de ez az éjjeli bepisilés vszleg most még nem fog elmúlni, mert a lelked nem úgy működik, mint az akaratod! Idő kell neki, míg helyrejön és a szorongásokkal elmúlnak a bepisilések is. Addig pedig tényleg pisild ki magad lefekvés előtt, ez azonban nem felfázás, mert akkor csípne is a húgycsöved, miközben pisilsz. Azonban, ha azt úgy jobbnak látod, akkor viselj zoknit éjszaka nyugodtan. Még egy hülye ötlet esetleg, de vágj két lyukat egy tiszta reklámszatyor aljára, majd bújj bele, rá vegyél egy feszülős boxert. A nemi szerveidet és az altestedet, fenekedet kend be testápolóval, mert a vizelet sós, azért is csípi a bőrét a babának. Vagy nemtom, lenne-e értelme, de még az óvszert tudnám elképzelni megoldásképpen, ha a fütyid mérete már elkezdett nőni. Ha nem, akkor hagyjuk. /:-T

Te viszont NYUGODJ MEG, Pajtás!

LÉGY ERŐS, és NE FÉLJ! Segítünk! :-)

FEL A FEJJEL, és KITARTÁS!!! (;-)

Üdv: EE

2011. ápr. 9. 04:37
 35/60 A kérdező kommentje:
reggelt. nos, én végeztem itt, én nem maradok tovább ebben a diliházban. nem érdekel a véleményük, meg a szüleimé sem. amit tegnap este csináltak azt soha nem fogom megbocsájtani nekik. elvették a gépemet, a telefonomat, bezártak a szobába, ráadásul a nagyanyám meg is akart ütni, de elhajoltam. ennyi. van egy netes ismerősöm aki vidéken lakik. elmondtam mi van, rendes, 23 éves, és van egy kis lakása. oda fogok lemenni. megveszem a vonatjegyet, feltöltöm a telefonomat, és szólok este a szüleimnek. köszi a válaszokat, de én mentem. sziasztok.
2011. ápr. 9. 07:21
 36/60 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Nyugodj meg, és mesélj! Mi volt az éjszaka? :-o

Bepisiltél? Sikerült megúsznod a pelenkát, vagy ráderőszakolták? ((:-o

Azért az internetes ismerősökkel így elsőre érdemes vigyázni, mert nem mindenki rendes, aki annak látszik. Csak akkor menj pont hozzá, ha tényleg annyira megbízol benne, bár bevallom őszintén ez így egy kissé aggályos így. Ennél azért logikusabb megoldásra gondoltam, mert így hiába szöksz el, ha a rendőrökkel a szüleid pl. visszahozat6nak. Így mindenki rosszul járna... rólad meg aztán nem is beszélve... do.Ob

_ De ha vidékre mész, hogy jársz majd suliba??? dO.ob

_ Találkoztál te már egyáltalán ezzel a netes ismerősöddel? Vagy csak neteztetek, de személyes találkozóra eddig még nem került sor? S:-s

Délig/13 óráig még ma így szombaton nyitva vannak a gyógyászati segédeszközboltok. Ha van rá pénzed, érdemes beszerezned ott a gumilepedőt, igaz, sztem kissé drága. Íme:

>> [link]

˙ Ennél azért olcsóbb a PVC-lepedő ill. az átlátszó fólia, Csak nem olyan vastag.

>> [link]

˙ Én is ilyet használok a felfekvőmön, amelyeken a pácienseim fekszenek. Azonban vigyázni kell vele, mert ha kosz, filctoll, tinta éri, az anyaga írtó könnyen elszíneződhet!!! Viszont olcsóbb, és vékonyabb is, de uúgy vízhatlan, mint a gumilepedő.

Mielőtt még elmennél, gondold át, VALÓBAN JÓ DÖNTÉST HOZOL-E, HA VIDÉKRE MENEKÜLSZ LE A NETES ISMERŐSÖDHÖZ?? (Mi nem ismerjük őt, remélem te ismered annyira, és találkoztál már vele, hogy megbizonyosodj róla, teljesen megbíz6sz-e benne!?) :-o

Azért a [04:37]-es hszsomban feltett kérdéseimre majd válaszolj! Oké?

2011. ápr. 9. 11:04
 37/60 A kérdező kommentje:

A válaszom:

jah, egyedüli gyerek vagyok. volt egy bácsikám akit szerettem de nemrég meghalt:(

nem akarok osztálytársnak szólni. nem ismerek orvost, nincs is a családban.

Budapesti v agyok, és nem tudom hogy van e. 8. os vagyok. évvesztes.

orvos van a suliban azt tudom, de nem hiszem hogy pszichológus.

anyai nagyszülők, az apaiakból csak a nagypapám él, és elég iszákos, oda tuti nem megyek.

Fel kellett vennem, mert különben kidobta volna az ablakon a cuccaimat a nagyanyám.

ezzel fenyegetett, mivel úgyis apám vette, sztem megtette volna.... EZ ÉLETEM LEGMEGALÁZÓBB DOLGA!!

Orosházára megyek ha megyek. de nagyon menni akarok. most akarok összerámolni.

egyszer volt már fenn a srác pesten, és nagyon jó fej.

Elmentünk uszodába úszni, meg meghivott ebédelni, fiatalos, rendes.

nem tom mi lesz, de ha a rendőrök jönnek visszavinni, akkor megszököm.

2011. ápr. 9. 12:04
 38/60 anonim ***** válasza:

Ajjaj... márpedig ez így baj le7!

Az a baj tudod, hogy a szüleid jogilag megte7ik, hogy visszavi7nek, mert az övék a felügyeleti jog. És abba tutira nem fognak belemenni, hogy Orosházára utazz egy számukra ismeretlenhez. És akkor még a suli sem lesz megoldva. Ez így tutira nem szül jót.

Legjobb lenne talán a gyermekvédelmi szolgálathoz fordulni, de egyik ismerősömtől tudom, ha bármivel fenyegetik a gyermek biztonságát, a gyermekvédelmet a rendőrségi segélyhívón (107, 112) xtül is meg le7 próbálni. Ahhoz azonban mindent töviről-hegyire el kellene mondanod a diszpécsernek, igaz, ez bonyolultabbnak tűnik.

Azzal kalkulálj, hogy suliba attól még járnod kell, mert ha nem teszed, akárhová szökhetsz: vagy meghalsz, vagy visszavisznek, ha rádtalálnak. Te is szívsz, meg a szállásadód is szív. Ezért lenne jobb, ha Pesten tudnád megoldani a szállásodat, akár egy barátodnál, ha van ilyen.

=====

HA TUD VALAKI még TANÁCCSAL SZOLGÁLNI, HOVÁ FORDULHAT A SRÁC, AZ ÍRJON!!! :-o

=====

2011. ápr. 9. 12:27
 39/60 anonim ***** válasza:

Közben figyu!

Egyik ismerősömet időközben felhívtam, próbáltam tanácsot kérni, mitévő lehetsz ebben a helyzetben. Mivel nem szeretnél ott maradni, így az idő fontos tényező, ezért arra kérlek, hogyha van MSN/SkyPE-címed, privizd meg mihamarabb. Ahhoz, hogy így tudjak segíteni, ahhoz megintcsak elenged7etlen lenne az interaktivitás, nem pedig negyed- ill. félórákat várni a másik válaszára. Egyetértesz?

Ha ezt az üzit elolvastad, ott az időkód mellett a >>privát üzenet linkje jobbra lent,... írj >>privit és add meg benne SkyPE/MSN-címedet. Most még egy darabig fent vagyok, tudok segíteni neked!

KÖZBEN A TÖBBIEK IS, HA VAN VALAKINEK MÉG OKOS ÖTLETE, ÍRJON!

2011. ápr. 9. 12:40
 40/60 anonim ***** válasza:

Fordulj a gyeremekvédelemhez

ők átmenetileg szállást is tudnak biztosítani

2011. ápr. 9. 12:58
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!