Mit tegyek a feleségemmel, hogy megértse, nekem ezért nem éri meg az oltási papír?
Mi nem szeretnénk magunkat beoltatni. Ezt már rég elhatároztuk és tartjuk magunkat ehhez.
Mondtam, hogy ha nem mehetek vendéglőbe hát nem megyek. Nem utathatok? Hát ülök itthon a seggemen. És minden jó is volt. Aztán Covidosok lettünk és mivel átestünk a betegségben, kaptunk zöld kártyát. Az ugye 180 napot érvényes. De ugye az is lejár egyszer és most kacérkodnak a gondolattal hogy kötelezővé is tehetik.
Felvetődött hogy el tudnánk intézni hivatalos oltási papírt anélkül hogy beoltsanak.
Még jócskán van 180 napból de ő már nagyon fő tolgatja. Mondtam hogy nekem nem biztos hogy megéri. Egyrészt van ugye egy minimális rizikófaktor, másrészt nekem továbbra se fontos hogy menjünk olyan helyekre ahova papír kell.
Hogy értessem meg vele, hogy hagyja ezt az egészet egyelőre mert jól vagyunk/leszünk így és csak akkor kéne komolyan fontolgatni, ha tényleg minden kötél szakad?
Megkérek mindenkit hogy ne legyen most ebből vita. Ne legyen sárdobálás és oltott VS oltatlan hadakozás. Nem ez a kérdés célja. Csak az írjon aki tényleg úgy érzi tud segíteni és nem oltásfanatikus térítő, aki azzal jön: oltasd be magad mert ez a jó és a helyes.
Előre is nagyon köszönöm a hasznos válaszokat.
40-es, nem értetted a kérdést se. A felesége nem akarja beoltatni magát, senki a családból. Papírt szeretne, a kérdező pedig nem.
Jaj, az nem ugyanúgy fertőz? Hát akkor hogy? Én oltottól kaptam el, a fiam az oltott padtársától, a legjobb barátom pedig az oltott munkatársától. Ugyanúgy fertőz. És ugyanúgy elkapja a vírust. Nem véd meg semmitől az a szer.
16:37-es: bocs, de kutatások vannak róla, hogy az oltott jóval kevésbé fertőz... a te saját tapasztalataid nem relevánsak ebből a szempontból, mert a vizsgált minta olyan kicsi, hogy nem lehet belőle olyan következtetéseket levonni, mint amit te most megtettél :) Ez olyan mintha azt mondanád, hogy minden autó balesetezik, hiszen te is ültél egyszer egy olyan autóban, ami balesetezett.
"Még jócskán van 180 napból de ő már nagyon fontolgatja." --- ez azt jelenti, hogy a feleség már inkább beoltatná magát, amiről a kérdező igyekszik lebeszélni.
És akkor én nem értem a kérdést :)
42
Ki minek hisz. Én nem hiszek a kutatásoknak mert mind manipulálva vannak. Nyilván nem fogják azt mondani arra a szerre amit el akarnak adni és amit be akarnak adni az embereknek hogy rossz. Hivatalosan.
"Még jócskán van 180 napból de ő már nagyon fontolgatja"
Nem megy a szövegértés :)) a kérdező meg is írta hogy azon gondolkodik a felesége hogy oltási papírt szerezzen, nem hogy beoltassák magát.
44-s
Pedig az a fontos hogy mit hiszel el és mit nem. Ha valaki elhiszi a propagandadumát, a kormány hazugságait és a manipulációt, akkor az bizony probléma. Mert ezesetben elég naív. Mióta akarja akárki is a javadat? Miért kötelező valami ami jó neked? Soha nem volt még ilyen, most mégis hirtelen nagyon törődő lett a kormány. És aggódik az emberekért. Hogy oda ne rohanjak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!