Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Droggal kapcsolatos kérdés....

Droggal kapcsolatos kérdés. írnátok véleményt? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Elnézést, egyáltalán nem jó topicba írom ezt, de ugyebár nincs olyan hogy drogok topic, ezt a kategóriát pedig elég sokan olvassák, így gondoltam ide írom. :)

Nos, a lényeg, hogy 20 éves vagyok, egyetemista. Igazából én soha nem akartam ilyen dolgoknak a közelébe se menni, alkoholt sem ittam még soha ennyi idős létemre, nem is dohányzom vagy semmi hasonló. Van egy ismerősöm, aki nemrég kipróbálta a füvet. Úgy volt hogy csatlakozom hozzá, mert hát a fű mégsem annyira komoly dolog, 1x ki lehet próbálni az életeben, ennyi belefér. Sajnos nem jött össze a dolog, így a közös füvezésünk elmaradt. Ezek után pedig ez az ismerősöm előállt azzal, hogy kipróbálná az LSD-t. Elég megdöbbenten fogadtam a dolgot, nem hittem volna hogy ilyesmivel próbálkozna, ugyanis egyébként egy nagyon kedves és normális illetőről van szó.

A lényeg, hogy ebbe is be akarna engem vonni. A fűre még talán igent mondtam volna, de ez azért kicsit durva, és tanácstalan vagyok. Egyszeri alkalomról van szó, és mindketten vagyunk kellően érettek ahhoz, hogy ezt be is tartsuk. Kultúráltan csinálnánk, szépen összeülnénk egy este, és lenne mellettünk egy józan ismerős is a biztonság kedvéért. Tehát nem ilyen diszkó mögötti, igénytelen, összecsapott alkalomról beszélünk, hanem egy ésszel megtervezett estéről, kellő biztonságban.

Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom belemenjek-e. Természetesen ellenzem a drogokat, a világért sem válnék függővé vagy bármi hasonló. Egyszeri alkalom lenne, mindössze kipróbálnánk (ha már egyetemisták vagyunk :) ), és ennyi. De még így is elég durvának tűnik nekem a dolog, nem tudom érdemes-e belemennem. Az ismerősömet nem tudom róla lebeszélni, ő mindenképp ki szeretné próbálni. A kérdés hogy csatlakozzam-e hozzá ezen az estén.

Mi erről a véleményetek?

ui.: remélem a moderátoroknak nem fog szemet szúrni a kérdés, bízom benne hogy nem sértek ezzel közízlést vagy bármilyen szabályt az oldalon :)

2013. nov. 17. 09:35
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
78%
A fű, kávé meg ezek könnyű drogok :)))
2013. nov. 17. 10:25
 12/54 cli_hlt ***** válasza:
100%

Szia!

Mielőtt bármit kipróbálsz, nézz utána, hogy mi a várható hatás / mellákhatás.

A fű is tud "komoly dolog" lenni, ha gyenge személyiség vagy és rászoksz (mint bármi másra), vagy túl sokat szívsz és rosszul leszel.

Aranyszabály, hogy első kipróbálásnál használj keveset. Mindig. Nincs kivétel.

Ha LSD, akkor ajánlom a Biga-Native-Cellux-féle LSD FAQ-t: [link]

Itt van minden.

Nagyon valószínű, hogy nem fogsz rászokni. Egy LSD-s élmény kb. olyan, mint egy hegymászás: lehet, hogy nagyon jó, de nem akarod minden nap csinálni. Meg minden héten sem.

Azt, hogy kipróbálod-e, neked kell eldöntened. Fontos, hogy tájékozódj, és dönts határozottan.

Olyan meg nincs, hogy "ellenzed a drogokat", de azért ebben-abban benne lennél. :) Akkor nem ellenzed. Kíváncsi vagy, és ez tök természetes.

Valószínűleg egyszerre szeretnél megfelelni a neveltetésednek (a régi környezet elvárásainak) és az új környezetnek. Mielőtt LSD-zel, (vagy nem LSD-zel) ezt azért tedd magadban rendbe. ;)

Akárhogy döntesz, mindenképp nézz utána a dolgoknak, mert sokat tanulhatsz belőle. (Történelem, biológia, pszichológia, a marihuána és az LSD történelme is nagyon érdekes.)

2013. nov. 17. 11:20
 13/54 A kérdező kommentje:
Utána olvastam már elég részletesen, és kissé azért megijeszt amit írnak róla. Egyébként nálam ez a tartózkodás ezektől nem nevelési kérdés, saját döntésből nem iszom és hasonlók :) Kíváncsi pedig nem vagyok rá, egyszerűen csak itt ez a lehetőség, és elgondolkodtam rajta, mivel az ismerősömmel lenne, akivel nagyon jóban vagyok. Egyedül sosem akarnék ilyet, talán csak az hajt hogy együtt jobb lesz :)
2013. nov. 17. 11:58
 14/54 anonim ***** válasza:
0%

A legnagyobb veszélye, ahogyan már korábban utaltak rá előttem az, hogy ugyan honnan tudod, mit kevernek abba a drogba. Ha "szerencséd van", tényleg azt kapod amit akarsz, de ha nem: ismerek valakit (puszta véletlen, de ő is 20 éves), és kipróbált valami szert, internetről rendelte. Jelenleg is intenzív osztályon fekszik és nem tudni, felébred-e még.

Úgyhogy óvatosan. Értem, hogy fiatalon sokmindent sokan ki akarnak próbálni, meg a barátok/haverok nagyon fontosak, de az agyadnál nincs fontosabb dolog az életedben, ezt hidd el nekem. És ezek a szerek mind az agyadra hatnak.

Én még a füvet sem próbáltam ki soha, és nem azért mert nem lett volna rá lehetőségem, vagy mert nem mertem... egyszerűen nem akartam és kész. És egy barátom sem veszítettem el emiatt.

26/N

2013. nov. 17. 11:58
 15/54 A kérdező kommentje:

Félre értitek, bennem sincs hajlam ilyesmire, nem szeretnék kipróbálni ilyesmit. Nem vagyok kísérletező jellem :) Ha tehetném, távol tartanám magam ezektől. Szerintem az is lesz egyébként. Tényleg komoly dolog ez, nem is merném szerintem megtenni. Csak érdekes volt hogy így felvetődött.

Egyébként látom hogy a moderátorok átrakták egészség kategóriába :D nagyon találó... :D

2013. nov. 17. 12:05
 16/54 A kérdező kommentje:
Nem bántásból, de mellesleg ezzel a néhány év különbséggel pedig légyszíves ne fiatalozz le :)
2013. nov. 17. 12:06
 17/54 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem értjük félre. Bizonytalan vagy, másképp nem írtál volna ide. Abban vagy bizonytalan, hogy egyszeri alkalommal kipróbáld-e. Én pedig írtam, hogy ismerek valakit, aki ezt tette, és épp nem volt szerencséje. Mégpedig azért írtam le, hogy ismerd ezt a kockázatot és ennek fényében dönts. De azt tudd, hogy más nem dönthet helyetted. Ha tényleg akarsz, úgyis csatlakozol az ismerősödhöz azon az estén. Amit vitatnék, az a "kellő biztonság".... mi számít annak - egy bizonytalan eredetű és tartalmú szer használatáról beszélünk - ami eleve nem biztonságos.

26/N

2013. nov. 17. 12:12
 18/54 anonim ***** válasza:

Egyébként én se bántásból, de volt egy kis félreértés: nem vontam ki magam a fiatalság alól, csak épp olyan helyen dolgozom, ahol a "rosszul sikerült" dolgok kipróbálásának következményeivel is találkozom. Lehet, hogy fizikailag néhány év a különbség, viszont annyi mindent láttam már, amit te és sok ember biztosan nem. Itt most nem statisztikai adatokról meg a témával kapcsolatos olvasatokról beszélek, hanem a csövekkel életben tartott emberekről, aggódó hozzátartozókról, akik pszichésen összeroppannak.

Ezért írtam neked, segítő szándékkal. Én kérek elnézést, ha bántásnak vagy okoskodásnak vetted.

2013. nov. 17. 12:24
 19/54 cli_hlt ***** válasza:
50%

Az LSD blotterre nagyon kevés anyag fér, ezért ha hatásos, akkor szinte biztos, hogy LSD van rajta.

Egy kb. 6x6mm-es itatóspapírra nagyon kevés dolog fér rá.

Gyakorlatilag az egyetlen dolog amit blotterre szoktak tenni az a 25i-NBOME, az hatásos még néhány 100 mikrogrammos dózisban.

Ez utóbbival az a gond, hogy egy viszonylag új anyag, és gyanús, hogy nagyobb adagban mérgező (ellentétben az LSD-vel). Az LD50-ét még nem határozták meg.

2013. nov. 17. 15:34
 20/54 anonim válasza:
0%

szerintem ne próbáld ki, azért, mert pár hülye gyerek azt akarja csinálni,ettől függetlenül neked nem kéne...ettől nem leszel vagányabb, tovább megyek egy alkalomtól tuti nem szoknál rá, de mivel úgy lennél vele, hogy "Ó, egyszer kipróbáltam, nagyon jó volt, miért ne csináljam még egyszer?" ( és még egyszer, és még egyszer......), ezért hamar rákapnál (tapasztalat), NE HAGYD HOGY BEFOLYÁSOLJANAK!!!!!!!!!!!!

ui.: sztem az a normális a mai világban (és ritka is) aki nem él ilyen szerekkel és nem is kiváncsi rá milyen lehet...

2013. nov. 17. 23:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!