Droggal kapcsolatos kérdés. írnátok véleményt? (a többi lent)
Elnézést, egyáltalán nem jó topicba írom ezt, de ugyebár nincs olyan hogy drogok topic, ezt a kategóriát pedig elég sokan olvassák, így gondoltam ide írom. :)
Nos, a lényeg, hogy 20 éves vagyok, egyetemista. Igazából én soha nem akartam ilyen dolgoknak a közelébe se menni, alkoholt sem ittam még soha ennyi idős létemre, nem is dohányzom vagy semmi hasonló. Van egy ismerősöm, aki nemrég kipróbálta a füvet. Úgy volt hogy csatlakozom hozzá, mert hát a fű mégsem annyira komoly dolog, 1x ki lehet próbálni az életeben, ennyi belefér. Sajnos nem jött össze a dolog, így a közös füvezésünk elmaradt. Ezek után pedig ez az ismerősöm előállt azzal, hogy kipróbálná az LSD-t. Elég megdöbbenten fogadtam a dolgot, nem hittem volna hogy ilyesmivel próbálkozna, ugyanis egyébként egy nagyon kedves és normális illetőről van szó.
A lényeg, hogy ebbe is be akarna engem vonni. A fűre még talán igent mondtam volna, de ez azért kicsit durva, és tanácstalan vagyok. Egyszeri alkalomról van szó, és mindketten vagyunk kellően érettek ahhoz, hogy ezt be is tartsuk. Kultúráltan csinálnánk, szépen összeülnénk egy este, és lenne mellettünk egy józan ismerős is a biztonság kedvéért. Tehát nem ilyen diszkó mögötti, igénytelen, összecsapott alkalomról beszélünk, hanem egy ésszel megtervezett estéről, kellő biztonságban.
Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom belemenjek-e. Természetesen ellenzem a drogokat, a világért sem válnék függővé vagy bármi hasonló. Egyszeri alkalom lenne, mindössze kipróbálnánk (ha már egyetemisták vagyunk :) ), és ennyi. De még így is elég durvának tűnik nekem a dolog, nem tudom érdemes-e belemennem. Az ismerősömet nem tudom róla lebeszélni, ő mindenképp ki szeretné próbálni. A kérdés hogy csatlakozzam-e hozzá ezen az estén.
Mi erről a véleményetek?
ui.: remélem a moderátoroknak nem fog szemet szúrni a kérdés, bízom benne hogy nem sértek ezzel közízlést vagy bármilyen szabályt az oldalon :)
Éppenséggel én meg pont láttam már pár srácot, akik megjárták. Nem olvastam, vagy hallottam, hanem dolgoztam velük... Biztos nagyon jó élmény, amikor úgy elszáll az agyuk, hogy hetekig gépekkel kell őket életben tartani, majd deliráló tudatállapot miatt még elnyúlik a kezelés (ismertem valakit pl., aki 16 évesen infarktust kapott...). Nagyon szép látványt nyújtanak......
Ennek tudatában azt gondolom, hogy nem helyes dolog valakit drogok kipróbálására biztatni, ill. helyeselni ezt annak ellenére, hogy nagyrészt biztos megússzák az általam leírt állapotot - érdemes tudni, hogy ilyen is előfordul.
De nekem igazából mindegy, mindenki azt tesz vagy nem tesz, amit akar.
Nem tudom, hogy azóta kipróbáltad e, vagy sem.
Annyi szerencséd van, hogy nem ismerjük egymást. Felpofoználak, hogy az csak még. Nem csak az LSD, hanem a fű miatt is!!!! Egy nagyon közeli barátom a drogok miatt halt meg. Senkinek sem kívànom azt, amin keresztül mentem miatta... Szörnyű volt minden perce, amikot vele voltam egy-egy betépése alatt. Mégszörnyebb volt ott lenni vele a kórházban, majd a temetésén lenni. Nála is 'csak egy szál füves cigi'vel kezdődött, aztán jött a többi...
Ne tedd, kérlek!!!
19l
"Egy nagyon közeli barátom a drogok miatt halt meg."
sajnálom.
de ha objektíven nézed nem maga a drog hibás hogy megölte, hanem ő maga.pl a heroin is gyógyszerként kezdte anno.gondolom halálos dózist tolt be utoljára.
Ha valaki nem tud megbírkózni azzal ami vele történik az életben az nagy valószínüséggel drogos lesz,hogy máshogy lássa a világot.
-van olyan aki el akarja tompítani a tudatát: alkohol,morfin-származékok,higító,csavarlazító stb
-van aki tágítani akarja a tudatát:fü,gomba,lsd stb.
egyáltalán nem törvényszerü(és nincs is bebizonyítva) hogy aki füvezik az elkezd lecsúszni és kemény drogokat fog nyomni és belehal.
Fűszármazékok.LSD.gomba tök mind1.
Bármit használ lehet mértékletesen csinálni, csak 1 kis önuralom kell és kész.
kérdező #9:
"Egyáltalán nem értek egyet azzal hogy az egyetemen mindenki kipróbál mindent, nem is tudom miért írtam ezt oda."
Mert a South Park 204.epizódjában Séf bácsi azt mondta, hogy: "Csak annyit mondok a drogokról, hogy tartsátok távol tőle magatokat. Mindennek megvan a maga helye és ideje, és ez az egyetem."
[link] (4:33-tól) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!