Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek a feleségemmel,...

Mit tegyek a feleségemmel, hogy megértse, nekem ezért nem éri meg az oltási papír?

Figyelt kérdés

Mi nem szeretnénk magunkat beoltatni. Ezt már rég elhatároztuk és tartjuk magunkat ehhez.

Mondtam, hogy ha nem mehetek vendéglőbe hát nem megyek. Nem utathatok? Hát ülök itthon a seggemen. És minden jó is volt. Aztán Covidosok lettünk és mivel átestünk a betegségben, kaptunk zöld kártyát. Az ugye 180 napot érvényes. De ugye az is lejár egyszer és most kacérkodnak a gondolattal hogy kötelezővé is tehetik.

Felvetődött hogy el tudnánk intézni hivatalos oltási papírt anélkül hogy beoltsanak.

Még jócskán van 180 napból de ő már nagyon fő tolgatja. Mondtam hogy nekem nem biztos hogy megéri. Egyrészt van ugye egy minimális rizikófaktor, másrészt nekem továbbra se fontos hogy menjünk olyan helyekre ahova papír kell.

Hogy értessem meg vele, hogy hagyja ezt az egészet egyelőre mert jól vagyunk/leszünk így és csak akkor kéne komolyan fontolgatni, ha tényleg minden kötél szakad?

Megkérek mindenkit hogy ne legyen most ebből vita. Ne legyen sárdobálás és oltott VS oltatlan hadakozás. Nem ez a kérdés célja. Csak az írjon aki tényleg úgy érzi tud segíteni és nem oltásfanatikus térítő, aki azzal jön: oltasd be magad mert ez a jó és a helyes.

Előre is nagyon köszönöm a hasznos válaszokat.

2021. nov. 22. 22:26
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

21

Sajnálom, de magyar vagyok. Ugyanolyan magyar paraszt mint te (lehet hogy én a jobbik fajtából)

Románia nincs dögrováson. Itt élek, látom és tudom. Amikor azt mondták hogy a kolozsvári megyei kórház tele van covidosokkal, 16 ilyen beteg tartózkodott az egész épületben. Aztán szépen elsimíották az ügyet különböző magyarázatokkal. Minden csak propaganda.

Én nem kívántam neked hogy lecsukjanak, kedves nagyokos. Akkor minek itt járatni a szád feleslegesen?

22

Emberségből levizsgáztál, de sajnos ez egy bukó jegy lesz... Viszont előjegyeznélek egy gerinc műtétre mert ahogy látom az nincs neked, kedves rosszakaróm.

23

Ez is igaz. És most már egyre bonyolultabb lesz minden...

2021. nov. 23. 06:24
 22/45 anonim ***** válasza:
89%
Én biztos nem mennék bele ebbe. Vagy oltatok vagy nem, de a bűncselekmények messze állnak tőlem. Ha bukik az orvos akkor előveszik azokat akiket ő oltott. Biztos lesz egy valaki aki bevallja és onnantól kezdve mondhatsz amit akarsz rádhúzzák a vizes lepedőt. Nekem nem ér ennyit. Biztos nagy cirkusz lenne belőle, bíróságra járás, idegeskedés, és ha nem is kapsz börtön akkor egy nagy pénzbírságot minimum+ az ügyvéd. Hát hiányzik ez neked? Hogy nem tudsz nyugodtan lefeküdni aludni?
2021. nov. 23. 10:23
 23/45 A kérdező kommentje:

22

Mindent bizonyítani is kell. És mint mondtam minden hivatalos. Injekciót is kapsz. Csak épp nem az oltást.

De én sem érzem 100 százalékosan biztonságosnak (ahogy semmit sem) ezért hezitálok még.

2021. nov. 23. 10:46
 24/45 anonim ***** válasza:
97%
Ezzel csak óvatosan. Görögországban, vagy hol, az orvos elvette a pénzt a "szívességért", de utóbb kiderült, hogy az oltást adta be!
2021. nov. 23. 10:55
 25/45 anonim ***** válasza:
78%
Ez oké hogy bizonyítani is kell, de az esetleges meghurcoláshoz sem lenne semmi kedvem.
2021. nov. 23. 10:57
 26/45 anonim ***** válasza:
48%

Nekem se volt annyi eszem, meg bátorságom se sajnos.:(

Valószínű nem is lesz soha.

Amúgy csak óvatosan, mert bűncselekmény gyanúja esetén GYIK hozzászólásból is megtalálnak IP cím alapján. Olvastam rá példát, volt aki így került bíróság elé. Nem oltás miatt, ez valami más ügy volt pár éve.

2021. nov. 23. 11:21
 27/45 A kérdező kommentje:

Én személy szerint úgy döntöttem hogy nem teszem meg. Nem éri meg. Én jól megvagyok itthon is, nem kell a papír. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő, remélem nem lesz kötelező soha.

De nem vállalom akárhogy ezt az egész fejfájást.

2021. nov. 23. 11:45
 28/45 anonim ***** válasza:
39%
Na, legalább nem jössz Magyarországra.
2021. nov. 23. 12:50
 29/45 anonim ***** válasza:
32%
Válj el, ha nincs benne annyi akaraterő, hogy kitarson melletted az influenzaszezonban, később csak rosszabb lesz. Újíts magadnak egy feszes 19 évest, aki nem csicskul be a társadalmi nyomádnak és zsindex cikkeknek.
2021. nov. 23. 13:10
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Voltatok covidosak, van védettséged, lehet több mint az oltottaknak, kicsit igazságtalannak tartom ezt az egészet, hogy úgymond alacsonyabbként tartanak számon természetesen védettséget szerzőket. Amit kettőnél több ember tud, az már nem titok, elég ha 2-3 ember az orvos betegei közül súlyos állapotba kerül, életveszélyben pedig tuti, hogy be fogja köpni, hogy valójában nem kapott oltást. Lehet a többségnek nem lesz baja belőle, de bűnbak mindig kell, és meg kell hurcolni pár embert, hogy a nép elégedett legyen. Nem fogják fenntartani a korlátozásokat hosszú ideig, ha hamarabb nem is, karácsonykor tuti enyhítenek rajta.
2021. nov. 23. 13:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!